Schokkend nieuws: uit onderzoek blijkt dat moslims in Nederland de laatste jaren religieuzer zijn geworden. Ook willen paradoxaal genoeg de minst gelovige moslims het liefst terug naar het land van herkomst: zij oordelen negatief over Nederland en de Nederlanders. Gelukkig geldt dit natuurlijk niet voor alle moslims, maar het onderzoek signaleert wel een trend.

Deze week was ik onder leiding van Wim van Rooy in debat met Maarten Boudry over de vraag in hoeverre de Islam een bedreiging is voor Europa. Boudry betoogde dat door de groei van kennis en de vooruitgang in wetenschap, een terugval van de moderne samenleving bijna onmogelijk is. Hierdoor zal de islam vroeg of laat seculariseren en volgens hem groeit de hoeveelheid democratie wereldwijd.

Ik wierp tegen dat Europa wordt geleid door geopolitieke nitwits. Niet-democratische landen worden machtiger en dreigen Europa economisch te overvleugelen. Ook onze industrie verplaatst zich daarheen. Wij blijven zitten met een therapiecultuur en een therapie-economie die steeds meer kansarmen nodig heeft om te blijven draaien. Deze ‘zieligheidsindustrie’ verklaart de behoefte aan migratie uit andere landen. Wie deze dynamiek benoemt, wordt door het heersende tsjakka-optimisme weggezet als ‘cultuurpessimist’ en monddood gemaakt door cultuurmarxistische media.

Dit onderzoek toont opnieuw aan dat onze Leitkultur beschermd moet worden, juist nu blijkt dat zelfs generaties na de migratie van hun voorouders moslims niet goed integreren in onze seculiere maatschappij. Dit zal zijn effecten hebben op onze cultuur: die effecten zijn zelfs al te zien aan de vele goed bedoelde iftars van politie en andere gezagsdragers, een ramadanjournaal en het verbieden van Pegida-demonstraties. Voor deze Leitkultur is een vrij en rationeel debat noodzakelijk. Steun daarom mijn project Verhalen uit de samenleving!

 

Doneer nu en help Sid naar de 75% voor zijn crowdfunding!:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Kom naar de crowdfundactie op vrijdag 22 juni in Arnhem!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-crowdfunding-sid-lukkassen-dnk-46875655347?aff=efbeventtix

Lees meer:

https://politiek.tpo.nl/2018/06/03/sid-lukkassen-het-westen-is-verzwakt-door-cultuurrelativisme-en-zelfkritiek/

 

De welkomscultuur als white man’s burden

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld