Verheugd keek ik deze week de eerste aflevering van “JENSEN!” terug. Robert Jensen keert na 7 lange jaren terug met deze talkshow, waarmee hij begon in 2002 op de omroep Yorin (kent u deze nog nog nog-og-og.og..og..???!!!).

Ook in zijn vroegere jaren had hij bijzondere gasten zoals Pim Fortuyn, Emile Ratelband en Gerard Joling; toch niet de meest politiek-correcte types. Maar dat hij anno 2018, op een commerciële zender waarvan de organisatie (RTL) nogal neigt naar deugen, hij nota bene Nigel Farage als hoofdgast had, dat mag bijzonder worden genoemd. 20 minuten lang zagen we een ontspannen gesprek tussen interviewer en gast, waarin humor voorop stond maar de inhoud niet geschuwd werd. De Brexit werd besproken als serieuze optie van de manier waarop soevereine landen om kunnen gaan met de EU, Donald Trump werd niet door het slijk gehaald en Theresa May wel, en en passant werden typische Social Justice Warriors ook nog even belachelijk gemaakt. Een verademing in deze anders zo benauwende policor-tijden.

Later zagen we een gesprek met onder andere Anne Fleur Dekker over in hoeverre mannelijkheid onder druk stond in deze tijden, en ook hier werd humor toch afgewisseld met redelijke inhoud. Robert Jensen is niet bang om zijn persoonlijke politiek-incorrecte mening te geven.

Ondertussen gaan zenders als NPO1 (Pauw, Jinek, DWDD), RTL4 (RTL Late Night) en radiozenders als BNR hard door met het verkondigen van het deug-vangelie. Het grootkapitaal houdt ervan om zoveel mogelijk (potentiele) kijkers en luisteraars tevreden te houden door vooral niet te kwetsen, tegen zere beentjes te schoppen of op lange tenen te trappen. Dat ondanks dit alles RTL5 het wel aandurfde om op de politiek-incorrecte tour te gaan, mag dan ook bemoedigend genoemd worden.

Misschien dat de commerciëlen door beginnen te krijgen dat teveel deugen zowel de (rechts-)realistische achterban als het linkse publiek met een gezond gevoel voor humor wegjaagt en dat ook de gewone Nederlander zijn politieke visies terug wil zien in de media. En met een beetje geluk volgen er meer. Wie weet zit Thierry nog eens gezellig te kletsen met Matthijs en Anne Fleur op prime-time. De wonderen zijn (blijkbaar) de wereld nog niet uit.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld