Het heeft de gevestigde media, de ‘internationale gemeenschap’ en pro-Hamas-groepen weinig tijd gekost om de redding van vier gijzelaars uit twee appartementen in Gaza te framen als “het afslachten van onschuldige burgers.” Onze eigen publieke omroep liep daarbij voorop.

Door: Ton Nijhof

Nog maar weinig Nederlanders zouden verbaasd zijn als het NOS-journaal zou beginnen met: “IDF doodt honderden Palestijnen terwijl feestende Israëlische burgers de luxe hotels in Gaza na acht maanden verlaten zonder te betalen.” Sommige media kwamen er overigens wel dichtbij. Een kop van de Washington Post luidde bijvoorbeeld: “More than 200 Palestinians killed in Israeli hostage raid in Gaza.” De BBC wilde graag weten: “waarom hebben de Israëli’s de inwoners van Gaza niet vooraf gewaarschuwd voor de redding?” (Tip: zou Hamas wellicht ook meteen de gijzelaars vermoorden en de reddingswerkers in een hinderlaag lokken?)

7 oktober

Afb: Wikipedia

Op 7 oktober vorig jaar, na tientallen jaren van moorden op Israëlische burgers, vielen vele honderden Hamas-terroristen Israël binnen. Ze slachtten 1.200 ouders, kinderen en muziekfans af; 6.000 anderen raakten gewond en/of invalide. Complete Gazaanse families gingen op pad en verkrachtten, verminkten en slachtten tientallen Joodse vrouwen af; ontvoerden daarnaast 252 mensen waaronder baby’s, kinderen, volwassenen en zelfs bejaarden. Gazanen die in Israël werkten, brachten de doelen voor deze massamoord en slachtingen nauwkeurig in kaart. Honderdduizenden mannen, vrouwen en kinderen uit Gaza juichten de slachters enthousiast toe. Sommigen sloten zich aan bij de moord- en ontvoeringsgolf; anderen plunderden en verbrandden Israëlische huizen. Velen hielpen om de Israëlische, Thaise, Amerikaanse en andere ‘gijzelaars’ naar het 480 kilometer lange labyrint van Hamas-tunnels te slepen, waar de gijzelaars werden geslagen, mishandeld, uitgehongerd, essentiële medicijnen werden onthouden en zelfs verkracht. Veel van hen stierven of werden vermoord, hun lichamen werden in tunnelspleten gestopt of zomaar ergens gedumpt.

Actief in Hamas

Leraren, journalisten, artsen en families uit Gaza die banden hebben met – of actieve leden zijn van Hamas – verborgen gijzelaars in hun appartementen. Hamas zegt nu dat het niet weet hoeveel er nog in leven zijn; Israël houdt het op ‘mogelijk 50’. Ondertussen heeft de door Iran gesteunde Hezbollah sinds 7 oktober 2023 ruim 20.000 raketten afgevuurd op Noord-Israël, waarbij mensen werden gedood of gewond, huizen werden verwoest, bossen en gewassen in brand werden gestoken en 100.000 mensen uit het gebied werden verdreven.

Duizenden inwoners van Gaza juichten hun terugkerende ‘krijgshelden’ toe en spuugden op gijzelaars en lijken die op vrachtwagens of achter motorfietsen werden meegesleept. De overgrote meerderheid van de inwoners van Gaza steunt Hamas nog steeds en ook het bloedbad van 7 oktober vorig jaar. De inwoners van Gaza zijn op de hoogte van de tunnels en toegangsschachten, de voorraden wapens, munitie en raketten in huizen, scholen, moskeeën en ziekenhuizen. Ze weten wie er in Hamas zit, ook al dragen de terroristen vrijwel altijd burgerkleding om spoorloos op te gaan in de bevolking. Hamas is een integraal onderdeel van het leven in Gaza. Iedere bewering over ‘onschuldige burgers in Gaza’ is een staaltje onvervalste Hamas-propaganda en terroristensteun.

Fortificatie Gaza

Hamas bouwde ondergrondse militaire installaties in heel Gaza. De strijders verschuilen zich onder, tussen en achter burgers. Ze hebben vrijwel heel Gaza in een militair fort veranderd en het hele gebied Gaza vormt daarom een legitiem, noodzakelijk doel – waardoor er ook burgerslachtoffers vallen, hoe zorgvuldig Israël dit ook probeert te vermijden .

Hamas vertrouwt op menselijke schilden en wil burgerslachtoffers als centrale componenten van zijn oorlogsstrategie. Het maakt martelaarschap tot een heilige daad in zijn handvest en publieke verklaringen en beschouwt burgerslachtoffers als ‘noodzakelijke offers’ om de Israëli’s ‘precies te brengen waar we ze willen hebben’. En de families geloven inmiddels dat het op deze manier martelen van hun kinderen de Koran eert.

Dit zijn oorlogsmisdaden en zij onderstrepen de genocidale bedoelingen van Hamas. Ze maken beweringen over ‘onschuldige burgers’ steeds vaker een compleet lachertje. In Nederland hebben we dergelijke geweldsverheerlijkers ook geïmporteerd en zelfs in de Tweede Kamer treffen we de fans van Hamas aan, die erop aandringen de portemonnee te trekken voor het Gazaanse tuig. Het wordt tijd dat we ze allemaal een enkeltje Gaza geven, zodat ze het gebied eigenhandig precies zo leefbaar kunnen maken als ze ons willen laten geloven.

Maar ik denk niet dat ze een paar dagen Hamas overleven.


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Komend najaar verschijnt het boek ‘Platte Präöties: genöl van vrögger‘ over leven en (Nedersaksische) taal in de IJsselvallei. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil, NieuwRechts en Sta-Pal / OSL-StaVast.

 

 

——————————

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld