Hoe dichter we bij de midterms komen, hoe gekker links Amerika begint te worden waar het Donald Trump (peace be upon him) betreft. De president die al een jaar lang in de “winning mood” is met geweldige economische cijfers (een snel groeiende economie, dalende werkloosheid), succes op buitenlands gebied (Noord-Korea, IS)  en overwinningen in het binnenland (het aanstellen van 2 leden van het Hooggerechtshof) kan maar niet klein gemaakt worden door zijn politieke tegenstanders.

“Bommen”

Afgelopen week waren er 2 grote geweldsincidenten in de USA die links weer “munitie” gaven om de schuld bij Trump neer te leggen. Allereerst waren er de pakketjes met “bommen” die verstuurd werden naar bekende Democraten en critici van Donald Trump. Uiteindelijk werd een man genaamd Cesar Sayoc opgepakt, met een lange lijst van criminele feiten uit het verleden. Tijdens de dagen dat de pakketjes rondgingen besloot ik eens CNN op te zetten, en het verbaasde me (eigenlijk niet) hoe gekleurd en anti-Trump ze waren. Bij voorbaat was Trump volgens hen al te verwijten dat hij “de retoriek schiep” (en niet CNN, natuurlijk) waarin dit kon gebeuren; de slachtoffers van Sayoc waren tegenstanders van Trump, DUS het is Trumps schuld! Elke individuele verantwoordelijkheid van de dader werd opzij geschoven en er wordt gedaan alsof een politicus verantwoordelijk is voor de daden van één van zijn aanhangers.

Daadwerkelijke nazi schiet (voorspelbaar) joden dood

Op zaterdag 27 oktober kwam een tweede stok om mee te slaan: in Pittsburgh schoot een rechts-extremist 11 joden dood in een synagoge. Uiteraard werd meteen weer de schuld gegeven aan Trump. Totale onzin, want de verdachte, Robert Bowers, heeft naar eigen zeggen niet op Trump gestemd en vond dat Trump teveel beïnvloed werd door joden. Aangezien Trump een vriend is van Israël en een joodse schoonzoon heeft is het ook vreemd om Trump met jodenhaat te associëren, maar de linkse media heeft er geen moeite mee: Het is DE RETORIEK! Trump zou met zijn retoriek een klimaat scheppen waarin geweld tegen andersdenkenden genormaliseerd wordt.

Wat nu te doen?

Links Amerika weet van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Bekende Democraten roepen zelf op tot geweld tegen andersdenkenden (congreslid Maxine Waters riep bijvoorbeeld op Trump-aanhangers te belagen), Antifa ziet in elke Trump-aanhanger een nazi en schuwt geweld niet en bekende anti-Trumpers als Madonna en Robert DeNiro roepen continu wat een nazi Trump toch is en roepen soms impliciet [1] op tot geweld. Zolang ze zelf geen eigen boodschap hebben als tegenwicht tegen Trump, en zonder sterke kandidaat voor de volgende presidentsverkiezingen, rest hen niets anders dan machteloos schreeuwen en janken hoe slecht Trump is en hoe alle onrust in Amerika zijn schuld is. Gelukkig is rechts Amerika dit meer dan zat, en zien steeds meer kiezers in hoe ongefundeerd en zielig dit gedrag is. Laat links zich maar kapotmaken in zelfmedelijden en de verantwoordelijkheid bij de ander leggen. Het zal Trump niet schaden, integendeel. Niets lijkt hem te kunnen schaden.

Wat Bill Maher ooit zei over Hillary, geldt nu alleen nog voor Trump: “Hillary Clinton eats scandals for breakfast […] Scandals only make her stronger!” Hm…

[1] Zoals de volgende pareltjes:
“I have thought an awful lot about blowing up the White House”, Madonna
“I would have taken him behind the gym and beat the hell out of him”, Joe Biden
Noot: hoewel de onuitstaanbare schreeuwlelijk Linda Sarsour wordt verweten dat ze oproept tot jihad tegen Trump, heeft ze dat voor zover het internet weet nooit letterlijk zo gezegd. Fake news dus (privé zie ik het haar zo zeggen).

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld