Frits Bosch  bekend van zijn artikelen in het Parool  gaat weer een nieuw boek uitgeven: Onbehagen bij de elite. Hij behandelt onder meer de academische wereld. In deze tijd zien we steeds meer dat de elite zich terugtrekt in een eigen, veilige bubbel. Hierdoor ontkennen ze maatschappelijke problemen. Scroll naar beneden in dit artikel en klik op de pagina’s om alvast drie bladzijden uit zijn magistrale nieuwe werk te lezen!

In vroegere tijden was de term ‘elite’ veel waardevoller, tegenwoordig roept de term steeds meer afgunst op. Dit is voornamelijk omdat de elite problemen zoals de multiculturele samenleving, globalisering en diverse andere niet benoemt. In het boek wordt ook de academische loopbaan van Sid Lukkassen aangehaald: naarmate bekend werd wat er in Avondland en Identiteit was geschreven – zoals de weerlegging van de postmoderne gendertheorie – kwam er een storm uit de links-feministische hoek. De storm ging liggen maar de druk op de promotor nam toe. Dit zorgde ervoor dat bepaalde pagina’s in het proefschrift helemaal geschrapt werden. Bij De Democratie en haar Media werd het bijna zo erg dat het overduidelijk werd welke literatuur wel goed zou zijn en welke was ‘besmet’.

Gevoelens boven objectiviteit
Deze vorm van zelfcensuur en de safe space-bubbel van de academische wereld, zijn goede voorbeelden van waarom velen het vertrouwen verliezen in de academische elite. Publicaties die harde feiten aantonen, maar die de fuzzy feelings van bepaalde mensen of groepen kunnen aantasten, worden als not done bestempeld

Deze verloedering binnen de academische wereld is een bizarre en zorgwekkende ontwikkeling. De lange mars door de instituties is succesvoller geweest dan de meeste mensen beseffen. Problemen in de samenleving worden weggemoffeld of als ‘overdreven pessimisme’ bestempeld. Daarentegen krijgen cultuurmarxistische maatschappijanalyses alle aandacht en worden ondanks dat harde feiten keer op keer ontbreken als toonaangevend beschouwd. De identiteitspolitiek is ons hele publieke debat gaan beheersen, en dit wordt helaas gestimuleerd vanuit de academische elite.

Gutmensch-bubbel
Het boek van Frits Bosch behelst een zéér scherpe analyse van de fout die de elite heeft gemaakt: de fout om zich in te kapselen in de Gutmensch-bubbel waarin zich nu de meesten bevinden. Het boek verschijnt bij uitgeverij Aspekt.

Vergeet niet om dr. Sid Lukkassen ook te volgen op Facebook, en klik op ‘meldingen weergeven’. Want ondanks dat Sid Lukkassen zo’n 800 leuk-vinders en 850 volgers heeft, worden er per bericht maar +/- 500 mensen ‘bereikt’. Dit riekt naar manipulatie door de tech-giganten (shadow banning), want alleen al de 800 leuk-vinders zouden een bereik van 800 weergaven per keer moeten garanderen.

Volg Sid «daarom op VK» en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief ‘blijf op de hoogte’: http://sidlukkassen.nl/

 

Lees meer van Frits Bosch:

https://www.uitgeverijaspekt.nl/boekdetail.php?id=9789463383554

https://politiek.tpo.nl/2017/04/24/het-is-tijd-voor-march-for-science-tegen-ideologische-eenzijdigheid-in-nederlandse-wetenschap/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld