Door Rudy Reker – Fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn Eindhoven.

Voor veel mensen is het wellicht een verassing om te vernemen dat er toch nog een politieke vereniging met de naam ‘Lijst Pim Fortuyn’ (LPF) bestaat. Het verkiezingsprogramma van onze Eindhovense partij was gebaseerd op Fortuyns boek De Puinhopen van Acht jaar Paars. Om met de tijd mee te gaan hebben we het gedachtegoed van Fortuyn uiteraard een update gegeven; en ons partijbeleid is geheel toegespitst op de Eindhovense problematiek.

Ook de slogan ‘Ik zeg wat ik denk, en doe wat ik zeg. At Your Service’, die veel mensen nog wel zullen kennen, is wat wij als LPF-fractie nog dagelijks in de praktijk willen brengen. Maar de realisatie ervan is in de (Eindhovense) politiek niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Want Eindhoven is nog steeds, zoals veel andere grote steden in ons land, een sterk linksgeoriënteerde stad.

De problemen en de praktijk

Misschien overbodig om te zeggen, maar de Lijst Pim Fortuyn is realistisch, recht door zee, zakelijk en toch ook sociaal. Op financieel gebied spreken wij in de stad een aardig woordje mee. Het vergt echter wel het nodige m.b.t. het competentievermogen van onze raadsleden. Hiervoor is geen bijzondere gave nodig – maar wel realiteitszin. Zo waarschuwt de fractie al tien jaar op rij dat de gemeentelijke bureaucratie onvoorstelbaar groot is.

Daardoor deugt het financieel beleid niet van Eindhoven niet. In tien jaar tijd is het eigen vermogen van €650 miljoen teruggezakt naar een negatief kapitaal van €650 miljoen. Ook hier komt de waarheid bovendrijven, met als gevolg dat we momenteel financieel aan handen en voeten zijn gebonden om te doen wat een gemeente behoort te doen.

De raad

Raadsleden nemen door en voor de inwoners van Eindhoven plaats in de gemeenteraad (‘door’ wil zeggen dat wij daar door middel van verkiezingen mogen zitten. ‘Voor’ betekent dat wij er niet voor onszelf zitten, maar voor de stad Eindhoven). Elk raadslid, van welke partij dan ook, meet zich een eigen politieke debatstijl aan. Hoe kleiner het aantal raadsleden per partij, hoe drukker die raadsleden het hebben omdat ze minder werk kunnen verdelen dan partijen met meer raadsleden, maar wel evenveel van de totale politieke en maatschappelijke materie moeten afweten. Wat ook meespeelt is dat burgers steeds meer de weg naar raadsleden weten te vinden als zij problemen met de gemeente ervaren.

Hoe de Lijst Pim Fortuyn zich in het Eindhovense profileert, hoort u uitgebreid op 20 juli tijdens de De Nieuwe Zuil en Lijst Pim Fortuyn Meetup.

Rudy Reker -fractievoorzitter

www.lijstpimfortuyn.nl

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld