Nadat ik vanmiddag al uithaalde naar de krankzinnige situatie dat dit land wèl 550 plaatsen voor asielopvang kan realiseren, maar geen enkel IC-bed voor de zorg, bleek het toch nog gekker te kunnen: het kabinet zint op nieuwe coronamaatregelen en ‘speciale regels voor niet-gevaccineerden vormen daarbij geen taboe meer’. Geen IC’s, maar wel AZC’s. 

Door: Ton Nijhof

Er komt dus daadwerkelijk een tweedeling in onze maatschappij aan: gevaccineerden tegen ongevaccineerden, allochtonen tegen autochtonen, enzovoorts. Mensen die geen geldige QR-code kunnen tonen, worden met veel machtsvertoon afgevoerd door sinistere SA-achtige agenten in politie uniform. Alle repressieve opties liggen nu kennelijk op tafel. Zowel ingrepen in regionale brandhaarden als maatregelen die exclusief voor niet-gevaccineerden gelden. Tot dusver was dat taboe op het Binnenhof. “Er zijn geen makkelijke keuzes”zegt minister De Jonge tegen het AD. “Maar ik wil daar niet op vooruit lopen.” Niet-gevaccineerden de toegang tot zorg ontzeggen gaat in geen geval gebeuren noteert de kritiekloze krant. ”Dus of we moeten meer algemene maatregelen treffen die iedereen raken óf toch specifieke regels instellen die niet-gevaccineerden beschermen.”

Kudde-immuniteit

Nou nee: dat hoeft niet. Op 16 maart 2020, verklaarde de voorzitter van het ‘Outbreak Management Team’, Jaap van Dissel, bij Nieuwsuur dat ongeveer 50 tot 60 procent van de Nederlanders het virus zouden moeten krijgen om zo groepsimmuniteit te bereiken. Het ging vooral over een gevalletje solidariteit volgens Van Dissel, waar de hele natie plezier van zou hebben. Inmiddels is 82% van de volwassenen helemaal gevaccineerd (en dus immuun) en nu komt die schoenfetisjist ons vertellen dat er weer ‘maatregelen’ nodig zijn? Dan heeft het hele gezelschap ofwel een jaar lang glashard staan liegen, ofwel dit hele zaakje stinkt en wordt er heimelijk een staatsgreep uitgevoerd door het kabinet. Ik kan me inmiddels goed voorstellen dat de Koning, tot nu toe nog het ‘Staatshoofd’, op de derde dinsdag van september nogal chagrijnig rondliep.

Machtigingswet

De minister heeft het zich wel gemakkelijk gemaakt door de speciale ‘machtigingswet’ die hem de macht geeft alle maatregelen te treffen die hij leuk vindt, als hij er maar een kaartje aanhangt van ‘corona’. Op het moment dat deze wet door de Tweede Kamer werd gejast, was iedereen in die Kamer vertegenwoordigd, maar het Nederlandse volk niet. Die Kamer heeft zichzelf daarmee ook nog eens buiten het spel laten zetten, want al gillen ze hun kelen schor: de minister hoeft zich daar niets van aan te trekken dankzij deze bijzonder ‘machtigingswet’. Eerder wilde het kabinet de deur al open zetten voor een beleid waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, maar de Tweede Kamer floot de ministers toen nog terug. Dankzij de machtigingswet kan dat nu niet meer en de aangeklede rukwind van VWS met inmiddels het trendy uiterlijk van een notoire zwerver, heeft daarmee dictatoriale bevoegdheden.

“Alleen nog in staat om
damesschoenen te kopen”

In de Tweede Kamer behoort dat ook op te vallen; een kabinet wat niet bij machte is de grenzen te sluiten van dit overvolle land, maar wel opvanglocaties voor niet-Nederlanders in te richten voor een aangenaam verblijf met bonuszegels voor een woning. Maar de zorg opschalen om pandemieën het hoofd te kunnen bieden (waar we er kennelijk nog veel meer van krijgen) zit er niet in. Dan ineens is onze overheid tot niets meer in staat, behoudens dan de aanschaf van een paar damesschoenen. Van alle partijen in de Staten-Generaal, van links tot rechts mag nu een inspanning verwacht worden om deze onevenwichtigheid in het beleid per direct te corrigeren.

Als dit land in twee jaar nog geen opschaling van de zorg kan bewerkstelligen maar wel 550 opvangplekken voor vluchtelingen in slechts één weekeinde, dan vind ik werkelijk dat deze democratie voorlopig maar eens even aan de kant moet. Omdat zij niet meer werkt, althans niet voor de Nederlandse bevolking.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld