Mooi nieuws voor vrijheidsminnende mensen; social medium Gab (de niet-politiek correcte variant van Twitter) heeft een nieuwe website opgezet waarmee op elke website comments geplaatst kunnen worden, zonder dat de betreffende website deze commentaren kan verwijderen of censureren.

De tool heet Dissenter, en werkt als volgt:

  1. Ga naar www.dissenter.com en meld je aan als gebruiker. Op dit moment heb je daar een Gab account voor nodig, maar aangezien ik je Gab ook aan kan raden als Twitter-alternatief sla je 2 vliegen in 1 klap.
  2. Download de extensie voor je browser; bijna alle grote browsers bieden deze Dissenter extensie al aan.
  3. Meld je aan in je Dissenter-extensie en je bent ready to go.

Vervolgens kun je elke website, discussiepagina, blog of video op het internet opzoeken, en door vervolgens op de Dissenter extensie te klikken kun je, via de extensie, commentaar geven op de website en discussies voeren. Je kunt de meest populaire comments lezen, de meest controversiële, of de laatste comments.

Bovendien kun je je eigen comments ook direct plaatsen op Gab, zodat je volgers daar zowel de website-link als de link naar de discussie op Dissenter kunnen aanklikken. Bovendien heeft iedere Dissenter-gebruiker een eigen profiel net als op Twitter, zodat anderen kunnen zien welke comments jij via Dissenter op websites hebt geplaatst.

Censuur is voor altijd onmogelijk gemaakt

Wat maakt dit nu zo mooi en uniek?

  1. De websites waar de comments betrekking op hebben kunnen niets censureren of modereren. De comments staan namelijk op de server van Dissenter, en net als Gab doet deze website niet aan censuur.
  2. Andere gebruikers kunnen via je profiellink alle comments zien die je hebt geplaatst op alle websites.
  3. Wanneer je Gab actief gebruikt is het plaatsen van social media posts nog gemakkelijker; je hoeft slechts de extensie aan te klikken en een comment te plaatsen en deze eventueel ook op Gab te plaatsen om de link en je mening hierover te delen. Je hoeft dus niet meer te kopieren van de ene website en te plakken op de andere website.

Dit kan een flinke gamechanger worden. Niet alleen raken websites hun macht kwijt om als enige directe commentaren te moderaten of te verwijderen, maar ook het gelieerde social medium Gab kan hier de vruchten van plukken, en de (onterechte) claim dat alleen extreem-rechts hier zit teniet doen door meer mainstream gebruikers aan te trekken en de macht van Facebook en Twitter in te perken.

Overigens is het ook mogelijk om zonder browserextensie Dissenter te gebruiken: je kunt handmatig de URL invoeren van een website op dissenter.com, en dan kun je ook direct commentaren lezen en plaatsen. Minder ideaal, maar wanneer een Google of een Firefox de extensies willen slopen is dit er gelukkig altijd nog als backup. Nu is het nog wachten op een mobiele app waarnaar je links direct kunt delen en commentaren kunt lezen en plaatsen.

Bekijk hier de uitleg van Dissenter in deze Dissenter Tutorial:

Je kunt mijn pagina’s op Gab en Dissenter hier vinden:

https://gab.ai/sandervanluit

https://dissenter.com/user/sandervanluit

Nog meer censuurvrije alternatieven

Overigens zijn er ook nog andere (censuurvrije) social media-sites die als een goede backup kunnen dienen voor de mainstream websites:

BitChute (alternatief voor YouTube)

MeWe en Minds (alternatieven voor Facebook)

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld