De Raad voor Cultuur, het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media, vindt lokale en regionale media essentieel voor de lokale samenleving en democratie. En toch is de financiering van (lokale) media al decennia lang een punt van discussie.

Door: Erwin Versteeg

De raad is ‘in naam’ onafhankelijk en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over actuele beleidskwesties en subsidieaanvragen. Er dreigt binnen het zorgvuldig opgebouwde ‘WOKE censuur’ bastion toch een onverwacht addertje onder het gras te zitten.

In de week dat het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders wordt geschorst neemt Elon Musk Twitter over. En het zal wellicht niets met elkaar van doen hebben maar nadat de overname was beklonken werd het twitter account van Wilders weer vrijgegeven.

Maar net zo opvallend zijn de reacties van censuristen als voormalig Kamerlid Kees Verhoeven die zegt: ‘Ik denk dat Elon Musk vooral geld wil verdienen door zoveel mogelijk ophef te creëren op dat platform.’

Hitsige Kees (nu van Bureau Digitale Zaken) die ten tijde van zijn Kamerlidmaatschap, toen hij superstagiair Josta deed en zijn huwelijkse trouw snel ter ‘progressief linker’ zijde schoof. Kees hoorde Elon Musk ‘in feite’ zeggen: ‘ik ga nog meer geld verdienen aan polarisatie en intimidatie. Onder het valse mom van vrijheid van meningsuiting.’

D66 (Wiegel noemde het in 2006 al een overbodige partij) dat in het eigen woordenboek heeft staan dat ‘vrij zijn’ betekent dat de ene staat door andere staten wordt bestraft en ingeperkt in hun vrijheid vanwege hun eigen meningen of opvattingen. Soevereiniteit, zowel als persoon als land, is net als ‘democratie’ en ‘referendum’ uit het actieve geheugen van D66 geschrapt. D66 is een club die ‘vrije media’ uit dat eigen woordenboek heeft geschrapt. Niet alleen landelijk zoals Martin Bosma hier op onnavolgbare wijze duidelijk maakt. Ook in de lokale politiek doen ze alles om ‘vrije media’ de nek om te draaien kan ik jullie verzekeren.

Voor D66 gelden enkel de EUssr media regels. Als Elon Musk na de overname alleen nog maar zegt dat twitter de vrijheid van meningsuiting respecteert (“Free speech is the bedrock of a functional democracy”) slaat ook bij de EU kameraden van D66 de paniek toe en dreigen de niet democratisch gekozen baasjes van ‘Europa’ al met boetes. En niet alleen met boetes, maar ook met een verbód in Europa (hij bedoelt dus de EUssr). Maar deze Thierry Breton lijkt dan ook een prima ambassadeur te zijn voor hitsige Kees z’n techstrategie.

De EU wil alleenheerschappij over alle Europese landen en D66 is deze heersers maar wat graag ten dienste. Met Sigrid ‘doofpot’ Kaag op financiën is niet alleen de poort opengezet voor Europese belastingheffing, ook de terreurgroepen in het Midden Oosten stonden al te zwaaien en te klappen.

Compleet los van ons – het volk – dat het zwijgen moet worden opgelegd en moet worden gecensureerd. Eerst kijken, praten en wegen’ terwijl enorm veel mensen niet meer kunnen rondkomen door onder meer een torenhoge energierekening incl. 70% belastingen plus accijnzen en wordt met behulp van de door de EU aangewakkerde inflatie de staatsschuld afgebouwd en de oorlog gefinancierd. D66 is aanmatigend, verheven en hypocriet; het zijn technocraten. Ik ben wel benieuwd of onder Elon Musk de echte naam van Kamervoorzitter Vera Alida Bergkamp getweet mag worden.

Haar echte naam is namelijk Firouz Alida Chaouqui.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!

********************

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld