Sam van Rooy, een telg uit het gezin dat als decennialang gebukt gaat onder het juk van de patriarch van van de grote racist, seksist, nazi, antisemiet, xenofoob en moslimhater Wim van Rooy kwam onlangs met zijn eigen manifest van haatpropaganda: Voor vrijheid, dus tegen islamisering. Zo’n racistische, opruiende Mein Kampf-eske titel voorspelt al niet veel goeds.

In dit racistische haat-document zet Sam van R. zijn perfide gedachtegoed uiteen. “Islamisering”; een onzinnig concept uiteraard. Als we even de no-go zones, onofficiële maar wel opererende shari’a-rechtbanken, grooming gangs, een opkomende epidemie van seksueel geweld in West-Europa en endemisch antisemitisme buiten beschouwing laten natuurlijk.

Islamisering is het thema van het boek, niet de islam per se. Het draait vooral om wat hij ‘legale islamisering’ noemt; in het Engels sharia creep: het erin sluipen van islamitische normen. Dit gaat gewoon via de democratie, via migratie, via het promoten van de nikab, hijab, boerka, chador en boerkini (*kotst binnensmonds*), via moslim/islam-belangengroepen, via beeldvorming van moslims als eeuwige slachtoffers, enzovoorts.

Over de inhoud gaan we niet te veel weggeven, maar het geheel is uiterst competent en genuanceerd geschreven, goed gedocumenteerd met uitgebreide voorbeelden en als geheel: gewoon een goed boek.

Koop. Lees. Spread the f*cking word.

Voor vrijheid, dus tegen islamisering is onder andere te koop bij bol.com en iedere zichzelf respecterende boekwinkel.

Delen via


Lees ook