Waarom reageert links Nederland zo hysterisch op de uitspraken van minister Stef Blok? Mijns inziens heeft hij volkomen gelijk.

Ik woon niet in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht maar in een kleinere stad in de ‘provincie’. De problemen met het totale gebrek aan integratie zijn niet voorbehouden aan de vier grote steden of aan de randstad.

Zoals zoveel gescheiden vrouwen woon ik in een achterstandswijk, de wijk waar ik ook heb gewoond toen ik dertig jaar jonger was en pas net aan het echte leven begon. Maar het voelt niet als dezelfde wijk. Vaak versta ik niemand meer om me heen in het winkelcentrumpje waar ik mijn boodschappen doe. Voel ik me bloot en kwetsbaar in mijn zomerjurk tussen de enkellange donkere gewaden en doeken die mijn medemens verhullen.

Ik ga geen avondwandelingen meer maken in mijn eentje zoals ik vroeger deed, de sfeer is veranderd. Er hangt een soort permanente dreiging. Grote groepen mannen en jongetjes hangen rond in het park, roepen me na in talen die ik niet versta, toch is het me duidelijk dat ik dit niet moet zien als vriendelijk nagefloten te worden door een bouwvakker.

Als ik op mijn balkon zit zie ik de drugsdealers komen en gaan, deals op de parkeerplaats en het grotere werk in de bosjes achter mijn flat. Enkel en alleen de ‘usual suspects’. Politie kan maar weinig doen, al doen ze nog zo hun best, de extra patrouilles werken keer op keer maar tijdelijk.

Ik zie geen integratie, ik zie de verdeeldheid. Er is geen contact tussen autochtoon en allochtoon en er is geen contact tussen allochtone groepen van verschillende afkomst. We leven in parallelle samenlevingen langs elkaar heen. We zien elkaar en wisselen een enkele keer een woord maar daar houdt het wel op.

Mijn oude wijk waar ik hooguit aangesproken werd door een Antilliaanse man met een soms wat twijfelachtig compliment is niet meer. Ik mis de bouwvakkers die me vrolijk nafloten, de bouwvakkers die ik nu tegenkom durven niet meer te fluiten.

Ik baal van de linkse sekte en onze politici die de problemen van de multiculturele samenleving bagatelliseren.

Als het zo door blijft gaan is het begrijpelijk dat steeds meer mensen Nederland willen verlaten.

Lees verder:

Het vrije debat.

Caféavond: Verhalen uit de samenleving. 20 juli.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld