De zekerheid van drinkwater staat onder druk volgens de NOS en het dagblad Trouw. Dat is groot nieuws voor een land wat niet door God is geschapen, maar door de Nederlanders zelf van de zee is gejat middels het bouwen van dijken en het wegpompen van water.

Door: Ton Nijhof

Volgens directeur Hannema van Vitens komt dat door onder meer klimaatverandering, economische groei en de bouw van een miljoen nieuwe woningen. Vitens moest diverse drinkwateraanvragen van enkele bedrijven in Overijssel en een paar in Gelderland weigeren. Die bedrijven zitten nu tijdelijk zonder water. De tien drinkwaterbedrijven in ons land hebben alleen een leverplicht aan particulieren en voor specifieke sectoren, zoals de gezondheidszorg. Voor bedrijven worden doorgaans geen waterreserves aangesproken.

Op zolder had ik gelukkig nog een oude Bosatlas en die heb ik nog eens bekeken. Hiernaast ziet u die kaart (1939) en dat lichtblauwe spul links is allemaal water en in het midden ook. Daar kronkelt verder nog wat blauw spul en dat is ook water. Ik heb geen idee waar die man van Vitens over bazelt, maar als hij er met z’n club niet in slaagt van die enorme watermassa drinkwater te maken, dan moet er misschien toch eens gekeken worden of degenen die zich daarmee bezighouden, daar eigenlijk wel verstand van hebben. Hijzelf zal ongetwijfeld vinden dat we nu “veel minder water hebben vanwege de Noordoostpolder en de Flevopolder”….

Een watertekort in Nederland is onmogelijk als iedereen een beetje normaal z’n werk doet.

Eerder haalde collega Oterdoom op Sta-pal de politisering van de Waterschappen al aan: “Hetzelfde patroon: Het ‘democratiseren’ van waterschappen houdt echter niets anders in dan dat de zetels in de waterschapsbesturen worden toegevoegd aan de baantjescarrousel van de kartelpartijen, en dat dientengevolge deskundige specialisten, die door de genoemde politici worden weggezet als pionnen van belangenorganisaties zoals landbouwverenigingen (huh? Wat is een politieke partij dan?), van hun stoel worden gewipt om te worden vervangen door leden van politieke partijen die zo nodig ergens een baantje moeten hebben, zónder over verstand van zaken te beschikken.”

Net als de publieke omroepen en de waterschappen, worden nu de waterbedrijven kennelijk ook al voor propaganda rond het milieu ingezet. We zijn net bijgekomen van de miljarden die zijn uitgegeven aan ‘Ruimte voor de rivieren’ omdat we bijkans verzopen in het water door het milieu en klimaatverandering en nu is het volgende verdienmodel alweer in de maak, nu weer wegens geen water. Gek word je er van.

We moeten heel snel van die gasten af of ze in een kamp aan het werk zetten. Nare verhalen ophangen kunnen we zelf wel.

——————–

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.
.
——————–
Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld