Demonstreren en het recht tot demonstratie is een zeer belangrijk kenmerk van een vrije samenleving. Echter zien we steeds vaker dat demonstraties worden verboden vanwege diverse redenen. Hierbij komt meteen de kritiek naar boven dat rechters soms wel zeer links-liberale gedachten erop na houden. Organisaties als ‘Kick-Out Zwarte Piet’ mogen demonstreren naast Sinterklaas-intochten maar anti-islamorganisaties die willen demonstreren bij moskeeën worden een halt toe geroepen. Is hier sprake van subjectiviteit onder rechters? Er zijn genoeg geluiden waaruit men zou kunnen concluderen dat de rechtspraak – zeker in politieke kwesties – niet altijd even “onpartijdig en zonder aanzien des persoons” is. Uit onderzoek is al gebleken dat een flink deel van de rechters er openlijk uit komt D66 of GroenLinks te stemmen. Niet voor niets duikt de term ‘D66-rechters’ zo vaak op in kritiek op controversiële uitspraken. Het zijn bijna exclusief mensen uit de linkerhoek die de mond vol hebben van onbewuste vooroordelen. Waarom zou dat niet voor de rechters gelden als het gaat om hun politieke ’tegenstanders’?

As-Soennah

Afgelopen weekend had ‘Identitair Verzet’ willen demonstreren bij de As-Soennah moskee in Den Haag, echter heeft de burgemeester besloten de manifestatie te verbieden omdat de kans te groot is dat tegendemonstranten de openbare orde in gevaar brengen. Onder dit mom is al vaker een islam kritische demonstratie belemmerd of verboden. Het treurige is dat we dus in Nederland buigen voor de dreiging van agressieve tegendemonstranten. De pro-Erdogandemonstraties werden immers geen strobreed in de weg gelegd. Zij genieten nog wel van hun demonstratierecht (het bezittelijk voornaamwoord ‘hun’ is hier niet zomaar gekozen). Het lijkt er steeds meer op dat rechtse geluiden geen demonstratie meer kunnen houden, aangezien Antifa dan dreigt met geweld, of er is het – terechte – vermoeden dat islami(s)tische jongeren de boel dreigen te gaan verstoren.

Dit is een zorgelijke ontwikkeling binnen ons land. Wanneer men buigt uit angst voor extreem links tegengeluid zien we al direct hoe effectief de dreigingscultuur van extreem links en agressieve islam is. Rechtse demonstraties in Amsterdam zijn sowieso al uniek geworden; Amsterdam als stad is al lang in de ban van extreem en hard links en rechtse geluiden worden direct met geweld en intimidatie beantwoord en gesmoord. De zaak van de ‘blokkeerfriezen’ toont ook al aan waar onze demonstratiecultuur naartoe dreigt te gaan. Nederland buigt voor identitair en extreem links. Als het zo doorgaat hebben zij straks definitief het demonstratierecht geclaimd. Hiermee zal een belangrijk instrument van het vrije woord gemuilkorfd en gecastreerd zijn; en alleen nog het alleenrecht van zij die in staat zijn geloofwaardig te dreigen. Zijn we al zo diep gezonken in Nederland?

Lees meer:

SID LUKKASSEN – De democratie is uitgeschakeld door de Deep State #2

 

Zie meer:

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld