Waar zijn ze nu; die Europese media die in het spoor van de Amerikaanse MSM president Trump zo graag op de korrel namen. Als Biden het zoveel beter doet, mag dit best worden vermeld; graag met bronnen en ander bewijs.

Door: Leo Dorrestijn

Bijv. hoe goed het gaat in de contacten met Iran, Pakistan, China, Afghanistan, Israël, Noord-Korea, Londen en Brussel. En uiteraard de Zuid-Amerikaanse dictaturen, het Midden-Oosten en de VN. De VS kan zijn beloften en voornemens niet waar maken – ondanks decennia-lange offers in de vorm van soldaten en geld/wapens – waardoor de Europese onmacht nu eveneens zichtbaar wordt. Daarbij is het internationale leiderschap wereldwijd gecorrumpeerd door (financiële) belangen, gebrek aan integriteit, elitair activisme en een schrijnende incompetentie. De VN, EU en NAVO zijn aan een grondige revisie toe, doch de media staan klaar om de feiten te nuanceren of zelfs te ontkennen.

Brussels opportunisme

Was het om Israël te sarren of is men in Brussel werkelijk zo dom om te denken dat Europeanen vertegenwoordigd willen worden bij de inauguratie van een crimineel in Iran? De EU toont hiermee geen enkel zelfrespect te hebben en achteraf het gelijk van Trump te bevestigen.

Erger is, dat dit past in een hele reeks van opportunistische blunders zoals de Corona-aanpak, de Europese defensie, het Frontex-dossier, het Malta-dossier, het Griekenland-dossier, het Bosnië-dossier, het Brexit-dossier, het associatieverdrag met Turkije, de zgn. crisisleningen, het Oekraïne-dossier, het Schengen-verdrag, de censuurmaatregelen, de steun aan Palestijnse terreurgroepen en het klimaatdossier, terwijl de Balkanproblemen (Servië, Albanië, Kosovo etc.) nog steeds niet zijn opgelost. Daarnaast vallen het gebrek aan toezicht op de ECB op, evenals de voortslepende ruzies met Groot-Brittannië, Rusland, Turkije, Israël, Hongarije, Polen en straks Denemarken? ‘Nieuwe’ conflicten tekenen zich af met Wit-Rusland, China, Irak, Syrië, Israël en Italië, doch ook daarbij zal Brusselse onderdanigheid weinig helpen. En censuur alleen zal het falen niet kunnen verhullen.

Doofpotten

Ons land kent vele doofpotten: van de verdwenen 6 miljard in Nederland bij het Parmalat-faillissement (Italiaans zuivelconcern), de Bijlmer(ramp)-besmetting, de verdampte miljarden bij BuZa-dossier,(Ontwikkelingssamenwerking), het ‘onderzoek’ naar bankier Zalm en de misstanden bij de Jeugdzorg tot de tientallen mislukte ict-projecten bij de overheid. Inmiddels is de ‘bedreiger’ van premier Rutte snel gevonden, terwijl de bedreiger(s) van Wilders al jaren vrij rondlopen. En de tv-optredens van officieren van Justitie, ook bij het Bijzonder Parket, en van de OM-top maken duidelijk dat de samenleving vooral onwetend moet blijven. Zelfs de gang van zaken rond het doodschoppen van een landgenoot roept vragen op over de (in)competentie van de woordvoerders die iets moeten uitleggen, dat de suggestie van een doofpot wekt. Als naar verluidt 13 jongeren naar Nederland vluchten, omdat ze kennelijk betrokken zijn bij de moord, moet de vliegmaatschappij toch met naam en toenaam weten wie er een dag eerder zijn vertrokken. Waarom heeft de Spaanse politie dit niet (kunnen) voorkomen en kregen ze vervolgens hier de kans om eerst hun verklaringen onderling af te stemmen met hun advocaten? Dat heeft met ‘vertaaltijd’ niets te maken, want toen was het nog logisch(er) dat Nederland rechtshulp aan Spanje zou bieden ipv omgekeerd. Dit betekent hier voor de meeste Nederlanders: meteen een nachtje cel en verhoor. Dat deze merkwaardige ontwikkeling (ongewenste?) media-aandacht krijgt, is dus niet verwonderlijk. Er zijn al teveel juridische doofpotten in dit land.

Slappe knieën

Onderzoekers (of activisten?) beweren dat strenge eisen voor inburgering niet helpen, want er zou geen verschil zijn tussen groepen die nalatig zijn en daarom een korting op hun uitkering krijgen. Oh ja? Is dat onderzocht en is toen ook gebleken dat het vervallen van die sanctie het aantal onwilligen niet groter maakt en dat de ‘rest’ even lang in de uitkering blijft als ze wel slagen voor hun examens? Linkse politici staan al weer klaar om hun mededogen te tonen met gelukszoekers die de taal niet (willen) leren, die onze cultuur en geschiedenis niet willen kennen, die onze sociale gebruiken en politieke regels niet willen accepteren, door overlast en criminaliteit opvallen en die voor alles (inkomen, zorg, vervoer, huisvesting, belastingen, juridische geschillen, etc.) afhankelijk blijven van ongewenste voorrang, kwijtschelding, hulpverleners en tolken. Intussen zakt de samenleving steeds verder door de slappe knieën en worden de regels opgerekt in het nadeel van de (acceptatie van) echte asielzoekers en de rest van de samenleving.

Stilte voor de storm?

Het is duidelijk waarom zgn. ‘hulpverleners’ eisen dat hun reddingsboten meteen mogen aanleggen in Europa en niet in Nood-Afrika. Naar verluidt hebben de mensensmokkelaars hun productie naar Italië opgevoerd van 10.000 naar 25.000 in zes maanden. Daar komen Spanje, Griekenland. Litouwen en Midden-Europa nog bij. Nu er reeds duizenden vanuit Afghanistan onderweg zijn, Wit-Rusland en Turkije dreigen de grenzen open te zetten en in Brussel de ruzie met Hongarije (en straks Denemarken) een rem zet op robuuste maatregelen tegen gelukszoekers, kunnen de activisten hun beloftes of valse hoop straks niet meer waarmaken. Want landen beseffen dat het zo niet langer kan en dat een ‘verdeelsleutel’ de toestroom alleen maar groter zal maken. Dus worden de nationale media weer eens gebruikt om de politieke besluitvorming te beïnvloeden, zonder de eigen verantwoordelijkheid ter discussie te stellen. Ook Denemarken en Groot-Brittannië hebben hun buik vol van de toestroom van gelukszoekers, criminelen en toekomstige uitkeringstrekkers, terwijl in Duitsland en Nederland het huisvestingsprobleem reeds onoplosbaar is en de afspraken met landen van herkomst telkens falen vanwege onze slappe houding. Als dit niet snel verandert, ontstaat hier een vergelijkbare situatie als met Midden-Amerika waar honderdduizenden wachten tot ze de Amerikaanse grens kunnen oversteken: legaal of illegaal.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld