Het veelbesproken verhoor van de voormalig advocaat van Trump was een bizarre en tegelijkertijd hilarische vertoning. Michael Cohen kwam gisteren met wat zeer pittige uitspraken, maar de vraag of er daadwerkelijk nieuwe inzichten zijn bijgekomen is te betwijfelen.

Sinds Cohen weet dat hij sowieso 3 jaar de gevangenis ingaat is hij 180 graden gedraaid qua mening. Zelfs de beste demagogen onder de Democraten weten niet zo veel laster uit te kramen als Cohen gisteren deed. Vanaf het begin van zijn verhoor probeerde hij erin te hakken om zo mogelijk nog iets van zijn status te redden. Trump zou een racist zijn, een oplichter en een cheater. De gebruikelijke terminologie die we mogen verwachten van het Democratische kamp.

Het meest bizarre aan het verhoor was de laster die Cohen sprak over de verkiezingen in 2020. Hij maakte een politieke analyse waarin hij meende dat, mocht Trump verliezen, hij niet zomaar het Witte Huis zal verlaten. Cohen vreest dat er geen vreedzame machtswisseling zal plaatsvinden. Dit zijn zeer zware beschuldigingen, iets waar de Democraten op hoopten. Deze sappige roddels gaan er in als zoete koek bij de Democraten (en gewoon iedereen die de pest heeft aan de huidige President).

De Republikeinen waren voorbereid op deze ‘aanvallen’. De betrouwbaarheid van Cohen is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. De gevangenisstraf die Cohen heeft gekregen is voor onder meer het plegen van meineed in het Congres. Zoals Congreslid Jim Jordan zei tegen Cohen: Cohen is zelf een fraudeur en een leugenaar.

Het verhoor was eigenlijk alleen leuke voor individuele quotes en uitspraken. Inhoudelijk stelde het niks voor. De belangrijkste vraag, heeft Trump banden met Rusland?, leverde geen nieuwe informatie op. Bijna alles wat Cohen gisteren vertelde heeft hij al eens eerder bij diverse media verteld. Dit verhoor voegde dus eigenlijk niks toe, maar voor de Democratische bühne was het natuurlijk heerlijk. Even wat minder aandacht voor Trump, die recentelijk aankondigde homoseksualiteit wereldwijd te willen laten decriminaliseren. Dus ook in de tolerantieparadijzen zoals Iran, Irak en Pakistan. De homofoob.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld