De onzinnige maatregelen van het Kabinet zorgen voor heftige reacties in delen van de samenleving. Die reacties zijn, evenals de maatregelen van de overheid, zeer ongepast en maken tevens duidelijk dat in dit land geleidelijk aan de waanzin is gaan regeren.

Door: Ton Nijhof

De strenge ‘lockdown’ werd afgelopen weekeinde, geheel onnodig overigens, gevolgd door een maatregel die de ultieme natte droom voor iedere junta moet zijn: een avondklok. De zinloosheid van een dergelijke maatregel komt voort uit een verkeerde analyse van verkeerde cijfers en vervolgens van krankzinnig beleid. Of het aantal besmettingen wel zo toeneemt als wat het OMT beweerde, staat nog te bezien. De PCR-testen zijn namelijk ongeschikt om dit voldoende zuiver te kunnen vaststellen. Rapporten die dit wel beweren, zijn veelal onvoldoende of zelfs helemaal niet aan kritisch onderzoek (peer-review) onderworpen geweest en kunnen dus vooralsnog niet geheel serieus genomen worden. Daar komt bij dat de ontwikkelingscurve, zoals gepresenteerd door OMT-lid Kuipers bij het NPO-programma Op1 (wat een zinderend toeval allemaal) volstrekt niet klopt:

De bovenste (grijze) curve van Kuipers zou de Intensive Care bezetting weergeven bij ‘huidig beleid’. De (bovenste) curve laat ook zien dat er eind maart, inclusief de nieuwe Britse variant, 1700 IC plaatsen bezet zouden zijn. De curve begint echter op 14 januari j.l. en laat daar een aantal van ca. 1200 bezette IC-bedden zien, maar inmiddels weten we dus dat dit er bijna 700 zijn geweest in plaats van 1200. Vanwaar dat dramatische gegoochel met op zichzelf vrij eenvoudige berekeningen?

Zinloos

Kernvraag blijft natuurlijk, dat wanneer het aantal beschikbare IC-bedden nu onvoldoende lijkt, waarom onze Minister van VWS dan niet als de wiedeweerga dat aantal gaat opschalen tot het niveau van zekerheid? Of past dat momenteel niet helemaal bij het bouquet op de schoenen van deze clowneske wannabe-royal? Waarom moet de halve maatschappij (zoals MKB en horeca) in een ravage worden veranderd, terwijl de uitbreiding van de IC-capaciteit een veel voordeliger en ook meer voor de hand liggende optie is? Hoeveel faillissementen en zelfmoorden zijn die bedden precies waard? De ‘curve van Kuipers’ klopt ook op andere fronten niet, zoals Maurice de Hond al fijntjes aantoonde op zijn website. De avondklok komt ook nog eens in een periode dat winkels en horeca al geruime tijd zijn gesloten. In Frankrijk is de horeca nog open, dus daar kan een avondklok wellicht nog enige zin hebben. Maar in Nederland? Totaal niet en dat hebben wij de afgelopen maanden op straat ook allemaal kunnen zien; die straten waren bepaald niet gevuld want er is niets te beleven. De avondklok is zinloos en terecht staan we na het eerste verzet, hoe overtrokken ook, internationaal compleet voor schut.

Overigens zijn een enkele specifieke uitzonderingen op de avondklok voor live-praatprogramma’s ook al volstrekte waanzin. Dergelijke programma’s, zoals Op1, zijn enkel bedoeld als staatspropaganda; de NPO wordt immers overeind gehouden met overheidsgeld, respectievelijk het gezamenlijk opgebrachte belastinggeld. We worden dus op eigen kosten geïndoctrineerd. Het schrappen van dergelijke onzinprogramma’s waarin ‘influencers’ tegen forse betaling hun opwachting maken zou van meer dan fatsoen getuigen, misschien wel gezond verstand. Wie even boodschappen doet en daar soms hele gezinnen onoplettend de held uit ziet hangen met ieder een karretje, kan al weten dat een groot deel van onze inwoners mogelijk intellectueel mindervalide moet worden verklaard. Sterker: ze lijken wel compleet gestoord. Daar kunnen avondvullende films van worden gemaakt voor de NPO, die het reproductiecijfer sterker beïnvloeden dan de povere visualisatie van de ‘negatief-exponentiele spagaat’ van Kuipers.

Incapabele burgemeesters

Een overheid die klaarblijkelijk nog niet in staat is om een eenduidig en consequent crisisbeleid te ontwikkelen, zal ook met een avondklok wellicht andere bedoelingen hebben en welke dat zijn kunnen we slechts gokken. Dat doen we maar niet. Vast staat wel dat dit beleid momenteel voor verwarring en grote onrust zorgt, waarbij verreweg de meeste burgemeesters ook nog eens volstrekt  incapabel blijken.

Laten wij wel zijn; dit beleid wordt niet door de slachtoffers ervan gemaakt, maar door ambtenaren met een flinks salaris en dito pensioenvoorzieningen, plus een vergoeding voor WC-papier en koffie wegens thuiswerken. Zij hebben totaal geen last van dergelijke maatregelen. Gewone burgers,  ondernemers in het MKB zoals kappers, horeca, taxichauffeurs en dergelijke, des te meer. Zij betalen de prijs niet alleen voor zichzelf, maar ook nog eens voor de bedenkers die zelf geen centje pijn hebben.

De achtereenvolgende regeringen, bestaande uit lieden van dezelfde incestueuze club van ‘ons-kent-ons’ figuranten, hebben hun onkunde afdoende aangetoond. De maatschappij reageert; eerst nog een klein groepje, maar daarachter zit een grote – nu nog zwijgende – groep die met enige tevredenheid kijkt naar dit verzet tegen de onzinnige maatregelen en de ongekende blunders op andere terreinen. Hieronder het prestatielijstje van onze regering op het terrein van vaccineren:

Vrijwel het slechtste jongetje van de klas en dan nog ‘geschokt’ door de maatschappelijke reactie?

Ik heb totaal geen respect voor het geweld en de vernielingen die momenteel plaatsvinden, maar enig begrip voor de onvrede is mij niet vreemd. Een regering die zelf compleet faalt in zijn opdracht moet de nadelen van het falende beleid niet zo lichtvaardig op de samenleving schuiven.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld