Dit is een artikel van Frits Bosch

Bas Knoops, redacteur van Het Financieele Dagblad 21.3.20, verwijt in zijn artikel “Ook in crisistijd zijn Baudet en Wilders maar op één ding uit: polarisatie”. Hij doet dat zonder onderbouwing van feitelijke aard. Hij verwijt Wilders en Baudet dat ze menen dat Rutte bewust aanstuurt op doden. Velen met mij hebben het urenlange en intensieve debat gevolgd.

Het komt mij voor dat vooral Baudet, Wilders en Hendrik Hijink van de SP een solide indruk maakten tijdens dat debat. Ze wisten goed waar ze het over hadden. Persoonlijk vond ik dat Baudet het meest ‘to the point‘, intelligent en deskundig. Als hij niet uitkijkt begint hij waarachtig op een politicus te lijken waar ons land nog erg veel plezier aan kan beleven. Maar dat geldt ook voor Wilders, welbespraakt als altijd en scherp aan de wind, zoals het hoort te zijn. Hendrik Hijink vond ik een absolute revelatie, rustig, welbespraakt en scherp: prima! Tegen deze drie zeg ik: hou vol en vooral doorgaan!

Het monddood maken van de oppositie

Blijkbaar wil Bas Knoops een oppositie die “ja” en “amen” zegt. Zodra oppositie scherp aan de wind vaart is het “polarisatie!” Wil Bas Knoops dat onze samenleving in de richting gaat van een totalitaire maatschappij? Wil hij de oppositie monddood maken? Is Bas Knoops ‘deep down inside” een fascist? Gebruikt hij het verwijt “populisme!!!” om een totalitair regime met ja-knikkers, mogelijk te maken?

Wat vindt adjunct hoofdredacteur Prisco Battes van het Het Financieele Dagblad daar eigenlijk van? Hij heeft mij ervan verzekerd “ik ben rechts, want ik heb bij Elsevier gewerkt”! Is dit links of fascistoïde?

Knoops doet geen recht doet aan het gehele debat. Dat het woordenspel soms scherp was is zeer wel op z’n plaats, het gaat immers inderdaad over leven en dood en de prioriteiten die men wil stellen moeten transparant naar voren komen. De materie is lastig. Laat het dan maar knetteren. Daar komt bovendien bij dat hetgeen Baudet en Wilders stellen door de WHO en ‘deskundigen’ onderbouwd werd. We kunnen één ding nu constateren: zoals het nu gaat, gaat het helaas helemaal niet goed. Daar horen we Knoops niet over.

Virus werd zwaar onderschat

Over “vertrouwen in deskundigen” is veel te doen. Dan denken we terug aan Van Dissels’: “Hallo Jos, MERS, dit is een ander Coronavirus dan het virus dat nu vooral Wuhan treft. We houden de situatie nauwlettend in de gaten voor het geval er toch een patiënt in Nederland zou zijn. Die kans lijkt op dit moment klein”  RIVM, 22 januari, 2020.

Deze tekst heeft RIVM diverse malen herhaald, zie Elseviers Weekblad 16.3.20.  De tweets van RIVM tonen een instelling die geleidelijk is gaan doorgronden welke ramp er op ons afkomt. RIVM heeft het stelselmatig volledig onderschat en niet begrepen wat er gaande was en welk virus er komt.

Het “vertrouwen op deskundigen” van Rutte, zoals RIVM, lijkt op basis van die tweets een holle frase, dit ook al gezien de medici, virologen die elkaar tegenspreken. Bijvoorbeeld de simpele vraag: wat is het nut van een mondkapje? werd niet afdoende beantwoord. RIVM heeft Corona volledig onderschat. Ze zaten er stelselmatig naast. Al te veel vertrouwen in deskundigen kunnen we helaas niet hebben.

Op 28 en 29 januari vroeg Thierry Baudet tot twee keer aan de Kamer om een debat over Corona en tot twee keer toe is dat verzoek geweigerd. Mark Rutte heeft de situatie stelselmatig onderschat. Hij liep/loopt stelselmatig achter de feiten aan. Wat een ultiem zwak optreden van Rutte. Er wordt nu allerwegen gesteld dat Rutte “leiderschap toonde”. Is dat zo, hoezo?

Compleet onvoorbereid

Dr Ho van het Aaron Diamond Research Center in New York zegt: “we hadden in de VS geen mondkapjes, onvoldoende bedden en geen tests. Wat een schande.” Dat is exact de situatie in Nederland, we waren bleken compleet onvoorbereid! Er klopte geen jota van! Maar het is nog erger: hier zijn ziekenhuizen gesloten. Fleur Agema van de PVV heeft er tegen gestreden. Maar niet luisteren, toch doen. Als PVV iets wil, dan laten we het per definitie niet gebeuren, al is het nog zo goed. Zo zijn onze manieren.

Mark Rutte is de premier van Nederland en draagt dus de volle verantwoordelijkheid. Zijn er voor hem consequenties voor zijn wanbeleid, visieloosheid, behalve als het om het grootbedrijf gaat? Zijn we niet beu van almaar ‘sorry’ en excuses te horen. Moeten we nog verder met deze intelligente charmeur, die voortdurend in de fout gaat? Wat vindt u zelf?

Bas Knoops eindigt zijn artikel met kritiek de ministersploeg zie zou “schutteren”, “wel of niet sluiten van scholen, beschikbare en benodigde aantal mondkapjes en het opbouwen van groepsimmuniteit, leiden tot onrust”. Kritiek op het beleid is puur polariseren wat je doet, beste Bas! Je bent toch geen populist?? Wil Knoops van Het Financieele Dagblad dat we in de richting gaan van een totalitaire samenleving? Kom daar dan eerlijk voor uit!

Frits Bosch, auteur van ‘Feminisme op de werkvloer’ ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ ‘Schaft ook Nederland zich af?’ ‘Wereld op een keerpunt’ en ‘Risico als obsessie’

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld