Sommige mensen leven nog steeds in een cocon uit angst voor Corona of voor de prik of de boze buitenwereld die steeds meer de huiskamer binnendringt.

Door: Kol. b.d. Leo Dorrestein

Niet alleen door Opsporing Verzocht of ‘documentaires’ van hulporganisaties, maar ook door het gevoel van onveiligheid dat wordt opgeroepen door een incompetente overheid, financiële onzekerheid, leuterende deskundigen en politici, en nieuwe bedreigingen zoals cybercrime, immigratie uit moslimlanden, de klimaatmaffia, Europese besluiten en de criminele bendes. Ze vergeten dat de wereld in de afgelopen 100 jaar nooit ‘veilig’ is geweest en dat het leven is blootgesteld aan risico’s: oorlogen, hongersnood, natuurrampen, Spaanse griep, ebola, tbc, hiv/aids, Q-koorts, terreur, industriële vervuiling, verkeer, criminaliteit, menselijke fouten en een falende overheid. Er is nu eenmaal geen absolute bescherming, zeker niet tegen jezelf als men door psychische druk de vernieling ingaat. Misschien zouden we wat meer naar (oosterse) aanvaarding toe moeten en naar waardering voor degenen die – vooral in de zorg – het leven dragelijk proberen te maken zonder een ‘verdienmodel’. Dat is altijd beter dan een coconleven.

Complotangst

De alarmerende berichten over vaccinatiedwang circuleren op internet alsof vooral de westerse wereld bezig is zichzelf te decimeren. Intussen wordt de psychische druk versneld opgevoerd door allerlei maatregelen en plannen die de bevolking het machteloze gevoel (moeten) geven dat ze niets meer te beslissen heeft. Door de Raad van Europa (hoofddoekjes), banken/ECB, pensioenfondsen, zorgalarmisten, CPB, energiebedrijven, EU (immigranten, hypotheekrente), NAVO, China, Iran, belastingdienst, UWV, waterschappen, autokosten etc. De vrees voor een complot van westerse regeringen lijkt steeds groter te worden, waarbij de inhoud van het Corona-vaccin vaak een rol speelt. Dit is echter niet terecht, omdat het ondenkbaar is dat concurrerende farmaceutische bedrijven allemaal bereid zouden zijn om hun onderling verschillende producten te manipuleren ten behoeve van een vermeende reductie van de bevolking. Die angst voor gezondheidsschade en het wegkijken door de toezichthouders zou veel meer gerechtvaardigd zijn geweest in de tijd van oorlogen, softenon, asbest, fabrieken in Vlissingen, Delfzijl, Geleen en IJmuiden, kolenmijnen, giftige verf, koolmonoxide, fijnstof van (oude) dieselmotoren, gaswinning en – nog steeds – de uitstoot van vliegtuigen, biomassa-installaties en schepen. Allemaal zaken die het leven in een westers land gevaarlijk konden maken, zonder dat de overheid er een effectief antwoord op had, maar de werkelijke complotten tegen het Westen worden bedacht in dictaturen en maffialanden. En zo lang de incapabele Europese elites gedwongen zijn die te gedogen, hoeft niet te worden gevreesd dat ze wel in staat zijn een eigen scenario uit te voeren. Dat laten ze noodgedwongen aan de activisten, maffia, criminele profiteurs, financiële acteurs en politieke charlatans over, waarvoor wel degelijk moet worden gevreesd.

Klimaatelite

De afgelopen dagen is een nieuwe – gehersenspoelde – klimaatelite zichtbaar geworden: pubers die nauwelijks weten waaraan ze hun welvaart en ticket naar Glasgow te danken hebben, kunnen de volzinnen van Greta feilloos nazeggen. Met dezelfde beschuldigende arrogantie van mensen die wel problemen bedenken, maar geen haalbare en effectieve oplossingen. In Duitsland zijn schoolkinderen van 12 jaar al zo geïndoctrineerd, dat ze hun klimaatverwijten beter formuleren dan sommige linkse politici. Nu is dat natuurlijk niet heel moeilijk…

Knecht

In de wielrennerij heb je knechten die de kopman ‘uit de wind’ moeten houden en soms de sprint ‘aantrekken’. Van wie is minister Hoekstra eigenlijk de knecht: Rutte? Eerst als enige EU-land geen herstelplan met bezuinigingen indienen en dan in Brussel praten over de hypotheekrenteaftrek die daar prompt als eis wordt gesteld. Een een-tweetje dus, maar dat is een andere sport waarin het niet altijd sportief toegaat. Zoals bij uitlokking… Intussen vergeet hij kennelijk de Franse subsidies aan de boeren ter discussie te stellen, die (ook) door Brussel – en dus Nederland – worden betaald. Premier Rutte kan tevreden zijn over zijn brave knecht. Intussen roept hij zelf in Glasgow “Action, action, action” alsof hij coach is van een jeugdelftal vol knechtjes, zonder een echt wedstrijdplan; wat een blamage voor Nederland. Een puberende klimaatdrammer zou het hem niet verbeteren.

Manipulatie regeerakkoord

In Duitsland hebben de Grüne-partijbonzen aan de klimaatactivisten gevraagd de druk op hun toekomstige kabinetspartners te vergroten.

Het gaat daarbij om tientallen miljarden die in het nieuwe regeerakkoord moeten worden ‘omgeleid’ naar klimaatprojecten. Gezien de ‘activistische’ toespraak van Rutte in Glasgow is de aandacht voor de Corona-problemen hier al achterhaald door een krankzinnig idee om de hele wereld te redden. Eén afgevaardigde viel voor de camera even door de mand: hij was daar om voor zijn land veel geld op te halen. Hoe zou het toch komen dat al die corrupte landen denken dat ze onbeperkt recht hebben op steeds weer nieuwe miljarden, door in Parijs of waar dan ook even een handtekening te zetten?

Polen

Vroeger was niet ‘alles beter’, maar er was een tijd dat er tegen bankovervallers, drugsverkopers, autodieven en juwelierberovers geweld mocht worden gebruikt. De politie mocht zelfs schieten; ook op ontsnapte gevangenen, smokkelaars en plunderaars. Met geweld een land binnendringen was reden tot tegengeweld, arrestatie en opsluiting. Doch in onze softe ‘beschaving’ vinden we het normaal dat criminelen, profiteurs, illegalen, mensensmokkelaars, zelfs Artsen zonder Grenzen en infiltranten vrijuit gaan wanneer ze als gelukszoekers een land (helpen) binnendringen. Want ze zijn zielig en misleid door de verhalen van hulpverleners en werkschuwe familie. Er zijn landen – ook VN-lid – die illegalen opsluiten, maar op de streken van Loekasjenko en Poetin hebben New York, Brussel en Den Haag geen antwoord. Terwijl bij een schietincident aan de Poolse grens er minder doden zouden vallen dan op de Middellandse zee. De EU wil zijn grenzen helemaal niet verdedigen en de VN is ontmaskerd door het Afghaanse debacle. Geen wonder dat Warschau liever zijn eigen wetten koestert dan naar ‘deskundigen’ te luisteren, die roepen dat het maar om een paar duizend mensen gaat. Dat dachten Merkel en Biden ook, maar dat waren alleen de echte vluchtelingen.

Weigeraars

Dienstweigeraars werden in het verleden opgesloten of in ziekenhuizen tewerkgesteld. Vaccin-weigeraars die niet alleen zichzelf in gevaar kunnen brengen, maar ook anderen, beroepen zich op vrijheid of hun godsdienst.

En vooral die laatste groep meent dat de Staat en de hele samenleving rekening moeten houden met hun religieuze hersenspinsels. Verzekeraars moeten dit echter negeren en de ziekenhuis-/ic-opname van deze groep niet langer vergoeden. Als hun vertrouwen in de dominee dan zo groot is, dan weigeren ze die verzekering soms zelf al. Privileges op grond van religie dienen zo snel mogelijk te worden afgeschaft; ook daaraan zou een Grondwetshof kunnen gaan werken. De Staat is al veel te ver doorgeschoten in gedogen en zelfs faciliteren, zoals uit een vergelijking met omringende landen blijkt. Bijv. in de zorg in Engeland is gevaccineerd-zijn verplicht en Duitsland streeft hier ook naar. Terecht, want ook hier zijn honderden doden in zorg- en verpleegtehuizen gevallen toen dit nog niet mogelijk was en de Staat alleen beschermingsrotzooi beschikbaar stelde, terwijl dat geld beter besteed had moeten worden; bijv. aan de 3e prik. Maar de inkoop via Brussel is op een fiasco uitgelopen.

Gewijzigde voorinschrijving boekenset kolonel b.d. Brantz

Onderzoeksverslag over het Srebrenica-drama onder de titel ‘Het Srebrenica dossier – Feiten, bronnen en oordelen’. Het gaat om 4 boeken (ca. 1700 pagina’s) die bij voldoende belangstelling zullen worden gedrukt. Het zeer volledige verslag omvat de besluiten en de omstandigheden tijdens de Bosnische Burgeroorlog (1992-1995), die leidden tot het verlies van de enclave die werd beschouwd als een Safe Area en beschermd door een Nederlands VN-bataljon. Naast getuigenverklaringen en bronneninformatie, waaronder onlangs vrijgegeven documenten, put de schrijver uit zijn eigen ervaringen en vult deze aan met militaire analyses. De kosten voor de eenvoudige uitgave (zwart-wit) worden geraamd op ca. € 80 incl. verzendkosten. Inschrijving en nadere informatie: dorrestijn.ljj@home.nl

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld