Dit is een artikel van Olli Salvatore

https://www.youtube.com/watch?v=4R3-s5KakaE

Op de Belgische televisie was enkele dagen geleden een pijnlijk tafereel te zien in het journaal: Een Vlaamse journaliste die live verslag uitbracht over het besmettingsgevaar rond corona werd opeens belaagd door een exotisch uitziende man die haar ongevraagd kuste…

Het fragment is hierboven te bekijken. De sympathiek ogende journaliste begint haar praatje voor de camera waarna een breed glimlachende donker getinte man in beeld verschijnt die vlak naast haar komt poseren met een air alsof hij in haar een hapklare prooi herkent.

De journaliste wordt zijn aanwezigheid gewaar, onderbreekt haar verslag en kijkt opzij. Als zij geconfronteerd wordt met zijn “charmante grijns” berispt ze hem niet met de melding dat hij haar stoort bij haar werk maar knikt ze hem integendeel vriendelijk toe en zegt ze poeslief (om wat voor reden dan ook) ‘Dank u!’

In dat soort reactie op zijn storende machismo moet de stalker een aanmoediging voor zijn gedrag hebben bespeurd want gerustgesteld komt hij nog dichter en drukt hij vervolgens zijn lippen op haar hoofd…

In de gegeven omstandigheden zou ik hem (in haar plaats, als vrouw) tussen de ballen hebben geschopt of hem de huid vol hebben gescholden (waarschijnlijk beide) waarna hij het verschrikt op een lopen zou zetten…

Maar nee, het “slachtoffer” lijkt nu zelfs gelukzalig te glimlachen en prevelt nogmaals “dank u”, extatisch, zo lijkt het wel. Vervolgens verdwijnt hij op de achtergrond, met zijn vingers het overwinningsteken ‘V’ van victorie vormend. Als hij haar nog iets achterna roept kijkt de journaliste achterom en zegt ze ten derde male ‘Bedankt!’

Men zou kunnen aanvoeren dat de vrouw zich in haar eentje bedreigd voelde en slechts beminnelijk glimlachte in een poging van de opdringerige man verlost te raken maar dan vergeet men dat ze vergezeld was door een cameraman en een klankman. Gedrieën hadden ze zich met gemak teweer kunnen stellen tegen de man en hem op assertieve wijze duidelijk kunnen maken dat zijn tussenkomst ongewenst was, maar dat gebeurde niet…

Lof toegezwaaid omwille van haar kalmte

Op haar Twitter-account las ik het commentaar van een vrouwelijke kijker die vol bewondering was voor de journaliste “omdat ze zo ‘cool’ en ‘professioneel’ was gebleven door onverstoord haar werk verder te doen” alsof er niets ergs aan de hand was.

Niét dus!  Voor deze vrouw die in beeld was en ten overstaan van miljoenen kijkers werd bepoteld gold een voorbeeldfunctie die al die ontelbare MeToo-slachtoffers een hart onder de riem had kunnen steken door haar aanrander stevig van zich af te duwen.

Maar dat gebeurde vreemd genoeg niet en ik denk te weten waarom: Nadat ze had geconstateerd dat de man in kwestie een buitenlander was (klaarblijkelijk een moslim-type) besloot ze “wijselijk” om geen scène te maken uit vrees voor politiek-correcte reacties wegens “vermeend racisme” (indien ze hem een klap in het gezicht had verkocht bijvoorbeeld).

Ik durf te wedden dat indien de aanrander een blank, pafferig Weinstein-type was geweest, hij op z’n minst een uitbrander had gekregen… Dit terwijl deze aanrander een dubbel misdrijf pleegde: Niet alleen had hij haar eerbaarheid aangetast door haar als vreemde ongevraagd te kussen, tevens bestond de kans dat hij haar leven in gevaar had gebracht door dat in volle coronatijd te doen…

(In Italië kreeg een man die willens en wetens anderen besmette 12 jaar gevangenisstraf!)

De journaliste in kwestie wist uiteraard niet of haar aanrander al dan niet besmet was maar bleef niettemin ‘dank u!’ zeggen, tot vervelens toe.

Ironische afloop van het accident

Ironie van het verhaal: In een nieuwsuitzending later op de avond werd bekend gemaakt dat de baas van de journaliste -samen met haar- tegen de onbekende klacht had ingediend wegens ‘aanranding van de eerbaarheid’, wat achteraf bekeken in tegenspraak lijkt met haar glunderende reactie op het voorval; bijzonder hypocriet dus.

Uiteraard is de klacht (en elke gepaste straf) terecht -begrijp me niet verkeerd- wat ik echter totaal verkeerd vind is dat de vrouw zelf niet dadelijk haar punt had gemaakt. Hoe dan ook, de man werd opgepakt en bleek een migrant te zijn die illegaal het land was binnengekomen…

Olli Salvatore – Auteur van ‘Het Basisinkomen als Mensenrecht’

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld