FvD-Kamerlid Van Meijeren hoopt op een revolutionaire beweging die “bij wijze van spreken” de Tweede Kamer bezet om de regering weg te krijgen, volgens de NOS. De gevestigde orde spreekt er schande van, maar is er wel echt wat mis met zo’n beroep op het recht van demonstratie?

Door: Ton Nijhof

Van Meijeren kwam tot een dergelijke uitspraak tijdens een interview met de Belgische website ‘compleetdenkers‘. Het meest opvallend echter, is dat de staatsomroep Van Meijeren niet correct citeert: Van Meijeren zegt in het interview niet dat de Tweede Kamer bezet moet worden, maar dat er mogelijk een moment komt waarop het “zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: ‘wij gaan hier gewoon niet weg totdat de regering weg is’.

Zie deze oproep om de fundraiser bij te wonen voor een gezellig hapje en drankje!

Steun Realistisch Allochtoon: het nieuwe project van Sid Lukkassen – en kom naar de fundraiser!

Van Meijeren. Afb: screenshot Youtube

Bijna vanzelfsprekend doken Kabinetspolitici van de VVD als een bok op de haverzak. Premier Rutte: “Een Kamerlid heeft vandaag gespeculeerd over het verstoren van ons democratische proces. Dat is verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk. De Tweede Kamer is het hart van onze democratie, ons kostbaarste politieke bezit.” Ook dat is een misvatting. Ik althans, heb aan het interview uitsluitend de gedachte kunnen ontlenen dat Van Meijeren zich, net als een meerderheid van de Nederlandse – autochtone – burgers, grote zorgen maakt over de staat van onze democratie en de mate waarin het volk nog invloed uit kan oefenen op het beleid.

Ongekozen machthebbers

In een tijd waarin gelukzoekende landverhuizers hun domicilie kiezen in het land met de hoogste sociale uitkeringen, kan een ongekozen Nijmeegse burgemeester straffeloos in het vooruitzicht stellen dat woningen van burgers deels onteigend zullen worden om deze binnenwandelende meute te huisvesten. Dat voelt wel wat ongemakkelijk in een ‘democratie’. Het feit dat een premier naar hartelust voor verantwoording en archivering bestemde correspondentie vernietigd, voelt al even ongemakkelijk. Een minister die uitgaven ter grootte van 5 miljard euro op zijn ministerie niet kan verklaren en ook nog eens verantwoordelijk was voor een volksgezondheidsbeleid wat talloze – waarschijnlijk onnodige – slachtoffers heeft geëist, voelt ook al niet gemakkelijk. Het voelt al even ongemakkelijk als de overheid honderden kinderen gedwongen uit huis plaatst om hun ouders op die wijze onder druk te zetten. En dan zou het zo zijn dat burgers zich niet op of nabij de Tweede Kamer in protest op mogen houden? Mij dunkt dat het al een wonder mag heten dat de Tweede Kamer in volmaakte rust een rotzooi van de democratie staat te maken zonder dat de burgers zich daar gewapenderhand van ontdoen.

Amnesty

Toevallig liet ook Amnesty International – toch bepaald niet bestaande uit FvD-stemmers – een bericht uitgaan dat het demonstratierecht in Nederland onder druk staat; “Gemeenten en de landelijke overheid leggen demonstranten onnodig veel beperkingen op, met een beroep op de openbare orde, schrijft Amnesty International in een nieuw rapport. Het demonstratierecht staat onder druk in Nederland, aldus de mensenrechtenorganisatie, en dat is zorgelijk omdat demonstreren ‘de zuurstof voor de democratie is’ en een uitlaatklep biedt voor ongenoegen.” Het argument van ordeverstoring wordt te makkelijk gebruikt, schrijft Amnesty, “een protestmars met veel lawaai is al een verstoring van de openbare orde”.

Vooralsnog is het zo dat alleen alles wat verder gaat dan het uiten van een mening ongeoorloofd is; er dreigen dan immers geweldsmiddelen en daar is in de verste verte nog geen sprake van. Er mag simpelweg binnen zicht- en gehoorsafstand worden gedemonstreerd. Dat is een recht en het kan niet zijn dat leden van het Kabinet zich daartegen keren.

Dat is immers “verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk” en voldoet niet bepaald aan het criterium dat wij in dit land niet normaal maken wat niet normaal is.

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld