Op zaterdag 20 april organiseert DNZ een sprekersmiddag over het beleid van de EU, de ECB, de relatie met de gele hesjes en ander maatschappelijk onbehagen (kaartjes zijn HIER te bestellen!). Luister naar de bekende economische experts Sander Boon en Arno Wellens, en discussieer mee over de invloed van de EU op de politiek en uw portemonnee.

Arno Wellens is de laatste tijd bezig met zijn project Het Euro Evangelie. Het Euro Evangelie, wat is dat dan?

Nou, dit:

De Europese Commissie wil Europese landen krankzinnig snel integreren, met de euro als eenheidsmunt als kers op de taart. In die drang wordt over allerlei redelijke bezwaren heen gewalst, zoals de risico’s van financiële instabiliteit (landen als Griekenland kunnen niet meekomen) en de verspreiding van criminaliteit.

Europese integratie is dus een doel op zich, dat goed is in zichzelf, waarvoor kosten noch moeite gespaard dienen te worden; vandaar de term ‘evangelie’. Aan de vooravond van de volgende crisis, vormen de Europese economieën onverminderd een disfunctionerend geheel dat nog moet beginnen met het opruimen van de rommel van de vorige krach. Dat gaat geen feestje worden. Om uit te leggen hoe het fout ging, wat de grootste risico’s zijn en waar we de oplossing kunnen zoeken, komt er een film en een boek.

En de inhoud?

Wat Arno precies in beeld gaat brengen met zijn nieuwe project, legt hij allemaal uit in de video van Café Weltschmerz. Bent u benieuwd naar de thematiek waarover Arno gaat praten op 20 april? Dan is deze video zeker een aanrader!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld