De krokodillentranen van Sigrid Kaag, het verslag van de AIVD en de opstelling van Sjoerd Sjoerdsma in de 2de kamer maakten het compleet; de pijlen zijn wederom gericht op D66.

Door: Erwin Versteeg

 

We moeten echter niet vergeten dat bijvoorbeeld het stikstofbeleid wordt uitgevoerd door VVD-minister Van der Wal en het immigratiebeleid is in handen van VVD staatssecretaris Eric van der Burg. En OOK wat betreft het Gronings gas blijft de coalitie de ‘capo di tutti capi’ (en meteen ook de wortel van alle kwaad) Mark Rutte steunen.

Het Sigrid Kaag effect

Bij de teasers van de college tour waar Twan Huys D66-voorvrouw Sigrid Kaag ontving, leek het erop dat het een volgende aflevering van de serie ‘Van Beiroet tot Binnenhof’ zou worden.

Was het in deel 1 “wie zijn toch die mensen” op de achterbank dat bleef hangen: nu moest Sigrid Kaag worden neergezet als de kwetsbare topvrouw die iets doet wat vrouwen van haar statuur niet doen in het openbaar; huilen. De krokodillentranen waren in werkelijkheid echter niet eens genoeg voor een rol als de nieuwe Martine Hafkamp in GTST.

De spindokters van D66 weten dat ook. Twan Huys vroeg ook niet door als Sigrid Kaag een kijkersvraag beantwoorde met veel woorden en niets zeggen. Mijn indruk is dan ook dat er inmiddels wordt gewerkt aan een opt-out voor verschillende D66’ers.

De ‘Dröge en van Drimmelen’ talent scouting is simpelweg niet goed genoeg of wellicht wel te radicaal voor een deel van het D66 establishment. Sigrid Kaag’s nieuwe leiderschap is overvleugeld door de meer volkse Caroline van der Plas.

De kiezers zagen D66 ooit ook als redelijk alternatief. Inmiddels is het een partij die polariseert en vol haat zit die inmiddels zijn electoraat met meer dan de helft heeft zien afnemen. En geeft Kaag in een interview met El Pais in Spanje dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft…

Rapportage AIVD

Het AIVD kwam in de week van Kaag met een nieuw onderzoeksrapport. En waar de AIVD in het jaarverslag al voor waarschuwde; de groeiende populariteit van complotten over een ‘kwaadaardige elite’ die de bevolking wil knechten en doden wordt nu openbaar gemaakt. Deze groeiende groep (zo’n 100.000 ‘complotdenkers’ momenteel) kan de ‘democratische rechtsorde ondermijnen’.

NCTV-chef Pieter-Jan Aalbersberg mag als spreekbuis van het AIVD zeggen dat; “Het dreigingsniveau in Nederland blijft staan op 3 van 5: een aanslag is voorstelbaar”. En wie was ook alweer Pieter-Jan Aaldersberg? Welnu, dat is de man die islamitische hoofddoeken bij politie wil invoeren, de man die Fatima Elatik € 12.000 per maand (!) betaalde en de man bijvoorbeeld elk jaar de politie-iftar een paar tafeltjes groter maakte. En als beloning voor zijn inzet werd hij dus Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid (NCTV).

De echte directeur van de AIVD is Erik Akerboom. De man die leeft en werk volgens het motto ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. De man ook die – zo bleek uit Wob-documenten – zijn medewerkers de nutteloze lockdowns, mondkapjes en QR-codes liet opdringen aan OMT en RIVM.

Erik Akerboom met dezelfde culinaire voorliefde als Pieter-Jan Aalbersberg. Ze zijn dol op Iftar, dat zoveel als ‘eerste maaltijd van de dag’ betekent. De dagelijkse onderbreking van de vastenmaand ramadan. Voor Erik Akerboom is de Iftar dan ook het een symbool van erkenning van moslims.

Onder hun bezielende leiding werd het Islamitisch Iftarren zelfs de nieuwste hype onder hun personeel. Het duo Akerboom – Aalbersberg is bijkans zelfs een garantie als het gaat om de democratische rechtsorde ondermijnen.

Want het is immers dé Islam die geen scheiding kent van kerk en staat.

En behoort Sigrid Kaag ook tot de categorie complotdenkers of is het een vooruitziende blik dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft. De complotdenkers waarover in het AIVD nu wordt gesproken, hebben immers ook op aardige wat punten een vooruitziende blik gehad.

Nazi vergelijking

Zelf is het me ook overkomen, een ’nazivergelijking’. Ik weet dan ook hoe het voelt. Daar komt bij, ook de partij waar de ‘droeftoeter’ toe behoord heeft nooit afstand genomen van deze idiote vergelijking. Ook bij andere voorvallen hield de leiding van die partij partijgenoten altijd de hand boven het hoofd. En dat terwijl ze zelf reageren op elk wissewasje.

Voor de duidelijkheid, ik vergelijk me nu niet met Wierd Duk. Maar wat reageren betreft zou die partij vol kunnen zitten met ‘Sjoerd Sjoerdsma’s’. Pas na lang aandringen en veel druk veroordeelde Sjoerd Sjoerdsma enkel in algemeenheden de nazi vergelijking door voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets.

Maar volgens Sjoerd Sjoersma gaat het verder. Volgens Sjoerd Sjoerdsma is er geen partij die zo opkomt voor de persvrijheid als D66. Sjoerd Sjoerdma die net als zijn collega D66’ers Ongehoord Nederland willen verbieden. Zijn D66-collega Tjeerd de Groot die een journalist van ON! ‘fascist’ noemt.

Maar inderdaad als het wordt gezegd door (en al heeft hij gelijk) de volksvertegenwoordiger van de partij waarvan de voorman zelfbenoemd complotaanhanger (Thierry Baudet FvD) is. De man ook die de glorieuze parlementaire positie en hoop van velen in eigen persoon de nek om heeft gedraaid. Wat is dan überhaupt nog het niveau van een groot deel van de gekozen volksvertegenwoordiging.

De VVD ‘migratie’ deal

Onder druk gezet door de ledenvergadering zullen Van den Burg en Rutte ongetwijfeld klappen voor elke migratiedeal. Nog voordat de stof veroorzaakt door het klappen is opgetrokken is het al duidelijk: een deal voor de bühne. De bestaande afspraken werden al niet nageleefd en over het naleven van deze nieuwe, aanvullende afspraken is ook niets opgenomen.

We mogen migranten volgens de regels nu immers ook al terugsturen. Maar veel zuidelijke lidstaten werken niet mee. En de rechter heeft bepaald dat Nederland geen asielzoekers mag terugsturen naar Griekenland en Italië vanwege de slechte opvangvoorzieningen. In democratische zin lijken de komende Europese verkiezingen dan ook de enige weg die leidt tot een echte deal.

Daar komt bij dat de EU-lidstaten geen afspraak hebben gemaakt over wanneer de nieuwe migratie deal moet worden ingevoerd. En er is zoals al gezegd geen afspraak over wie controleert en sanctioneert wanneer de (nieuwe en oude) migratie deal niet wordt nageleefd. Deze migratie deal is een deal van ‘politici’ die machtig willen zijn, maar in feite niet over macht beschikken.

Het besef dat je niet Sinterklaas voor de hele wereld kunt spelen terwijl je je eigen verzorgingsstaat afgebroken hebt, dringt in Den Haag maar niet door. Want laat ik duidelijk zijn, ook de Tunesië deal kost veel geld (uw belastinggeld) en gaat uiteindelijk, behalve mooie praatjes niets opleveren.

De wortel van al dit kwaad en de ‘capo di tutti capi’, onze Premier Mark Rutte? Die mag na de onthullingen van Nieuwsuur opnieuw flink wat uit leggen nu bekend is geworden dat Omtzigt als een probleem voor het kabinet i.p.v. gekozen Volksvertegenwoordiger werd gezien.

Concluderend: de kiezer is zelf debet

Op 15 maart 2023 heeft het volk gesproken. En wel op een wijze dat zelfs in de Eerste Kamer de huidige regeringspartijen de meerderheid kwijt waren.

Er was echter een pad der ondermijning. En zo geschiedde het dat de verliezers uiteindelijk toch een meerderheid konden creëren in die Eerste Kamer. Het stemmen op 15 maart was dus duidelijk nog niet genoeg.


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld