“Door een onmogelijke tijdsdruk heeft geen van de landen die mensen evacueerden uit Afghanistan iedereen weg kunnen halen”, beweerde demissionair Minister van Buitenlandse Zaken Kaag (D66) gisteren tegen het AD. “De VS gaven minder tijd dan we hadden gehoopt”.

Door: Ton Nijhof

Al in april 2021 werd door de Amerikaanse president Joe Biden aangekondigd dat er snel een einde moest komen aan de langste oorlog van de Verenigde Staten, middels terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Daarvoor al kondigde de vorige president Trump hetzelfde aan. Frankrijk begon wel spoorslags aan de terugtrekking van eigen troepen en aan hen geallieerden in het gebied, en nu komt de Nederlandse Minister ons wijsmaken dat er niet genoeg tijd was om te vertrekken uit die middeleeuwse zandbak waar we dankzij GroenLinks toch al veel te lang zaten?

Mens: ga koken!

Laten we even wat zaken op een rij zetten; onze Minister zag en ziet kans om zich te pas en te onpas bezig te houden met ‘de formaezsie’ of optredens in talkshows en had zelfs tijd om een stulpje van 1,4 miljoen euro aan te schaffen. Verder grossierde zij daarvoor al in stupide uitspraken, zoals “moeilijke keuzes tussen Oxford, Cambridge of Exeter” die zij, als verwende dochter uit een puissant rijk gezin kon en mocht maken, om dat vervolgens te vergelijken met de moeilijke keuzes van jongedames uit meer armlastige gezinnen in Nederland. En tussen al dat zinloze geleuter en reizen – op onze kosten – van niks naar nergens schoot er dus te weinig tijd over om leiding te geven aan een simpel iets als een evacuatie? In het interview met AD werd gevraagd hoeveel mensen er nog op het vliegveld van Kaboel zitten te wachten op vervoer, maar daar kon ze geen antwoord op geven: de lijst met namen blijkt incompleet… Mens: ga in vredesnaam eens een dag bij de brandweer werken of in een ziekenhuis om te kijken hoe gewone mensen dat doen, of blijf anders thuis en probeer eerst maar eens iets te koken wat een normaal mens redelijk binnen kan houden.

Konijn

De realiteit is simpelweg dat deze Minister van Buitenlandse Zaken, die ons werd opgedrongen als een ‘ervaren diplomate’, uiteindelijk net zoveel verstand van dergelijke zaken blijkt te hebben als een konijn van de brug met ongelijke leggers. Ze zit niet op haar (inmiddels meerdere) plek in het Kabinet omwille van bewezen capaciteiten, die heeft ze immers niet en dat is afdoende aangetoond, maar vanwege ‘relaties’.

Zij is een product uit de ten onrechte niet uitgemeste stal van een incestueuze, coöpterende politieke klaplopers-elite, die zich met van alles bezighouden, behalve de belangen van ons land. Ik hoop dat ze snel geëvacueerd worden, tenzij Kaag dat organiseert. Dan komen we immers nooit van dat spul af.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld