Photo by Nicolas Rost on Foter.com / CC BY-NC

In de Haagse politiek zijn zorgen ontstaan over een migratiepact dat staatssecretaris Mark Harbers (Vreemdelingenzaken) op 10 en 11 december wil sluiten met VN-lidstaten tijdens een conferentie in het Marokkaanse Marrakesh. Dat schreef het dagblad De Telegraaf in een artikel dat pas laat in de avond verscheen (17 oktober na 22:00 uur) en daarom de volgende morgen al uit de ‘headlines’ was verdwenen. Met uitzondering van Elsevier, haalde het voorstel van de staatssecretaris van VVD-huize de verdere massamedia niet. Dat is merkwaardig, omdat het hier een kwestie betreft die de burgers in Nederland en elders in Europa, dagelijks grote zorgen en overlast bezorgt, namelijk de migratieproblematiek.

Petities gestart

Inmiddels zijn in Nederland en Duitsland dan ook petities gestart in de hoop te kunnen voorkomen dat hun regeringen dit onzalige voornemen bekrachtigen met hun handtekening. Een debataanvraag van FVD-fractieleider Baudet om hierover een debat te houden, werd niet ingewilligd. In de Tweede Kamer bleek geen steun voor debat met de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht dat de staatssecretaris voornemens is het ‘mondiaal pact voor veilige, ordelijke en reguliere migratie’ te tekenen. Punt 10 van de voorlopige agenda van de conferentie vraagt de goedkeuring van de lidstaten voor een wereldwijd (VN) pact voor veilige, ordelijke en reguliere migratie. In punt 12 zet het pact uiteen dat het doel is om de “sturende krachten en structurele problemen, die voorkomen dat mensen in het land van herkomst een duurzaam bestaan opbouwen” aan te pakken. De beste manier om dat te doen is volgens de organisatie om degenen die wel de kuierlatten nemen naar het rijke Westen dan maar in de watten te leggen gedurende hun tochten.

Staten trekken zich terug

Sommige staten hebben zich al teruggetrokken uit het migratiepact nadat de VS, Australië en Hongarije, Polen en Oostenrijk ook al kritiek uitten. De Poolse regering overweegt eveneens een exit, omdat het ontwerp voor het eerste wereldwijde pact van de VN over migratie “illegale migratie” zou kunnen aanmoedigen en geen “veiligheidsgaranties voor Polen” zou bieden, aldus de Poolse  minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudziński, die de plannen stevig bekritiseerde. Hij zou zijn regering inmiddels dan ook hebben aanbevolen om zich terug te trekken. De Poolse minister beklaagde zich vooral over het feit dat het pact de belangrijkste prioriteiten van zijn regering niet honoreert: de belangenbescherming van Poolse burgers en een beperking van migratie. Brudziński behoort tot de regerende partij PiS.

Mogelijk 200 tot 300 miljoen Afrikanen

Volgens de Zwitserse Morgenpost (juli 2018) zouden tussen 200 en 300 miljoen Afrikanen tot uiterlijk 2065 naar Europa mogen emigreren. Er zijn inmiddels onderzoeken waaruit blijkt dat een derde van de Afrikaanse beroepsbevolking in de leeftijd tussen 20 en 40 overweegt om te gaan. Het continent telt momenteel 1,2 miljard inwoners en binnenkort zullen dat er meer dan 2 miljard zijn.

Er zit dus een hoop culturele verrijking aan te komen.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld