Soms vraag je jezelf echt af of mensen verder nog wel goed bij hun hoofd zijn. Er wordt in de Verenigde Staten iemand op een misselijkmakende manier om het leven gebracht en vervolgens vindt ‘Het Gooi’ dat we daar maar eens even stevig op in moeten zetten. In Nederland. Zijn ze nu helemaal bedonderd?

In Nederland bestaat racisme, maar geen institutioneel racisme. In Afrika, de VS, Azië, Zuid-Amerika, Canada en Australië/Nieuw Zeeland bestaat dat ook. Maar is het institutioneel? Bestaan er mensen die een grondige hekel hebben aan mensen, vanwege hun kleur, hun geloof? Denkelijk wel, maar niet in ons land. Dat denkbeeld is echt te bizar voor worden. Ik zou graag de voorbeelden van dat institutionele racisme in Nederland willen zien. En Kerwin Duinmeier dan? Oké: We nemen Janmaat (Kedichem), Fortuyn en Van Gogh dan ook meteen mee. We kunnen inderdaad zeggen dat er toen sprake was van institutioneel racisme. Door dezelfde groepen die nu om het hardst schreeuwen dat het eens op moet houden. Ja: zou mooi zijn.

Groningen

Het omgekeerd racisme is wel het geval. Wanneer de huizen van gewone Groningers instorten omdat Amsterdam en ‘Het Gooi’ de gasvelden onder hun fundamenten leegtrekken, dan is er even niemand meer thuis voor de financiële consequenties. Is dat ook racisme? Toch wel, want kennelijk mankeert er iets aan die Groningers dat zij zich dat moeten laten welgevallen en verder helemaal mogen doodvallen. Het Westen van ons land leeft omdat Groningen beeft. De Groningers vinden dat ook niet normaal, maar het lijkt wel het nieuwe normaal te worden. Ik denk dat werkelijk geen hond zich dat heeft gerealiseerd toen hier de strijdbijl werd opgenomen als gevolg van een brute moord in nota bene de VS.

Er waait een geest over ons land die niet de onze is. Ik ken bijvoorbeeld geen Nederlanders die slaven hebben gehouden of nog hebben. Volgens mij zijn er in dit land nooit slaven gehouden. We kennen wel loonslaven. Ze doen hun werk stipt en op tijd omdat ze anders de hypotheek of de huur niet meer kunnen betalen, de zorgkosten, de belastingen; noem het maar op. Ze kunnen niet anders, maar moeten wel. Zouden die mensen de afgelopen dagen op dergelijke ‘anti-racisme’ demonstraties zijn  geweest? Ik denk het niet. De Groningers waren hun huizen (op eigen kosten) aan het opknappen en de rest zat bij te komen van een lange werkdag en zich weer op te laden voor de volgende.

Moderne slaven

Beseffen Turken, Nederlanders, Amerikanen, Afrikanen, Arabieren etc., dat zij ooit slaven hebben gehouden in het verleden? Ik denk het niet, met uitzondering van Arabieren, waar ze nog steeds slaven houden. Als dáár het protest over gaat, dan komen we zeker nog te spreken: Nederlanders zijn overigens ook tot slaaf gemaakt in het verre verleden, maar ik geloof niet dat een zinnig mens nu nog op het idee komt om daar, zoveel generaties later, over te klagen. Dit is nu, dit is niet toen. Laten we er blij om zijn. De moderne loonslaven: daar mogen we het wel eens over hebben, want zij betalen al deze flauwekul.

Toen ik een kind was van een jaar of vier, namen mijn ouders mij mee naar de kermis in Deventer. Mijn  vader werkte bij de DAVO, de Deventer haarden en kachelfabriek en was daar ‘ijzergieter’ naast zijn keuterboerenbestaan. Hij bestond het om met onze buurman en zijn collega een sigaar te roken toen de eigenaar/directeur van DAVO ook over de kermis liep. Beiden moesten maandagmorgen op kantoor komen waar ze de mantel flink kregen uitgeveegd omdat ze het lef hadden gehad een sigaar te roken op een plek waar hij ook was. Zodat ze hem geen gelegenheid gaven om een bemoedigend en motiverend praatje met hen te houden en opdat hij kon schitteren als een ster op die kermis.

Hij was maar een witmang

Mijn vader en die buurman konden die sigaar en het kermisbezoek met de familie betalen, omdat ze diezelfde week uitbetaald werden door de melkfabriek waaraan zij melk leverden. Beiden stonden ze om 04:30 uur op om hun koe (soms koeien) te melken. Maar goed: dat weten die koekenbakkers niet die daar met een plank of stuk karton voor hun muil lopen te demonstreren omdat er in Amerika een man ‘van kleur’ is vermoord. Ben je gek.

Mijn vader was maar een witmang. En ik betaal zijn slavenhandel. Tuurlijk; logisch.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld