Als u wilt weten hoe een ‘klimaatramp’ er uitziet, dan bedien ik u vandaag op uw wenken. Zie foto hieronder. Een ‘klimaatramp’, dat is: “een gebeurtenis, met een natuurlijke oorzaak, die catastrofale gevolgen heeft voor levende wezens in de omgeving.”

Door: Ton Nijhof

Frans Timmermans is zo’n natuurlijke oorzaak. Alles wat deze man zegt of doet, is “een gebeurtenis, met een natuurlijke oorzaak, die catastrofale gevolgen heeft voor levende wezens in de omgeving.” Timmermans heeft het voorstel gelanceerd om voortaan een jaarlijkse de ’klimaatslachtoffers’ te herdenken. Hij heeft het idee voorgesteld tijdens een ontmoeting met EU-klimaatministers in Praag. Klimaatministers overigens, zijn omhoog gevallen en geldverslindende leden van een politieke partij die beweren zelfs het klimaat in toom te kunnen houden, mits de werkende burgers daar genoeg geld voor op tafel leggen. Indien zulke projecten niet slagen dan ligt dat aan de ‘te magere budgetten’ en vooral niet aan de klimaatministers. In Frankrijk zorgt de klimaatminister er bijvoorbeeld voor dat de hemel niet op hun hoofd valt; u weet dat nog van de komische verhalen rond Asterix & Obelix.

Weinig verheffend

Frans Timmermans. Afb: Flickr.

“Het is tijd dat we meer aandacht gaan besteden aan de slachtoffers van veranderende weerpatronen die worden veroorzaakt door de klimaatcrisis. We kunnen niet toestaan dat ze anoniem blijven of behandeld worden als een slachtoffer van een auto-ongeluk.” Timmermans memoreerde verder dat een van zijn collega’s door de watersnood in de Belgische Ardennen een 15-jarige dochter verloor. “Wij vierden net de zestiende verjaardag van onze dochter. Zij zal die nooit meemaken. Dat breekt je hart”, zei hij. “Dit feit houdt me de hele tijd gefocust op dit onderwerp.” Alleen van die laatste zin al, moet het klimaat zich kapot geschrokken zijn. Dat laat onverlet dat het als weinig verheffend moet worden beoordeeld dat Timmermans over de rug van een overleden kind zijn  punt wil maken.

Maar hij heeft geen punt. De wateroverlast in o.a. Limburg, is niet te vergelijken met de Watersnoodramp van 1953, toen 1836 mensen om het leven kwamen. Zeker: er viel in juli 2021 heel erg veel regen, net als in 1926. Maar dat is op zichzelf – net als springtij en storm – niet zo bijzonder; eens in de zoveel honderd jaar kan dat gebeuren want de natuur is nu eenmaal onvoorspelbaar, integenstelling tot politici als Timmermans. Het grootste probleem voor Limburg destijds, was dat de Belgische (Waalse) overheid te laat ingreep en de stuwmeren veel te laat liet afwateren. Doordat de sluizen te laat opengingen, kwam er een muur van water vrij, met desastreuze gevolgen. Tel daarbij op dat de laatste decennia steeds korter op het stroomgebied van de Maas en andere rivieren werd gebouwd en de zaak is helder. Geen klimaatramp, maar politici en ambtenaren die hun werk decennialang door de waan van de dag en andere – peroonlijke – belangen lieten voorschrijven.

Geselecteerde wetenschap

Er is niet zoveel mis met het klimaat als de door de politiek geselecteerde ‘wetenschap’ ons wil laten geloven. Kenners weten wel beter: het gaat best goed met natuur en klimaat. Dat neemt niet weg dat we best minder rotzooi mogen maken. Zo tegen de tijd dat Timmermans allang tot stof is vergaan en zijn nazaten nog generaties lang op het vergaarde kapitaal van ‘Frenske’ (PvdA!) kunnen teren, zullen de geschiedenisboeken vermelden dat Timmermans, met uitzondering van zijn postuur, grote gelijkenissen vertoonde met de ziener Xynix en dat de ‘klimaatcrisis’ een van de grootse hoaxes in de menselijke geschiedenis is geweest. Maar wij, die de dan kosten hebben gedragen van al deze onzin hebben daar niets meer aan. Zelfs onze kinderen niet. Maar dat zal Timmermans een zorg zijn.

De dag komt nog dat internationaal en op grootse wijze het verscheiden van Timmermans en zijn mede doemprofeten door hun slachtoffers wordt gevierd. Maar ik wens hem ondanks dat een lang en gelukkig leven: hopelijk met voortaan meer wijsheid en vooral fatsoen.

——————–

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, voorzitter van Stg. De Nieuwe Zuil, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld