Dit is een artikel van Frits Bosch

‘We moeten luisteren naar experts’ wordt ons aangeraden. Heeft u het CNN interview met Dr David Ho, hoofd van het Aaron Diamond Reserach Centre, New York, 20 maart gezien? Hier is mijn samenvatting ervan.

Dr Ho is wereldbekend vanwege ontdekker van medicijn tegen HIV, waarvoor hij in 1996 op de kaft van Times Magazine stond. Dr Ho: “De situatie in de VS is niet goed. We waren compleet onvoorbereid op dit virus. We hadden geen mondkapjes, onvoldoende bedden en geen tests (idem in Nederland, plus hier ziekenhuizen gesloten, FB). Voor de VS was dit een schandalige situatie vooral ook omdat we het doen voorkomen alsof we de beste medische voorzieningen hebben ter wereld met de beste gezondheidszorg. Dat is dus niet zo. We werken uit volle kracht aan een inhaalbeweging. Het aantal doden neemt sterk toe in de VS.

De situatie in China verbetert, ze hebben de curve plat gemaakt. Dat hebben ze prima gedaan, maar dat wil niet zeggen dat ze er doorheen zijn. Er lopen mensen rond met het virus die anderen zullen besmetten, waardoor het virus weer de kop zal opsteken.

Medicijn is slechts lapmiddel

Het HIV medicijn dat wij hebben ontwikkeld wordt momenteel getest, maar het is niet meer dan een lapmiddel en we moeten afwachten of het werkelijk werkt.

Het virus zal nog voorlopig aanhouden en erger worden mondiaal. Het heeft nog niet in alle hevigheid toegeslagen in India en dat zal waarschijnlijk wel gebeuren, zeer zorgwekkend gelet op de bevolking van 1,2 miljard mensen. En dan in Afrika en Zuid-Amerika idem. Dat komt nog.

We zullen voor de komende maanden op het noordelijk halfrond gaan zien dat het virus in kracht afneemt vanwege het betere weer. Maar het zal niet verdwijnen. Op het zuidelijk halfrond wordt het weer kouder en daar zal het virus toenemen. En zo wordt het stuivertje wisselen. Het virus zal onder ons blijven totdat er een definitief medicijn gevonden is en dat zal nog anderhalf jaar duren. (dan praten we dus over eind 2021, FB). We werken er keihard aan.

Wat wij onszelf hier op Aaron Diamond Reserach Centre verwijten is dat toen we het medicijn contra HIV gevonden hadden en afgerekend hadden met SARS, dat we niet op volle kracht door zijn gegaan met virus research. Dat veranderen we, het zal een continue krachtsinspanning worden.

Het zal een hele opgave worden voor bevolking en regeringen hoe het leven weer op te pakken en terug te keren naar enige vorm van normaliteit terwijl het virus nog onder ons is”, aldus dr Ho.

Dit is geen opwekkend bericht van dr Ho, maar we houden van uitdagingen en dit is wellicht de grootste van na de Tweede Wereldoorlog: hoe gaan we met dit virus leven?

Frits Bosch, auteur van ‘Feminisme op de werkvloer’ ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ ‘Schaft ook Nederland zich af?’ ‘Wereld op een keerpunt’ en ‘Risico als obsessie’

 

 

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld