U leest het goed, een negatieve beweging sorteert een vermeend positief effect, De agressieve woke beweging moet ons leiden naar verbetering en vernieuwing, randvoorwaarden scheppen voor ontwikkeling van bestaande en komende generaties, resulteren in een homogene samenleving en vrijheid van geest en lichaam van de leden van die samenleving.

Weg met de ballast van die verschrikkelijke historie die we al eeuwen mee torsen. Weg met het gezeur over alleen maar mannen en vrouwen, we moeten parthenogenese[1] als levensideaal omarmen. De aarde alleen maar bevolken met komodovaraan-achtigen. Zijn we meteen van die man-vrouw en tussengenders discussie af. Ga woke en wees gelukkig.

Woke

Voor de uitleg van dit fenomeen is de benadering op de website www.radio1.be mijn vertrekpunt. Woke is een term uit de Afrikaans-Amerikaanse cultuur en is een verbastering van “awakening“. Je wordt wakker uit een nachtmerrie; je bewustzijn is verscherpt, je ziet ineens alles helder. Met die term maakt de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap duidelijk niet meer met zich te laten sollen. Het moest gedaan zijn de tweede viool te spelen.

Het gaat niet zozeer over een herwaardering, omdat veel van die anti-krachten als antiracisme, feminisme, gelijkheid voor de LHBTQx gemeenschap, al in de wet beklonken zijn, maar over het uitroeien van de laatste restjes die erg hardnekkig en diep in onze ziel zitten. Vooral in de ziel van de witte man. Het is een waardenstrijd. Geen nieuwe waarden, maar waarden die de woke gemeenschap belangrijk vindt en wil aanscherpen. Woke heeft zich gaandeweg verspreid en duikt nu overal op waar sprake is van een de mondiale samenleving bedreigend probleem zoals klimaatverandering en de oplossing in energietransitite. De woke aanhangers extrapoleren een lokaal, regionaal en zelfs een nationaal streven naar de hele wereld en veronderstellen dat iedereen op hun voortsukkelende treintje springt en bereid is de kosten tot het eindpunt te dragen.

Woke is een communicatievorm; het aanpraten van een schuldgevoel. Groot geworden door sociale media en in die zin een social media fenomeen. Daardoor kampt de discussie over woke op sociale media met alle nadelen van die media: ze polariseren. Andersdenkenden moeten de mond gesnoerd worden, monddood maken, in kampen en goelags heel ver weg in de middle of nowhere weggestopt worden. Die tegen- en tenen trappers moeten geen deel uitmaken van een samenleving waar de neuzen allemaal dezelfde – de woke – kant op wijzen. Ze moeten gemarginaliseerd worden, heropgevoed worden. Goedschiks, maar het liefst kwaadschiks.

Dat zijn de beginselen, de karakteristieken van de woke gemeenschap

De ervaringsdeskundige spreekt

De effecten van woke observerend, liet een bekende ervaringsdeskundige, een poëet mij onlangs weten: “De discussie over de rechten van mannen en vrouwen is uitgegroeid tot een totale begoocheling. Degenen die het risico lopen te zeggen dat mannen en vrouwen nog steeds bestaan, en dat dit een biologisch feit is, worden vrijwel verbannen. Om nog maar te zwijgen over dingen die gewoon monsterlijk zijn: kinderen van jongs af aan aanpraten dat een jongen gemakkelijk een meisje kan worden en omgekeerd. In feite indoctrineren in vermeende keuzes die zogenaamd voor iedereen beschikbaar zijn. Ouders weghalen en het kind dwingen beslissingen te nemen die zijn leven en dat van zijn ouders kan ruïneren.

Die poëet gaat verder in zijn beschouwing van de huidige beweging binnen onze samenlevingen: “activisten denken dat het agressieve uitwissen van complete delen van de eigen geschiedenis, wettelijke gedwongen maatregelen voor de zogenaamde gelijkstelling van minderheden en de eis om af te zien van de traditionele fundamentele waarden, moet worden geschaard onder de noemer: vernieuwing van de samenleving. Als ze willen waarnemen waartoe dat leidt dan moeten ze de ontwikkelingen in het Rusland van 1917 eens bestuderen, toen de Bolsjewieken de dogma´s van Marx en Engels volgden… Die probeerden ook eeuwenoude waarden te vernietigen, plaatsten vraagtekens bij de relaties tussen mensen en vierden dat als de mars van de vooruitgang. Mondiaal werd dat in bepaalde kringen populair en omarmd”.

De genoemde poëet eindigt met deze observatie: “de strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie is veranderd in een agressief dogmatisme op het randje van absurditeit wanneer grote schrijvers van het verleden niet meer op scholen en universiteiten onderwezen worden, omdat zij als achterhaalde klassieken, als dinosaurussen de betekenis van geslacht of ras niet begrepen hebben…de in Hollywood onlangs ingevoerde regels met betrekking tot de bezetting van rollen volgens een serie “woke” voorschriften wat betreft huidskleur en geslacht, zijn vaak zelfs nog strenger en strikter dan hetgeen de afdeling voor propaganda van het centrale comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie deed…

Die poëet? Die ervaringsdeskundige?  Vladimir Vladimirovitsj Poetin (1952). Hij schijnt president van de Russische Federatie te zijn en probeert Nordstream-2 aan lidstaten van de Europese Unie te verkopen.

Toon ruggengraat

Op naar de Woke Unie 1.0, Wat zegt U? Die fase heeft een deel van de wereld vijf decennia en elf decennia geleden al doorgemaakt. Het is niet nieuw, geen originele gedachte. Het is plat gesteld, gewoon ordinaire plagiaat? En het werkte toen niet?

De tijden dat men kon spreken met meel in de mond, zand onder de hersenpan, oorkleppen op de oren en een blinddoek voor de ogen, zijn voorbij. Onze grondrechten worden geschonden, nietig verklaard en daarom is het tijd om weerstand te bieden. Met het gestrekt been vooruit.

——————–

[1] Maagdelijke voortplanting

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld