Update! (11/11/2019) De Nieuwe Zuil heeft gezegevierd! Zojuist laat Frits Bosch het volgende weten:

NBD Biblion is door de bocht gegaan na mijn commentaar en jouw column, het heeft gewerkt! Ik heb contact opgenomen met NBD Biblion en dat leidde ertoe dat mijn boek wordt opgenomen in NBD’s aanbod. Naar mijn mening moeten bibliotheken zelf kunnen bepalen of ze een boek al dan niet opnemen in de selectie. Dat kan dan gebeuren op basis van het specifieke karakter van de bibliotheek en het wat mogelijk daarbinnen past. Als NBD selecteert en een auteur teleurstelt wordt een mogelijke verkeerde veronderstelling opgeroepen over de reden van het afwijzen. Het is al moeilijk genoeg voor de wat ‘serieuzere’ auteurs om gehoord te worden. Veel dank aan De Nieuwe Zuil!

Eerder ontving DNZ de volgende e-mail van Frits Bosch, een bekende aan ons gerelateerde publicist.

Zie onder:


Ik vermoed dat hier politieke correctheid in het spel is!
Groet, Frits

Van: Info Brave New Books
Datum: 8 november 2019 om 14:12:38
Aan: Frits Dutch Investor
Onderwerp: Niet geselecteerde titel

Beste Frits, Helaas kreeg ik onderstaand bericht doorgestuurd van de NBD. Wij danken je hartelijk voor je inzending.

Van: NBD
Datum: vrijdag 8 november 2019 13:10
Aan: Info Brave New Books
Onderwerp: Niet geselecteerde titel’

Geachte mevrouw, mijnheer,

Enige tijd geleden ontvingen wij van u 1 of meerdere recensie-exemplaren. Hartelijk dank daarvoor. De titel ‘Schaft ook Nederland zich af? / druk 1’ wordt echter niet door ons in behandeling genomen. De reden hiervoor is: Voor deze titel verwachten wij weinig belangstelling van de gemiddelde openbare bibliotheek.

Met vriendelijke groet, Afdeling Aanbodselectie NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer


Wat moeten wij hier nu van vinden als DNZ? Ik zeg altijd: voor de prijs van een boek heb je de kennis van een ander, en in een bibliotheek ontdek je dat boek waarvan je nog niet wist dat je het wilde lezen. Het is duidelijk dat steeds meer boekhandels, bibliotheken en zelfs boekrecensenten te maken krijgen met strenge deugcensuur. Op ‘democratische’ wijze zal dit niet veranderen: immers deugers delen onderling subsidies uit en gebruiken die middelen om alle aandacht te kanaliseren naar politiek-correcte content, en de rest sluiten zij buiten. Zo blijven diezelfde deugers bepalen met welke stof de massa in aanraking komt. Dus laat waar mogelijk je stem horen!

Frits Bosch steekt zijn mening gelukkig niet onder stoelen of banken! Hij antwoordde aan NBD Biblion:


Geachte heer, mevrouw,
Met afschuw heb ik kennis genomen van onderstaand bericht van BraveNewBooks over uw weigering mijn boek op te nemen. Wie bent u dat u dit zo kunt beoordelen. Ik vermoed dat hier politieke correctheid heeft toegeslagen. Aangezien ik me door u beledigd voel overweeg ik juridische stappen jegens u.
Hoogachtend,
Drs F.D.K. Bosch
DutchInvestor

Auteur van “Schaft ook Nederland zich af?”


Verder roep ik iedereen op om mij te steunen via BackMe! Steun het vrije geluid. En volg mijn nieuwsbrief via www.sidlukkassen.com – na het lezen voelt u zich gegarandeerd episch!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld