Sid Lukkassen en Zihni Özdil spreken hier een uur lang over wat ‘privilege’ is en over de betekenis van de verkiezingsuitslag van 17 maart 2021. De middenpartijen zijn op cultureel en identitair vlak steeds linkser geworden. Ondertussen gaat het in de bubbel van klein links vooral over woke activisme, terwijl de achterban meer met sociaal-economische vraagstukken bezig is.

Nederland drijft uiteen en ook voor immigranten stemmers is het niet meer duidelijk wat een stem op links hen nu precies oplevert. “De kans is nul dat mensen uit macho culturen gaan stemmen op feministen met blauw haar.” aldus Sid. Tegelijk spreekt Zihni Özdil over Willem van Oranje en de watergeuzen als de ISIS en Taliban uit de Nederlandse geschiedenis.

Het is ook gewoon een heel menselijk gesprek, wat een meer genuanceerd beeld geeft dan wat normaal in de media wordt getoond.

U kunt Sid Lukkassen volgen via Telegram, deze nieuwsbrief en steunen via BackMe!

Volg Zihni Özdil hier op twitter.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld