Ik ben de tel kwijt. Hoe vaak heb ik betoogd dat de Nederland bedreigd wordt door communistische intriganten die samenspannen in de Verenigde Naties en de Europese Unie, levensgevaarlijke organisaties waaraan onze premier Rutte en zijn ‘fellow traveller’ Kaag eeuwige trouw hebben gezworen.

Door Ronald Dunki

Hun populairste en meest effectieve wapen vormen de ‘mensenrechten’ die misbruikt worden om vrije democratieën te corrumperen, terwijl de activisten in Genève en Brussel er hun achterste mee afvegen. Gisteren, dinsdag 13 oktober, hield de Algemene Vergadering van de VN een verkiezing voor 15 leden van de corrupte ‘Human Rights Council’, waarin notabene Saoedi-Arabië een belangrijke rol speelt! Volkomen terecht werden deze middeleeuwse gangsters weggestemd, maar of je nou door de hond of de kat gebeten wordt:  China, Rusland, Cuba, Pakistan en Oezbekistan gaan er nu drie jaar lang op toezien dat de mensenrechten stelselmatig verkracht zullen worden, al was het maar op hun eigen drempel. Zo worden meer dan een kwart – 13 uit 47 leden – van de in Genève permanent feestvierende HRC door ‘Freedom House’ als onvrije autocratieën gezien.

“De gekken nemen de tent over!”

Denk aan de recente vergiftiging van Alexander Navalny  door Putin, wie anders? Denk aan de uitgemoorde familie van de Cubaanse oppositieleider Oswaldo Paya. Wat is de boodschap van de VN aan hen? ‘Fuck you guys!’

Eritrea, Somalië, Libië, Oezbekistan en China behoren tot de laagst scorende 12 landen van de 195 die door Freedom House zijn geëvalueerd. Donald Trump keerde de HRC in 2018 de rug toe en het feit dat China, Rusland, Cuba, Pakistan en Oezbekistan nu bij de club komen zou onze Sigrid Kaag in de gordijnen moeten jagen, maar wij horen het mens er zelfs niet eens over…

Gefeliciteerd!

Voordat er gisteren gestemd werd, verklaarde de Turkse president van de Algemene Vergadering nog: “The General Assembly takes into account the candidate states’ contributions to the promotion and protection of human rights as well as their voluntary pledges and commitments in this regard. With membership on the council comes a responsibility to uphold high human rights standards.” Na de stemming was deze heer Bozkir de eerste om alle 15 gelukkigen te feliciteren, terwijl een woordvoerder van de HRC vol trots aan de Associated Press meldde: “If a state thinks they can conceal the human rights violations they may have committed, or escape criticism by sitting on the Human Rights Council, they are greatly mistaken.

In de praktijk zijn er sinds 2006 liefst 380 resoluties door de HRC aangenomen, waarvan niet één de misstanden in Rusland, China of Cuba aan de kaak stelde terwijl – uiteraard – 75 stuks Israël van alles en nog wat beschuldigden, maar dat zal Sigrid worst wezen…

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld