De TU Eindhoven behaalde vanochtend een primeur. Niet vanwege uitzonderlijke academische prestaties of één of andere carnavalsaankondiging, maar vanwege een nieuw, superprogressief en ultradeugend aanname-beleid. De komende anderhalf jaar neemt de universiteit alleen nog maar vrouwen aan voor vacatures voor vaste wetenschappelijke posities.

Gewoon een verkapte vorm van quota, maar dan zonder het zo te noemen.

Volgens rector Frank Baaijens hecht de universiteit enorm veel waarde aan gelijke waardering en kansen voor vrouwen én mannen. Mooi dat hij dit ondersteunt! Dit staat namelijk ook al zeer lang in onze grondwet. Als we kijken naar de praktijk, dan heeft de rector maling aan de grondwettelijke gelijkwaardigheid van man en vrouw, want hij staat een beleid voor dat sekse-discriminatie toestaat.

Diversität über alles

De motivatie hierachter? Volgens de rector is al langer bekend (citation needed) dat een divers personeelsbestand beter functioneert – een claim die overigens moeilijk hard kan worden gemaakt. Het probleem van de TU Eindhoven ligt bij de onbewuste gender bias waar de universiteit onder lijd, aldus de rector. Dan maar explicit gender bias invoeren als oplossing.

De TU zegt dat de maatregel is getoetst aan de Europese wetgeving. Volgens deze wetgeving mag dit gewoon. De EU staat toe dat er gericht personeel wordt geworven in ondervertegenwoordigde groepen. Dit allemaal onder het mom van ‘positieve discriminatie’.

Meer vrouwen is meer gelijkheid

In Nederland zijn we de afgelopen helemaal op volokomen voorspelbare en voorspelde wijze bezeten geraakt van ‘het diversiteitsvraagstuk’; een volkomen voorspelbare conformeren aan een academische modegril uit de anglosfeer. Bedrijven bewegen zich in allemaal rare kronkels om te laten zien dat ze deugen. Er wordt niet gekeken naar kwaliteit en merites enkel naar ‘diversiteit’ – en mogelijk hier en daar leuk extra subsidietje natuurlijk.

In plaats van in te zetten op het verkleinen van de ongelijkheid in rechten tussen mannen en vrouwen in culturen die mijlenver achterlopen op onze ‘progressieve’ cultuur, willen we toch vooral zorgen dat er overal waar de camera’s het goed kunnen zien een excuustruus zit.

Ter herinnering: in het Westen zijn mannen en vrouwen  – en alles ertussen en erbuiten – gelijkwaardig aan elkaar, niet hetzelfde. Dat laatste zou een miskenning van de daadwerkelijke menselijke diversiteit zijn.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld