Wij zijn goede mensen! Wil daarom de echte activist op gaan staan en zich melden bij de beveiliging?

Door: Erwin Versteeg

Afgelopen maandag 24-10-2022 was er een raadsvergadering in Enschede die vooraf reeds landelijk nieuws werd. Het betrof een verzoek tot interpellatie over de vraag om interieurfoto’s aan te leveren om de WOZ waarde vast te stellen. Iets wat de wethouder Frank den Brok van het lokale VDG in Oss in Juli 2022 niet zag als probleem.

Juist wel mogelijkheden

Ook daar, net als in de beantwoording in Enschede, het verschuilen achter de verbonden partij aan wie dit is uitbesteed. In Enschede is deze taak uitbesteed aan het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT). Daar is deze wethouder van de lokale partij BBE tevens algemeen bestuurslid en lid van het dagelijks bestuur. Ik zou denken: een driedubbele mogelijkheid om deze pilot juist wel terug te draaien. Toon dus gewoon politiek leiderschap!

Zie deze oproep om de fundraiser bij te wonen voor een gezellig hapje en drankje!

Steun Realistisch Allochtoon: het nieuwe project van Sid Lukkassen – en kom naar de fundraiser!

De motie

Een ander verzoek dat landelijke aandacht trok was het verzoek agendering actuele motie ‘structurele opvangplekken voor 500 asielzoekers’. Deze motie werd in het debat verdedigd door Mascha Baas van D66. Maar mede ingediend door de fracties van VOLT, GroenLinks, SP en de Partij van de Dieren.

Nu spreken beide onderwerpen me aan. Het mooie aan mijn huidige niet politiek actieve rol is daarbij dat ik niet overal aanwezig hoef te zijn en veel moet voorbereiden. Een post in het weekend is meer dan voldoende. Om daadwerkelijk het non-verbale te zien wilde ik wel graag aanwezig zijn bij een van de eerder genoemde onderwerpen. De ervaring opgedaan in de laatste jaren zorgen er voor dat een stemming redelijk is te voorspellen (19 tegen en 17 voor dus is de motie verworpen) zonder er daadwerkelijk bij te zijn.

Het was daarom prima te combineren met een andere afspraak in de binnenstad van Enschede. De andere afspraak was in verband met de voorbereiding van een item waar ik een deze dagen een definitief ja of nee tegen ga zeggen.

Ontvangst comité inclusief beveiliging

Terug naar maandag 24-10-2022 19.00 uur. Toen ik aankwam fietsen zag ik een groep mensen voor het stadhuis staan waarvan ik er enkele herkende als donderdag koffiedrink groep. De groep werd toegesproken door de loco-burgemeester Niels van de Berg (BBE). Omdat ik zelf nog een telefoontje moest doen stond ik op afstand en kreeg niet mee wat er werd gezegd.

Naar later bleek was een van de meldingen dat het agendapunt actuele motie ‘structurele opvangplekken voor 500 asielzoekers’ als eerste op de actuele agenda zou komen. Dat was dus waarom de ‘koffiedrink groep’ aanwezig was. En eerlijk gezegd, ik was verheugd te horen dat de gemeente had besloten om dit eerder te behandelen.

Eenmaal naar binnen bleek er een nog uitgebreider ontvangst comité te staan. Dit inclusief beveiliging. Tussen dit ontvangstcomité natuurlijk mensen die mij herkenden en verbaasd vroegen, “ben jij bij deze groep?” Wat ik niet kon bevestigen. Weet of het een geruststelling was, maar na wat vriendelijkheden over en weer ging ik richting publieke tribune. Aldaar aangekomen was mijn verbazing nog wederom groot. Ook daar beveiliging!

Neem aan geen familie

Ben dus maar eens nieuwsgierig aan een aanwezige fractieondersteuner gaan vragen waarom dit was en of dat het nieuwe normaal is bij een raadsvergadering. Maar wat bleek, tussen de aanwezige gasten was Max (de Kaag fakkelman) van den Berg. Ik neem aan geen familie van de loco-burgemeester Niels van den Berg die de groep welkom heette en zelfs zo vriendelijk was het agendapunt eerder op de agenda zette.

Nu was het aardige dat Max me herkende. De aanvang van de campagne voor WZNL was namelijk op het Malieveld in Den Haag. Max was daar ook aanwezig. We hebben dan ook een gezellig gesprek gevoerd. Mij werd duidelijk wat de beste man naar Enschede heeft gebracht. En we zijn inmiddels zelfs ‘facebook vrienden’.

Mij ontgaat dan ook waarom er zo is geacteerd – inclusief beveiliging – op zijn komst. Nog los van hoe bekend was dat Max van den Berg een deel van de raadsvergadering zou bijwonen. Helemaal in het licht van de ongecontroleerde uitspraken van de GroenLinks fractievoorzitter tijdens het debat over de motie ‘structurele opvangplekken voor 500 asielzoekers’. En wie is dan nu eigenlijk de ‘activist’ waarop extra moet worden gelet tijdens een debat als deze!

Met huid en haar opgevreten

Of de beste man onder invloed was weet ik niet. Volgens zijn partijvoorzitter Jesse Klaver is die kans wel groot. Deze GroenLinks fractievoorzitter bekende namelijk al eens dat drugsgebruik binnen GroenLinks eerder regel dan uitzondering is. Wil de in Enschede opgegroeide Femke Halsema, nu GroenLinks Burgemeester van Amsterdam zelfs (nadat ze ook al eens Corona beperkingen aan haar laars lapte) cocaïne vrijgeven tegen ‘de lage prijs’.

Maar de wijze waarop de normaal zeer vermakelijke Bart Peeters Weem tekeer ging over hoe groot hun partij wel niet is. De zetels van de PvdA er bij lijkt te tellen. Hij zich rekent tot de goede mensen!

De PvdA, ooit de partij van de gewone man en vrouw. Wie in Enschede heeft er niet op gestemd. De Moeder van Femke Halsema, Olga M.B. Fles, was van 1982 tot 1994 wethouder sociale zaken en werkgelegenheid voor de PvdA in Enschede.

De PvdA, vroeger veelal bierdrinkers, lieten niet op onze stad pissen, mouwen opstropen en goede bestuurders. Inmiddels een nietszeggende partij die onder het genot van een Sauvignon Blanc kwebbelt in het luchtledige. Ze worden met huid en haar opgevreten door de GroenLinks activisten.

Wij zijn goede mensen

Met deze ‘wij zijn goede mensen’ activisten heb je waarschijnlijk wel vaker beveiliging nodig. De slechte mensen onder de raadsleden moeten als het zo doorgaat vrezen voor een fysieke aanval. Zeker als de VVD Enschede wordt aangesproken op de toezegging en er dan ook nog eens een actieve herinnering aan heeft.

Sid Lukkassen is een nieuw project gestart. Namelijk het interviewen van realistische allochtonen. Om zo gezamenlijk een statement te maken tégen de uitholling en afschaffing van het gezellige Nederland zoals wij dat kenden in onze jeugd. Bekijk het maar eens, (inclusief vide). Waarschijnlijk zult u het de moeite waard vinden om te steunen!

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld