Chaos in Chemnitz, Duitsland dit weekend. 800 mensen protesteerden nadat een Duitser was doodgestoken na een ruzie met een Syriër en een Irakees die een vrouw lastig zouden hebben gevallen. De groep bevatte ook neo-nazi’s en hooligans, en de politie werd bekogeld met flessen. Er werden leuzen geroepen als “Wir sind das Volk!”, “Ausländer raus!” en “Dies ist unser Stadt!”. Slechts met versterking uit naburige gemeentes lukte het om de boel weer te kalmeren. Migranten werden lastiggevallen en een stadsfestival dat op dat moment plaatsvond werd voortijdig beëindigd.

Helaas is het te verwachten dat dit soort incidenten zich vaker zullen gaan afspelen, met de grote migratiestromen richting Duitsland en de onwil en onmacht om dit in goede banen te leiden. Duitsland heeft zichzelf opgesloten in een politiek correcte cultuur waarin kritiek op migratie taboe is en de grenzen nog steeds open staan en de vrouw die hiervoor verantwoordelijk is, Angela Merkel, nog steeds de baas is.

Dit soort geweld is niet goed te praten, van welke kant dan ook. De gewelddadige rechts-extremisten bij deze demonstratie dienen net zo goed opgepakt te worden als de daders van de steekpartij. Maar deze demonstratie was minder groot geweest als er ook niet AfD- en PEGIDA-aanhangers bij waren aangesloten, die niet extreem-rechts of gewelddadig zijn maar zich simpelweg zorgen maken over de problemen die migratie met zich meebrengt: slechte integratie, schurende culturele waarden, criminaliteit en aantasting van de verzorgingsstaat en de arbeidsmarkt. In de slipstream van deze betogers kunnen echte nazi’s zich dan weer gesterkt worden, en een vleugje groepsdenken zorgt ervoor dat de vlam snel in de pan kan slaan en mensen over de grens van geweld stappen.

In de huidige cultuurmarxistische hegemonie is het bon ton om iemand voor ‘nazi’, ‘fascist’ en ‘alt-right’ uit te maken wanneer iemand kritiek heeft op het migratiebeleid, zijn eigen cultuur boven andere culturen wil stellen en problemen aan de kaak wil stellen. Kijk eens hoe vaak een Dirk-Jan van Baar, een Ewout Klei, Joshua Livestro of andere deugdrammers iemand voor fascist uitmaken wanneer diens mening rechtser is dan die van de VVD. Hoeveel argumenten of inhoud je er ook tegenin brengt, je wint het niet van het stigma dat direct op je wordt geplakt en het brengt de discussie niet op gang. De deur is gesloten voor andersdenkenden.

Onder deze omstandigheden is het niet vreemd dat sommigen zich dusdanig buitengesloten voelen in de maatschappij en het publieke debat, dat ze besluiten dat geweld gebruiken en het recht in eigen hand nemen de enige oplossing lijkt te zijn, als praten simpelweg niet gaat. Juist daarom is het zo belangrijk om het debat nooit af te sluiten, voor wie dan ook. Mensen mogen en moeten altijd in staat zijn om gevoelige en moeilijke onderwerpen te bespreken, om tot echte oplossingen te komen, maar ook juist om weg te blijven van het extremisme waar de deughegemonie zo bang voor is. Hoe zuiverder het debat, hoe beter je iemand kan overtuigen dat geweld, racisme en discriminatie niet de oplossing zijn.

Steun ook hierom De Nieuwe Kerk, om het debat open en levendig te houden en ervoor te zorgen dat grieven en onbehagen via het vrije woord uiting kunnen vinden, en niet via geweld.

Lees meer:

 

http://cult.tpo.nl/2016/08/16/kosmopolitische-elite-stuurt-aan-op-volksopstand/

http://politiek.tpo.nl/2014/10/07/waar-blijft-de-revolutie/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld