Het zal niemand verbazen dat ik niet vies ben van een beetje polemiek. Mag ook wel: wrijving brengt glans en het sterkste staal komt uit het laaiende vuur. Ook helpen polemieken om ideeën scherp af te tekenen en zo de verschil- en overeenkomsten helder op het vizier te krijgen. Polemieken leggen de blinde vlekken in je eigen denken bloot, evenals de onverwachtse overeenkomsten die je soms hebt met een ideologische tegenstander. Polemieken komen voort uit conflicterende standpunten die verschillende partijen huldigen. Dat is wezenlijk anders dan het inhoudsloze geframe dat tegenwoordig het debat domineert. Het maatschappelijk debat is gebaat bij een discussie op inhoud. Waar opponenten niet op de man spelen, maar elkaar met argumenten bestrijden. Steun daarom de Nieuwe Kerk, om dit vrije en onbevooroordeelde debat blijvend mogelijk te maken.

Deze polemieken vinden niet plaats met de minste. Lees hier een analyse van Frans Timmermans en Ewald Engelen.

http://politiek.tpo.nl/column/sid-lukkassen-het-denken-van-frans-timmermans-is-een-doodlopende-weg/

http://politiek.tpo.nl/2018/04/12/sid-lukkassen-het-achterhaalde-links-van-ewald-engelen/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld