Het was weer eens een emotionele avond tijdens de stedelijke commissie. Een nieuw hoofdstuk in het opvang feuilleton. Aan de andere kant, uitgaande van het krantenartikel van de zaterdag ervoor, leek het deze keer gewoon voor de bühne te zijn.

Door: Erwin Versteeg (Verbindend Enschede / Wij zijn Nederland (WZNL)

Tijdens het debat werd het echter (zoals wij al hadden verwacht), ook voor de VVD en de lokale partij BBE duidelijk dat ze zich hebben laten belazeren. De Afghaanse tolken worden misbruikt voor het eigen (landelijke) politiek belang. Zelf heb ik over ons standpunt in de column ‘De drie van Afghanistan’, al geschreven.

Het gaat ons in eerste instantie om de Nederlanders en als het, zoals in deze Afghanistan casus, enkele geregistreerde arbeidskrachten zijn waarvan je weet dat ze betrouwbaar en loyaal zijn. Doe wat noodzakelijk is, neem je verantwoordelijkheid. Ondanks dat voor alle betrokkenen de opvang en het bieden van ondersteuning binnen de eigen culturele en religieuze omgeving veel effectiever en humaner is.


Tijdens het debat in de stedelijke commissie moest ik ook sterk denken aan de geweldige column van Zihni Özdil; ‘Laat het christendom met rust’. En ik twijfel of dit kwam doordat ‘rechts’ van mij een GroenLinks ex partij genoot van Zihni zat of omdat de verantwoordelijk CU wethouder als een valse profeet (nieuwe testament) MEER, MEER, MEER opvang wil realiseren.

Maar feit is, de ‘Afghaanse tolken’ worden misbruikt als vals voorwendsel om een kader te creëren waarmee deze CU wethouder – net als een eerdere poging om een AZC te realiseren – nog meer asielzoekers en statushouders naar Enschede kan halen. En dat terwijl wij al jaren voldoen aan de landelijke opvangeisen. Opvangeisen die ook ten koste gaan van Enschedeërs.

Dit omdat de lokale politiek te laf is om echte keuzes te maken terwijl deze 25 Afghanen inclusief gezin gewoon onderdeel kunnen zijn van de verplichte landelijke opvangeisen. Want zoals wij in het concept programma 2022 – 2025 op dit moment hebben staan “De opvang van statushouders of asielzoekers zullen we dan ook beperken tot de ons opgedrongen minimale aantallen”. Dus geen Asielzoekerscentrum (AZC), geen Landelijke vreemdelingenvoorziening (LVV).


Tussen 2013 en 2021 zijn er zo’n 2300 statushouders in Enschede opgevangen. Wij vangen daarmee verhoudingsgewijs de meeste ‘vluchtelingen’ op. In dezelfde periode groeide onze inwoners aantallen met 1077. Dit houdt in dat niet alleen de groei kwam door statushouders, ook overleden of vertrokken inwoners werden vervangen door statushouders.

Nu wordt de zwaar beladen term omvolking wel eens gebruikt. Dit is echter niets anders dan het (politieke) beleid om de demografische samenstelling van de bevolking te wijzigen door immigratie (opvang statushouders) of het beïnvloeden van voortplantingsgedrag.

Op basis van de genoemde cijfers en feiten, in wezen exact wat onder het regime van de afgelopen 3 coalities (ook) in Enschede gebeurd. Daar komt nog eens bij dat nog steeds 4 illegalen (inmiddels tussen de 18 en 27 jaar) in een oude drukkerij van bed, bad en brood worden voorzien. Onverantwoord en onmenselijk.

Wat dat betreft zou een groot deel van de lokale politici in Enschede eigenlijk net als veel landelijke politici gewoon mee moeten doen in een de-radicaliseringsprogramma. Dat wil zeggen: een de-radicaliseringsprogramma dat ervoor moet zorgen dat deze politici stoppen met het vernietigen van ons land, vernietigen van onze welvaart, onze cultuur, tradities, waarden en normen.


Want laten we wel zijn, in deze ‘progressief’ christelijke gedaante bestrijdt ook het christendom zichzelf. Het is te gek voor woorden onder welk vals profetische wijze (nieuwe testament) telkens weer de meest radicale vormen van de islam worden binnengehaald en beschermd.

Onze Westers christelijk – humanistische normen en waarden discrimineren en vernederen wordt steeds normaler in Nederland en inmiddels dus ook in Enschede. Waarom accepteren we dat?
Christen zijn en een kruisje dragen is inmiddels meer taboe dan homo zijn of niet met de regenboogvlag zwaaien om ‘refugees’ welkom te heten. En dan wordt er ook nog getwijfeld aan je gezond verstand.

Maar ondertussen staat de leefbaarheid ernstig onder druk, in tal van wijken raakt de bevolkingssamenstelling in onbalans, qua volkshuisvesting grote problemen, de sociale cohesie die verdwijnt, capaciteitsproblemen in de zorg, het onderwijs en bij de politie.


Smakeloos en harteloos. Dat is hoe partijen als de onze worden weggezet. En dat omdat wij wel begrip en respect hebben voor de eigen inwoners en ook opkomen voor deze inwoners.

Je kunt als gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiger toch gewoon zeggen: ons land is vol! Het absorptievermogen van de grote gemeenten is qua nieuwkomers bereikt. Nederland laat geen asielzoekers meer binnen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland/Enschede is het waard!

*****

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer, raadslid sinds maart 2018 en voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. “De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek en maatschappelijk. En daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van ons (politiek) verkiezingsprogramma.”

.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld