Door Jan Berendsen

Het was weer raak vanavond bij ‘M’ (de vervanger van DWDD op NPO1). De feministische beweging ‘Bovengrondse’ – wéér een nieuwe – vond het nodig om o.a. in Amsterdam een aantal straten die naar mannen vernoemd zijn, om te dopen met vrouwelijke straatnamen. Dit omdat slechts 12 procent van de straatnamen vrouwelijk zou zijn: dat kan natuurlijk echt niet meer! (De Dam moet natuurlijk eigenlijk gewoon de ‘Dame’ heten, het is tenslotte 2018.) Deze trend staat niet op zichzelf, aangezien onder meer DENK ‘koloniale’ straatnaambordjes  – bijvoorbeeld in het geval van de Witte de Withstraat, vanwege het gewelddadige verleden van marineofficier Witte (Corneliszoon) de With – wil schrappen; ook is het analoog aan de Mauritsbuste uit het Mauritshuis moest vanwege zijn koloniale verleden.

Gefronste wenkbrauwen

Of we het nu leuk vinden of niet: de straatnamen die er vandaag zijn, hangen vast aan onze geschiedenis. Soms zijn het namen van mensen die een behoorlijke verdienste achterlieten. Deze straatnamen zomaar weggummen en veranderen naar iets dat aansluit bij de hedendaagse deugdynamiek, dat is iets waarvoor meerdere Randstedelijke clubjes en social justice warriors (hoewel dat ‘warrior’ ietwat te veel eer is) – toch stuit het bij velen op gefronste wenkbrauwen.

Dezelfde wenkbrauwen veranderen van vorm bij mensen met GBV (gezond boerenverstand) zodra zij het volgende horen: de directeur van TivoliVredenburg werd benaderd met het verwijt dat het kinderfeest met het thema Cowboys en Indianen ‘racistisch’ zou zijn. Alsof deze beschuldiging nog niet ver genoeg gaat, leidde dit ook nog eens tot de volgende uitspraak van de betreffende directeur:

TivoliVredenburg wil geen mensen uitsluiten. Blijkbaar gaf het kinderfeest met cowboys en indianen aanstoot. We zullen dit thema niet meer kiezen.’

Als we met deze lange tenen en dunne huid rekening moeten gaan houden, is het einde van de vrije expressie nabij.

Glazen bol

Verder moet ik helaas constateren dat deze taferelen de komende tijd zeker niet minder gaan worden. Het past volledig in de trends van vandaag. De globalisering staat boven de democratie, de economie staat boven de politiek. En dus probeert ‘links’ nu momentum te pakken: niet met economisch beleid waar de onderklasse wat aan heeft, maar met identiteitspolitiek, een slachtoffercultus en door overal racisme in te zien. Triest. Het is de plicht van ieder mens met gezond verstand om zich daar zo hard en militant mogelijk tegen te verzetten – vanzelf houdt het niet op.

Ook voorspel ik dat de Randstedelijke clubjes zoals DWDD en Jinek (of in dit geval even tijdelijk ‘M’ en ‘Laat op één’) vooraan zullen staan om deze abnormale benaderingen als normaal te presenteren. Daarbij zal het publiek in de zaal – dat totaal niet representatief is voor de maatschappij – als makke lammetjes zwijgen om in elk geval maar lekker te kunnen blijven deugen. Of het nu komkommertijd is of niet.

Lees verder:

https://politiek.tpo.nl/2017/08/04/rob-wijnberg-vs-paul-cliteur-absurde-is-nieuwe-normale/

https://politiek.tpo.nl/2018/06/20/sid-lukkassen-een-tsunami-van-cultuurmarxistisch-gekkie-denken-overspoelt-ons/

Zie voor de eeuwig vooruitziende blik van De Vliegende Panters’ het Deuglied“Les één van willen deugen: huichel en wees laf”.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld