Het is tijd om sprekers voor het event van 16 augustus – de borrel-fundraiser in Amsterdam – bekend te maken. Tickets hier verkrijgbaar. Het doel van de bijeenkomst is drieledig: gezellig borrelen en netwerken, met elkaar in dialoog over de maatschappelijke toestand, en het bijeenkrijgen van het laatste deel van de crowdfunding.

Jan Roos en Ahmed Aarad zullen het woord voeren, evenals een linkse high-profile spreker, die echter niet wil dat zijn/haar komst in de media bekend zal worden. Vooral omdat de reacties vanuit radicaallinkse kringen nogal extreem kunnen zijn. Dat is jammer, maar wel de maatschappelijke realiteit waarin wij leven. Des te meer reden om dit project te ondersteunen! Aan de briefwisseling zelf zullen ook volksvertegenwoordigers meedoen, bijvoorbeeld Ronald van Raak (SP) en Jan Middendorp (VVD).

Roos & Aarad

Jan Roos is natuurlijk beroemd vanwege zijn media-optredens en zijn prachtige podcast ‘Echte Jan Radioshow’. Samen met Aarad ontwikkelde hij het platform ‘Backme’: het achterliggende idee is dat iedereen zijn of haar content moet kunnen produceren en publiekelijk moet kunnen aanbieden. Zij hechten waarde aan diversiteit in hun team, maar vooral aan de belangrijkste vorm van diversiteit: namelijk van ideeën en denkwijzen.

Op de bijeenkomst zal er onder andere een vraaggesprek plaatsvinden, waarin de sprekers hun ervaringen bespreken. Als er sprake is van uitsluiting, dan is deze uitsluiting, ironisch genoeg “juist door de witte man – elitair en hoogopgeleid”, aldus Aarad in een voorbereidende toelichting op deze bijeenkomst. Volgens hem zijn het juist elitaire figuren die praten over “witte” mensen. Want daarmee onderscheiden ze zichzelf van de middenklasse en de burgerij, waar het woord “blank” nog is ingeburgerd:

“Ze hoeven zich financieel geen zorgen te maken en dus hebben ze de hele dag om taal te censureren. Terwijl wij een inclusief platform willen bouwen voor links én rechts en alles wat daar tussenzit, zijn het juist deze figuren die ons tegenwerken.”

Kortom, dat belooft wat! Ik zie het handenwrijvend tegemoet! Hieronder staan twee recente brieven – ze zijn deel van dit project en reeds gepubliceerd:

  • Sid Lukkassen schrijft aan de Belgische linkse politicus Jan Cornillie. Over de impact van de massamigratie en de maatregelen om dit effectief anders te gaan doen.
  • Sid Lukkassen aan de linkse promovendus Anton Jäger. Over de toekomst van ‘hard economisch links’ en ‘cultureel-progressief links’ in een tijdperk van globalisering en multinationals.

Ikzelf kijk reikhalzend uit naar de avond! Samen met Bart, Mariëlle, Udo en David ontvang ik u graag op deze enorm gezellige avond van 16 augustus. Breng gerust vrienden, familie en belangstellenden mee! Nogmaals: tickets zijn hier verkrijgbaar. Hier kunt u het crowdfunding-project bekijken (inclusief video).

Dank voor uw tijd en aandacht en hopelijk tot op het evenement!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld