Trump zit de laatste tijd niet stil. De Russia-hoax is voor ieder semi-denkend wezen wel voorbij. Nu ook een officieel onderzoek bevestigde dat Trump niet heult met het Kremlin is hij eigenlijk niet meer te stoppen. Naast wat diplomatieke hoogtepunten is het ook tijd voor Trump om met scherp te gaan schieten op het linkse establishment dat al jaren – en in veel gevallen decennia – het land laat verpauperen. Van vredig en diplomatiek handelen op Noord-Koreaans grondgebied tot de oorlog verklaren met radicaal-links. Orange Man Bad is niet meer te stoppen.

De video van Paul Joseph Watson is zoals altijd vlijmscherp. Baltimore is sinds eind jaren ’20 een Democratisch bolwerk. Net als enkele andere Democratische steden zoals Chicago en Detroit – die sinds de jaren ’70 Democratische bolwerken zijn – is het bijna kenmerkend dat deze steden onder het toeziend oog van Democraten enorm verpauperen. De partij die opkomt tegen armoede en kansenongelijkheid onder minderheden – volgens de (linkse) media althans – weet deze steden niet uit het slop te trekken. Sterker nog: de verpaupering begon juist vaak wanneer de Dems controle kregen over deze steden.

Trump & Twitter

Toch is Trump weer de racist bigot omdat hij een burgemeester aanspreekt op zijn verantwoordelijkheid voor de stad. Komt Trump eens op voor de laagste klasses van de samenleving – is het weer niet goed. Nee, Trump komt niet op voor de arme inwoners van Baltimore; hij spuit zoals altijd overduidelijk racistische Tweets (zoals diverse media berichten).

Thomas Sowell, econoom en sociaal criticaster verbonden aan het Hoover Institute, schreef in 2015 al over de enorme problematiek in Baltimore. Politici zijn niet bezig met de sociale problematiek van de stad. Ze zijn louter bezig met het plannen van de volgende zet voor hun politieke carrière:

None of this should be surprising. In her carefully researched 2010 book, Are Cops Racist? Heather MacDonald pointed out that, after anti-police campaigns, cops tended to do less policing and criminals tended to commit more crimes.

If all this has been known for years, why do the same mistakes keep getting made?

Mainly because it is not a mistake for those people who are looking out for their own political careers. Critics who accuse the mayor of Baltimore and the Maryland prosecutor of incompetence, for their irresponsible words and actions, are ignoring the possibility that these two elected officials are protecting and promoting their own chances of remaining in office or of moving on up to higher offices.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld