Op zaterdag 8 december vond in Amersfoort het vierde DNZ-event plaats. Dit vierde event, met rond de 120 bezoekers, stond in het teken van presentatie van het boek Kerkgangers en Zuilenbouwers van de hand van Sid Lukkassen.

Sid Lukkassen

De middag begint met Sid Lukkassen die vertelt over zijn nieuwe boek. Sid legt uit wat de aanleiding was voor De Nieuwe Zuil, die openstaat voor iedereen die op basis van rede, realisme en inhoud in gesprek wil. Zonder emotioneel geschreeuw maar met gezond verstand.

Het boek omschrijft de ontwikkelingen die een gigantische impact hebben op het leven in West-Europa. Om te beginnen de vier I’s: immigratie, integratie, islam en identiteit. Dan volgt de globalisering: het feit dat internationale verbanden intussen boven de soevereine natiestaten staan, samen met het geopolitiek relevantieverlies van Europa en de onverenigbare inzichtverschillen tussen landen bínnen de EU.

Lees Sid zijn hele toespraak hier.

Jenny Douwes

Na de pauze is het woord aan Jenny Douwes, die begint met een korte opsomming van haar ervaringen van het afgelopen jaar. Nieuw voor velen is dat juist het optreden van Sid Lukkassen in Buitenhof van september 2017 voor haar de trigger was om zich uit te spreken en haar zorgen kenbaar te maken, over de situatie die eind 2017 in Dokkum aan het ontstaan was. De situatie waarbij de activisten van Kick Out Zwarte Piet door de burgemeester de gelegenheid werd geboden om tussen de kinderen tegen de figuur van Zwarte Piet te demonstreren, zonder dat rekening werd gehouden met de gevolgen die dit voor de kinderen kon hebben.

Jenny heeft gemerkt hoe gepolariseerd het ‘debat’ is. Ze is geschrokken van de framing door de media die, met de Volkskrant voorop, haar als extreem rechts hebben neergezet. Daarnaast ronduit verbaasd hoe ook NOS, RTL en NRC alleen bezig waren met haar te framen en kritiekloos achter de activisten van ‘Kick Out Zwarte Piet’ aanliepen.

Vanuit de zaal komen vragen aan Jenny waarbij een aantal aanwezigen ook hun eigen ervaringen vertellen. De boodschap die Jenny de aanwezigen meegeeft is dat meer mensen zich zouden moeten uitspreken over wat naar hun mening niet goed gaat in ons land.

Update Exovatio

Maurits van Falckenreck geeft de aanwezigen een korte update over DNZ-partner Exovatio. Exovatio biedt innovatieve oplossingen voor overheidsdiensten die in kwaliteit afnemen om zo burgers de mogelijkheid te bieden zelfredzaam te worden. Zie Maurits zijn korte presentatie via onderstaande video.

Eveneens volgt een korte presentatie over de nieuwe dienst Doktersnetwerk, waaraan binnen Exovatio momenteel door meerdere enthousiaste vrijwilligers gewerkt wordt.

Update DNZ

Als afsluiter krijgen de aanwezigen een korte update over De Nieuwe Zuil, die sinds november 2018 een stichting is. Uitgelegd wordt hoe DNZ is ontstaan in het voorjaar van 2018, wat er in de negen maanden tot 8 december is gebeurd en wat de doelstellingen van stichting De Nieuwe Zuil voor 2019 zijn, waaronder het organiseren van nieuwe aansprekende events en initiatieven.

Na afloop van het programma begeeft iedereen zich richting de borrel en begint de verkoop van de ter plaatse door Sid Lukkassen gesigneerde boeken.

Feedback bezoekers

Bezoekers van het event geven aan dat zij, naast de inhoudelijke bijdragen van de sprekers, het ontmoeten van geestverwanten waar vrijuit gesproken kan worden als zeer belangrijk ervaren hebben.

Lees de ingezonden reactie van één van de bezoekers hier.

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld