Door de ogen van de politiek-correcten is Merkel een ware volksheld. Na de beruchte Wir schaffen das!-uitspraak wordt ze gezien als een ware heldin. ‘De bazin van Europa’ en andere grote termen krijgt ze opgespeld. Zij is degene die het populisme in Europa een halt zou hebben toegeroepen. Hiermee vergaart ze enorm veel respect van diverse leiders.

Terecht is dit natuurlijk niet: zo is ze zeker niet meer onomstreden in eigen land. De opiniepeilingen zijn de laatste tijd helemaal niet positief voor Merkel en de huidige Duitse coalitie. De Duitsers zelf zijn zwaar ontevreden over het beleid van de afgelopen jaren. Hoewel het gerommel met de zusterpartij CSU voor even lijkt bezworen, zou het niemand verbazen als ze daar binnenkort toch weer gaan ageren tegen Merkel.

De analyse dat Merkel een tweedeling in de EU bewerkstelligt, zien we helaas nergens terug in de mainstream media. De anti-Rusland houding wordt steeds weer gepropageerd door Merkel en haar schoothondjes bij de EU. Ook zien we de laatste tijd naast een anti-Rusland houding tevens een kritische houding naar de landen die EU-sceptische geluiden een platform bieden.

Zie alleen al hoe Merkels partij reageert op bijvoorbeeld Hongarije waar Orbán een kritisch geluid laat horen. Ook zien we haar arrogante houding tegenover het nieuwe kabinet in Italië. Wanneer landen afwijken van de vooraf vastgestelde EU-koers, is er bij Merkel weinig te zien van de solidariteit die ze continu predikt.

Hoe lang kan zij nog doorgaan met het afbreken van het eens zo machtige Westen? Zal ze worden afgestraft volgend jaar bij de Europese verkiezingen? Of zal het huidige kabinet vanzelf wel floppen met al die spanningen van de afgelopen weken?

Hoe dan ook is duidelijk dat intenties minder belangrijk zijn dan resultaten: het Wir schaffen das was goed bedoeld maar rampzalig qua gevolgen. Ook dit is een effect van de deugdynamiek, waarin het onderwerp ‘migratie’ niet of slechts zeer omzichtig ter sprake kan worden gebracht. Opnieuw een reden om mijn project in Nederland te steunen en om open debat weer daadwerkelijk mogelijk te maken!

Doneer nu:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

Lees meer:

[COLUMN] “Conservatieven kijken beter naar Rusland als bondgenoot”

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld