De vraag die erbij hoort is: wanneer staan ze op? Of laten de vertrapten zich door de tevredenen ook hun waardigheid afpakken.

Door: Erwin Versteeg

Inmiddels zijn het immers niet alleen de ‘tokkies’ uit achterstandswijken die de pijn van het beleid van de tevreden ‘verhevenen’ voelen. Tevredenen a.k.a. progressief Nederland (overwegend hoogopgeleide randstedelingen) die het eens zijn over klimaat, de EU, globalisme, open grenzen. Ze zijn het er ook over eens dat wij de Nederlandse tradities aan moeten passen want ‘discriminerend’ voor migranten. Iedereen is immers welkom ook als dat ten koste gaat van onze cultuur en tradities.

Onze Nederlandse cultuur en tradities die we binnenkort – als het aan progressief Nederland ligt – alleen nog kennen als bezienswaardigheid en nostalgie in een openluchtmuseum waar je net als elk andere toerist entree voor betaalt om het nog te zien en te ervaren. En dat is in wezen niet eens een Nederlands fenomeen op zich maar onderdeel van het Europees stervensproces.

En het zijn niet alleen onze cultuur en tradities. Want weten wij zelf nog wel wie we zijn? Is er ooit een uitvraag geweest wat we vinden van onze cultuur en tradities? Het enige antwoord waar progressief Nederland mee komt is dat andere culturen onze cultuur en tradities juist verrijken.

Op vragen over:
– Schietpartijen en handgranaten,
– Steekpartijen,
– Verkrachtingen en aanrandingen,
krijgen we als antwoord van progressief Nederlandse modellen van de werkelijkheid. Mede omdat etniciteit vastleggen als racistisch wordt benoemd.

Ook het gehele diversiteitsbeleid, het klinkt neutraal, alsof het puur gaat om toegankelijkheid van gebouwen voor rolstoelen en om personeelsbeleid dat streeft naar een mix van mannen en vrouwen, etniciteit en afkomst.

Maar het diversiteitsbeleid bemoeit zich juist expliciet met het vastleggen daarvan. Veel beleidsplannen staan vol van voornemens om alle mogelijke minderheidsgroepen ter wille te zijn en niemand uit te sluiten.

En als gezegd, het is niet alleen Nederland. Kijk naar Zweden. Zweden wordt altijd gezien als tolerant, progressief en een voorvechter van linkse en humane idealen. Richting andersdenkenden strooide de progressieven ook in Zweden met welbekende termen als: xenofobie, racisme, discriminatie en algehele intolerantie. Om vervolgens het probleem weer veilig te negeren.

Waren het in de jaren ‘90 in Zweden de motorclubs Hells Angels en Bandidos die elkaar bestookten met raketwerpers om hun territorium veilig te stellen. Door het ruimhartige immigratiebeleid in Zweden en het onder de noemer ‘tegenstellingen aanwakkerende effect’ niet bijhouden in de statistieken over de achtergrond van daders zit het land nu met een enorm probleem.

In 2020 – nadat een 12 jarig meisje door een verdwaalde kogel werd geraakt en overleed – werd duidelijk dat er minstens 40 misdaad-families in Zweden actief zijn. Praktisch allemaal van buitenlandse afkomst en ze trekken andere immigranten aan. Die vervolgens samen maar één doel voor ogen hebben: georganiseerde criminaliteit.

In Nederland gaat het net als in Zweden. De criminaliteit stijgt (maar we registreren het niet meer) en Nederland is praktisch een narcostaat geworden. De criminelen die we zien zijn voornamelijk buitenlanders (of nauwelijks geïntegreerde ‘Nederlanders’). Maar als je dat zegt: xenofoob, racist, discriminatie, intolerant, rechts extremist.

Seksueel geweld is inmiddels schering en inslag in Zweden. Tijdens het festival seizoen 2017 werden de festivals geteisterd door verkrachtingen en aanrandingen.

Slachtoffers getuigden over ‘buitenlandse jongeren’. Het aantal gemelde verkrachtingen in Zweden steeg tussen 2008 en 2017 met 34%. In 2017 werden 7.230 verkrachtingen gemeld, een stijging van 10% in vergelijking met 2016. Zo werd de Zweedse stad Malmö – dat een groot aantal allochtonen huisvest – in 2017 opgeschrikt door verschillende brutale groepsverkrachtingen.

Het heeft er voor gezorgd dat in 2018 in Zweden de wetswijziging ‘seks zonder toestemming is strafbaar’ werd doorgevoerd. Je moet aan de persoon met wie je seks wilt hebben, vragen of diegene dat ook wil. Na de introductie van deze wet ging het aantal veroordelingen voor verkrachting in Zweden in rap tempo omhoog, in twee jaar tijd met 75%

In Nederland is op 8 maart 2021 een soortgelijke wet voorgelegd aan de 2de kamer. Als deze wet in werking treedt, zijn alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar als verkrachting. De behandeling van deze wet is in het voorjaar van 2022. Maar de minister wil de wet pas in 2024 implementeren. In Nederland zijn net als in Zweden allochtonen oververtegenwoordigd binnen de dadergroep. Driekwart verkrachters in grote steden is allochtoon.

Inmiddels is het in Zweden tot rellen gekomen. De aanleiding zijn bijeenkomsten van de Deense-Zweedse politicus Rasmus Paludan die op bijeenkomsten korans verbrandt. Rasmus Paludan is oprichter en leider van de rechtse politieke partij Stram Kurs.

In Nederland – los van de schietpartijen, handgranaten en steekpartijen – start het festival seizoen en vloert FvD D66 (Frans van Drimmelen). Dit omdat de D66 campagnestrateeg en lobbyist alles doet om vrouwen – net als Kaag in letterlijke zin de D66 stemmers – te naaien.

Maar al zou D66 nu overgaan tot verbranding van het boek Oikofobie? In Nederland zal het niet leiden tot rellen zoals in Zweden. En gelukkig kan niemand D66 beschuldigen van intolerantie of xenofobie! Zij zijn immers progressief.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

********************

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld