Weten we het nog? “Niet normaal maken wat niet normaal is”. Het waren de woorden van onze Koning in de speech van de dodenherdenking op 4 mei, 2 jaar geleden. Slechts twee jaar geleden. Hoe is precies de definitie van ‘normaal’? Is die definitie inmiddels verschoven?

Door: Samantha Reijn

Als je het begrip ‘normaal’ wat nader ontleedt, merk je op dat wat ‘normaal’ is, wordt bepaald door cultuur. En dát is interessant als we overzien wat het overgrote deel van de bevolking in slechts twee jaar tijd als ‘normaal’ heeft geaccepteerd, zonder al teveel kritiek te leveren op grote impactvolle veranderingen. “Het nieuwe normaal” en de heksenjacht op andersdenkenden en critici hebben een tijdje terug hun opmars al gemaakt. Het is één over twaalf.

Gemotiveerd door onze eerdere succesvolle events, gaan we na onze zomerstop weer verder met ons denktankers collectief “Uit Je QRitisch”. Op elke laatste vrijdagavond van de maand haken we in op actuele maatschappelijke en economische ontwikkelingen door hieraan een thema te verbinden. Eén of meerdere sprekers nodigen we hierbij uit om vanuit hun specialisme en/of deskundigheid een lezing te geven. Onze bezoekers stellen we in de gelegenheid om op een gezellige locatie interactief in open debat te gaan met de spreker(s). Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. We willen juist mensen stimuleren het debat aan te gaan zonder uitsluitingen en framing.

Inmiddels hebben we Karel van Wolferen, Theo Schetters en Arno Wellens als sprekers mogen verwelkomen. Zij zijn ingegaan op thema’s als resp. de vete tussen Oekraïne en Rusland, de corona-maatregelen en CBDC/digitalisering. Zij gingen in op de waarschijnlijke gevolgen van de huidige ontwikkelingen. Wetenswaardigheden brengen we voor een breder voetlicht en vanuit een ander perspectief dan wat ‘algemeen’ wordt geaccepteerd of door de Mainstream Media gebracht wordt.

Wij zijn daarom trots en verheugd om vrijdag 30 september Dr. Sid Lukkassen te ontvangen! Als geen ander heeft hij individuele heksenjachten en framing ervaren, omdat hij tot analyses komt die niet algemeen geaccepteerd worden. Met zijn ervaringen als politicus, auteur en filosoof en met zijn kennis over de geschiedenis, zal hij je meenemen in diverse interessante thema’s. Dit zijn: “De oorzaken van de huidige personeelstekorten”, “De absurditeit van het nieuwe normaal” en “Schepping & creatie”. Na ieder onderwerp nodigt Sid je van harte uit om een verdiepende dialoog (of desgewenst een gezonde discussie) met hem aan te gaan.

Wil je graag Sid ontmoeten en erbij zijn op 30 september aanstaande? Kijk op onze site www.uitjeqritisch.nl en meld je aan. Wij van Uit Je Qritisch en Sid heten je graag welkom. Tot dan!

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld