Dit artikel is geschreven door: Hans van der Mey

De Friese bevolking is van oudsher een hechte samenleving met een eigen identiteit. ‘Mienskip’ wordt dit ook wel genoemd in Friesland. De afgelopen jaren bleek van deze Mienskip niet veel te bestaan. Corona zaaide verdeeldheid over de Friese akkers – Sybrand Buma introduceerde zelfs een heuse corona-kliklijn. De eenheid die met de miljoenen van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 opzichtig in het Friese brein was gebeiteld, bleek alras een wassen neus. De mens is zoekende, angstig vastklampend aan de dolende massa en opzichtig kiezend voor het maximaal vervullen van begeertes. Ook wij Friezen deugen graag. Hoe komt het toch waar we nu staan als mens?

De fuik waar we vrijwel met z’n allen in zijn gezwommen was aantrekkelijk. Dat deze stroming ons verblindde zagen we niet. We kozen immers voor maximale vrijheid. Dachten we. Inmiddels weten we beter. Zijn we wakker geworden en kiezen we voor verbinding en creatie. Door het individualisme is dit plots een hele opgave geworden. We zijn als moderne mens verleerd om te lijden, te delen en elkaar te helpen. En wie heeft er eigenlijk nog een levensprincipe?

(tekst loopt door onder de video)

Massa-hypnose doorbreken

Vrolijk word je er allemaal niet van. De mensen zijn niet alleen terneergeslagen door lockdowns, propaganda en de avondklok. Nee, het bewust ontmoedigen zit ‘em in tal van aspecten die elkaar continu en nu in snel tempo opvolgen: o.a. voedselschaarste, personeelstekorten, torenhoge energierekeningen en faillissementen.

De ‘onafhankelijke media’ blijft met eenzijdige berichtgeving een gehypnotiseerde massa hierover voeden. In Friesland zijn de 2 belangrijkste kranten in handen van het Belgische Mediahuis. Verkocht door de Rabobank, kortom: het WEF regeert in Friesland. Blijven we apathisch toekijken, of voeden we ons met positieve energie en kiezen we voor intrinsieke creatie? Zijn we daarbij tevreden met een zesje of gaan we afgrondelijk voor het beste resultaat?

Eerder hebben we vanuit Coronacijfers Friesland publicist Rypke Zeilmaker, advocaat Arno van Kessel, uitvaartverzorgster Anja de Roos en professor Mattias Desmet mogen verwelkomen. Zij gingen in op het verzamelen van kennis, je mentaal weerbaar maken, de (juridische) oorsprong van de huidige situatie, de pijnlijke gevolgen en de psychologische effecten. Nieuwe invalshoeken en kennis delen, maar ook elkaar ontmoeten en van hieruit nieuwe creaties ontwikkelen. Dat is hét doel van de avonden die vanuit Coronacijfers Friesland worden georganiseerd.

Verdiepende dialoog

Op vrijdag 16 september a.s. komt dr. Sid Lukkassen naar Friesland! Als geen ander heeft hij individuele heksenjachten en framing ervaren, omdat hij tot analyses komt die niet altijd algemeen geaccepteerd worden. Met zijn ervaringen als politicus, auteur en filosoof en met zijn kennis over de geschiedenis, zal hij ons meenemen in diverse interessante thema’s. Na de lezing nodigt Sid je van harte uit om een verdiepende dialoog (of desgewenst een gezonde discussie) met hem aan te gaan. Exemplaren van Wees Afgrondelijk kunt u hier aanschaffen en laten signeren!

Wil je graag Sid ontmoeten en erbij zijn op 16 september aanstaande in Alde Leije? Kijk op https://www.frieslandcorona.nl/lezing-sid-lukkassen/ en meld je aan. Tot dan!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld