In een tijd van hoogconjunctuur ligt de economie van Nederland plat vanwege de stikstofcrisis. Dit is al langer bekend en wordt al langer betreurd. Inmiddels zijn Rutte en zijn vrienden op het idee gekomen van een stikstof noodwet. Sommige oppositiepartijen zijn tegen, anderen steunen deze noodwet. Wat zijn nu de argumenten pro en contra? Lees het hier!

Olifant: Kijk het is heel simpel. Dat hele stikstofgelul, PFAS, CO2 (sowieso alles betreffende klimaat) en noem maar op is totale nonsens. De duurste hoax ooit. Echter… blijkbaar heeft destijds een volslagen dwaas een wet aangenomen op basis waarvan nu de hele boel platgelegd is/wordt.

We hebben in dit land afgesproken dat we ons aan wetten en gerechtelijke uitspraken houden. Wat mij betreft vegen ze in Den Haag gewoon hun reet er mee af, maar dat gaat in de praktijk dus niet gebeuren. Dat gezegd hebbende is er een probleem (gecreëerd) dat nu opgelost moet worden helaas. Met andere woorden: wat ik ervan vind, doet niet ter zake. Ik zit niet in Den Haag en kan er niets aan veranderen. Dat ik woedend ben wegens deze grove leugens doet dus niet ter zake.

Er moet qua politiek nu iets gebeuren in Den Haag, er zal iets door het parlement aangenomen moeten worden om deze waanzin te stoppen. Juridisch gezien liggen de zaken complex omdat niet duidelijk is welke meetmethodes er worden gebruikt om beleid op te maken. De rechter heeft daar gisteren geloof ik een uitspraak over gedaan nog dit jaar moet het RIVM bekend maken hoe, wat en waar ze meten.

Maar goed. Aangezien die malloten in Den Haag nogal stroperig te werk gaan moet er dus ook door de politiek een besluit worden genomen. Dat kan, for whatever reason, niet in een paar dagen. Daarom is er nu een noodwet aangenomen die er in ieder geval tijdelijk voor zorgt dat een klein deel van de bouw weer aan de slag kan. Althans, de komende 6 maanden. Er is dus voor een gedeelte tijd gekocht. Nu kan ongeveer 20% weer doorgaan i.p.v. 100% niet. Keuzes uit vele kwaden, maar 20% is meer dan 0%. Volgende stap zou wat mij betreft zijn dat Rutte en consorten met pek en veren Den Haag uit worden getrapt, maar ook dat gaat morgen niet gebeuren.

Verder kan ik niets pro-Rutte schrijven omdat er nul komma nul positiefs over die latente fl….r te melden is. Zelfs niet in m’n fantasie.

Percolator: De noodwet die nu met veel bombarie is aangenomen in de Grote Stiksof Show is slechts een slap aftreksel van de veel betere noodwet die Wilders indiende (waar zelfs de werkgeversorganisaties het mee eens waren, maar die ze niet wilden steunen omdat ze vinden dat de PVV een racistische partij is). Dan denk ik dus: Laat de hele zaak maar in elkaar storten. Als je zó omgaat met anderhalf miljoen kiezers dan verdien je dat het hele land in chaos wordt gestort. Door het flutwetje dat de VVD er nu met steun van Otten heeft doorgejast is er nauwelijks meer ‘gered’ dan het gezicht van Rutte c.s.

Olifant: Volledig eens dat de noodwet van de PVV en nog een andere noodwet van de boeren zelf… VEEL beter waren. Maar die komt niet door de Tweede Kamer en is zelfs niet ingebracht. Dus volledig eens dat het allemaal totaal debiel is, maar dat is nu eenmaal zo.

Percolator: Hoezo “dat is nu eenmaal zo”? Wat is dat voor een onderdanige mentaliteit? Zo ken ik jou helemaal niet! We zijn op het punt aanbeland dat je een strijdersmentaliteit nodig hebt. Gewoon grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid, of rechters nu die Urgenda-uitspraak of stikstof-uitspraak hebben gedaan of niet.

Als bedrijven, burgers en boeren zich er massaal niet aan gaan houden, wat denk je dat er dan gebeurt? Dat ze al die mensen in de bak gooien of zware boetes opleggen? Dat ze het leger op tienduizenden burgers gaan afsturen? Natuurlijk niet. Je moet eens zien hoe snel er dan een nieuwe noodwet wordt aangenomen die de idiote stikstof, PFAS en Urgenda onzin weer terzijde schuift. Gerechtelijk besluit of niet.

Olifant: Ja volledig mee eens, maar dat gaat dus niet gebeuren. Wat ik ervan vind doet niet ter zake. Wat mij betreft straffen ze al die imbecielen vandaag nog wegens landverraad, maar ook dat gaat niet gebeuren. En dat laatste is mijn persoonlijke mening waar ik nog aan wil toevoegen dat, zelfs bij de zwaarst mogelijke straf, ik er geen traan om zal laten. Hiermee geef ik me niet gewonnen, integendeel, ik constateer alleen een feit. Al het andere is wensdenken. Dat lucht soms lekker op, weet er alles van, maar het verandert geen ene f-ck in de praktijk.

Percolator: Dus draai je (met tegenzin) maar nederig mee in het idiote circus om er het beste van te maken. Apathisch en visieloos voortkabbelen. Dat je dat voor jezelf kunt rationaliseren. Ik zou het niet kunnen…

Sid: Hebben jullie ook ‘optie België’ overwogen? Gewoon een land worden dat wetten over zich afkondigt waarbij iedereen ‘in het veld’ een onuitgesproken maar duidelijk merkbare lijn aanhoudt dat die wetten in de praktijk onuitvoerbaar en niet te handhaven zijn?

Hierdoor verdwijnen de autoriteiten naar de achtergrond en laten zij zich hooguit incidenteel gelden als er een statement moet worden gemaakt. In die situatie is het maatschappelijk landschap verder een anarchistisch no man’s land waar degene die iets doet, het de facto voor het zeggen heeft als een vorm van gedongen feiten politiek, zolang de autoriteiten niet ingrijpen.

Dat laatste is waar Nederland nu op afkoerst. Regels maken die in de praktijk niet werkbaar zijn. Daarmee zweeft de ‘democratie’ nóg verder los van de realiteit op de werkvloer. Met als gevolg dat de autoriteiten hun gezag verliezen, regels niet worden nageleefd en de anarchie toeneemt.

Steun Sid via BackMe! 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld