Al eerder schreef ik hoe Trump eindelijk de oorlog verklaart aan extreem links. Veel media vielen over de tweet van Trump. Hij zou wederom niet het probleem van extreem-rechts in de VS erkennen. Nu is dit gewoon een typische fabel van de anti-Trump media. In meerdere speeches en interviews heeft Trump allang afstand genomen van neonazi-wappies en ander identitair gewauwel. Ondertussen zijn er serieus media die de agressie van Antifa proberen goed te praten. Zij beschermen ons immers tegen het fascistische gevaar (en ze creëren helemaal niet datgene waartegen ze claimen te vechten omdat ze gewoon graag willen matten, hoor).

Nu we rustig kunnen terugblikken op de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Portland is één ding zeker. Antifa’s zijn geen nobele ridders die het fascistische gevaar bestrijden. Sterker nog: zij zijn hét gevaar. Kinderen, bejaarden, vrouwen en minder validen; het maakt de ‘antifascisten’ niet uit. Deel jij hun mening niet, dan ben je een vijand van ‘de vrije democratie’ – wat ‘vrij’ dan ook moge betekenen in hun jargon.

Antifa is geen clubje dat probeert door middel van het debat iemands mening te veranderen. Nee, alleen grof geweld en intimidatie volstaan om ‘fascisten’ en ‘andersdenkenden’ – mensen die niet openlijk rabiaat anti-Trump zijn – van mening doen te veranderen.

Rode terreur is niks nieuws

De verharding en de geweldsescalaties van Antifa zijn zorgwekkend. Europa kent een lange geschiedenis van Rode Terreur, en ik heb het dan nog niet eens over de verschrikkingen van de Sovjet-dictatuur. Nee, ik heb het over de fellow travellers en hard linkse mensen en groeperingen uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De tijden van organisaties als de Rote Armee Faktion, de Rode Jeugd, RaRa, Action Directe, GRAPO en de Rode Brigades. 

Antifa ‘radicaliseert’ – ze zijn al extreem radicaal, vandaar de aanhalingstekens – steeds meer. Ze schuwen al vrij lang geen geweld meer en de vraag is niet óf er aanslagen gaan komen, maar wanneer de eerste zullen komen. De meest recente poging werd door een combinatie van politie-ingrijpen en de incompetentie van de pleger, Willem van Spronsen, in de kiem gesmoord.

Dat is vooralsnog een geruststellende gedachte: extreem-linkse/antifa/anarcho-communisme-terroristen zijn nogal slecht in geweld. Breivik en Tarrant waren moordende stukken vuil, maar ze wisten wel gedaan te krijgen wat ze gepland hadden.

Na verschrikkingen van afgelopen weekend wist Trump weer half Amerika te ’triggeren’.

Trump benadrukte opnieuw dat het afgelopen moet zijn met de vrijheid die een organisatie als Antifa geniet. Tijd om de organisatie eindelijk te bestempelen als terroristische organisatie. Soms moeten we wel illiberaal zijn om onze liberale en westerse waarden te kunnen beschermen. Antifa heeft niks te maken met westerse vrijheden. Het probeert eerder het Westen van binnenuit kapot te krijgen en krankzinnige ideeën te verwerkelijken.

Mocht je nog denken dat Antifa ‘het goed bedoelt’: think again.

Oh, en voor de mensen die denken dat de linkse media in de VS nog een greintje respect verdienen:

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld