Wim van Rooy is een bekend Vlaams vrijdenker die is geprezen voor zijn islamkritische boek Waarover men niet spreekt, dat ook in Buitenhof besproken is. In deze aflevering filosofeert hij erover hoe het kan dat mensen deugvertoon tentoon blijven spreiden, zelfs als zij er niet oprecht in geloven. Worden we nu voortdurend bewaakt en wacht ons een toekomst waarin niemand meer oprecht durft te zijn?

Het gesprek behandelt onder meer de vraag hoe het nu kan dat atheïstische Vrijmetselaars de islam aan de borst kluisteren. Voorts spreken Wim en Sid over verinnerlijkte onderdrukking, het Panopticon van Foucault en het concept psycho power van de Koreaans-Duitse filosoof Byung-Chul Han.

U kunt de artikelen van Sid Lukkassen ondersteunen via BackMe en vergeet niet zijn werk te volgen via Telegram en zijn nieuwsbrief. Beluister ook zijn wekelijkse Zuilcast.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld