Dit artikel is geschreven door Frits Fiene. Hij is 64 jaar geleden geboren in de Amsterdamse Kinkerbuurt, schopte het tot executive director van de finance gigant Morgan Stanley, en ziet, in eigen woorden, vandaag als ’traditionele rechtse man’ hoe de boel verloedert. In dit artikel dat hij schrijft speciaal voor DNZ, opent hij onze ogen voor de gevolgen van de globalisering.

Inleiding

De meest ongelofelijke gebeurtenissen voltrekken zich in rap tempo. Onze burgerrechten worden opgeschort door het kabinet. Er worden talloze angst campagnes gevoerd door de overheid en de polarisatie in de samenleving neemt sterk toe. Wat is er aan de hand? Ik dit stukje ‘Globalisering voor Dummies’ geef ik mijn Worldview over hoe ik denk dat het in elkaar zit.

Complottheorieën

Je kan geen discussie voeren over globalisering als je niet eerst de zin en onzin van complotten wil bespreken. Dat komt omdat vaak een nuttige discussie op basis van feiten weggezet wordt door tegenstanders als complottheorie. Natuurlijk omdat men de feiten niet wil bespreken als die niet in het verhaaltje passen. Er zijn ook onzinnige verhalen zoals het verband tussen corona en 5G zendmasten. Het is een standaard techniek geworden om een zinnige opmerking dan proberen te ontkrachten door die te combineren met een onzinnige opmerking. Bijvoorbeeld: de WHO wordt gefund door big pharma en corona en 5G zendmasten gaan samen. Veel mensen haken dan al af. Ik denk dat er twee soorten complotten zijn.

Het bewuste complot – bijvoorbeeld om een dictator omver te werpen. Vaak door mannen in een zaaltje ergens bedacht.

Het onbewuste complot – daarbij wordt de uitkomst bepaald door machtige mensen en/of organisaties die ongeveer gelijke belangen hebben. Bijvoorbeeld de agenda van de Amerikaanse tech reuzen in samenspraak met de overheid.

https://thefreethoughtproject.com/facebook-private-company-messages-users-fbi/

Mensen die op voorhand verbanden ontkennen door het als ‘complottheorie’ en dus als onzin te bestempelen, vind ik dom en naïef of hebben iets te verbergen. Het gaat immers over verbanden leggen en feiten controleren. Helaas gaan veel mensen af op wat de overheid zegt. Echter juist de overheid is buitengewoon onbetrouwbaar en dient de doelstellingen van politici om maar zo lang mogelijk in het zadel te blijven. Vanuit mijn expertise de financiële wereld kan ik ronduit stellen dat overheden bedriegers zijn. Dat is ook zo volgens mij met het gedram over het klimaat, corona etc, maar daar ligt mijn expertise niet dus onthoud ik mij daarvan. Wat ik oppervlakkig kan zien is het bedrog/halve waarheden – dat is de ergste vorm van manipulatie.

Waarom nu een stukje over globalisering?

Globalisering is een proces wat al decennia oud is. Dit proces wordt gedreven door grote ondernemingen en banken, voornamelijk door het Angelsaksische blok in de US/UK. Echter het komt in een stroomversnelling. Niet vanwege de big reset, het World Economic Forum ofzo, maar door het op de klippen lopen van het financiele systeem, wat alomvattend is en ook een einde maakt aan de EU en de hegemonie van het Westen. Corona is een goed van pas komende dekmantel vol halve waarheden net als de klimaat discussie, de war on terror, Russiagate, etc. De schulden in het systeem zijn onhoudbaar geworden, zie onderstaande grafiek van Ned Davis. Dat wil zeggen dat er waarschijnlijk deflatie komt na de inflatie en dat betekent het einde van het Westerse model. Dit zijn getallen van overheid plus de private sector.

Trump heeft verloren (MAGA) en Biden kan weer doorgaan met globaliseren. Het is cruciaal voor de US dat de EU zich hierbij aansluit want de Amerikaan ziet Europa als een vazalstaat en wingewest. Aangezien Biden een stroman is van de veiligheidsdiensten en de militairen, is er een flinke verscherping te verwachten van conflicten met China en Rusland met behulp van vazal EU.

https://www.strategic-culture.org/news/2021/01/28/whether-trump-or-biden-europeans-are-still-uncle-sams-vassals/

Links of rechts, Democraat of Republikein is allemaal onzin. Amerika is één oligarchie waar de zakelijke en militaire elites de regels maken. Zie onderstaand stukje over de gevolgen van het FED-beleid dat leidt tot een ernstig verdeelde samenleving.

https://www.zerohedge.com/markets/ray-dalio

De USA – de grote drijver van dit proces – komt aan het einde van zijn macht. De interne verdeeldheid in de VS komt nét op het goede moment daarvoor. Ikzelf denk dat we een tijd ingaan à la 1930 met vele jaren van stagnatie, problemen, sociale onrust en een giga financiële crisis.

Onderstaande grafiek geeft goed aan dat het ook een soort van natuurlijk proces is. Deze grafiek is van Ray Dalio maar is algemeen bekend. De VS gaat neerwaarts, het tijdperk van China en co komt.

De VS heeft de (hybride) oorlog verklaard aan Rusland en nu ook China. Dat laatste is een tegenvaller maar ze kunnen niet anders nu China technologie tot speerpunt gemaakt heeft in hun nieuwe vijfjarenplan. Dat treft de VS in het hart, want juist met techniek worden de burgers bespioneerd en gemanipuleerd via sociale media maar ook via Apple en co (denk maar eens aan het afluisterschandaal met Merkel).

Het allerergste wat de VS kan overkomen is een alliantie tussen Rusland en China en een zelfstandige EU; of erger nog het uiteenvallen van de EU. Daar ziet het overigens wel naar uit. De druk wordt opgevoerd door colour revoluties in Belarus en Rusland met de nep oppositie figuur Navalny en in Venezuela met de nep president Guiado. Tot nu toe wil het niet erg lukken…

Samengevat

De grote drijvers van het proces van globalisatie zijn de Amerikaanse multinationals, het militair/industrieel complex en de hieraan verbonden politici, bankiers en topmensen. Maar de tijd raakt op want het kapitalisme loopt op zijn laatste benen: het financiële systeem is een zombie geworden, overeind gehouden door triljoenen dollars en euro’s van centrale banken die nauwelijks blijken te helpen. De val van de EU dreigt – daarom ook de in grote haast doorgedrukte Eurobonds voor het eerst.

Als globalisatie faalt, verliest de US niet alleen zijn positie als hegemon in de wereld maar daalt ook de waarde van die multinationals dramatisch in een crash. Ook ontstaat er dan ruimte voor sterke regionale mededingers voor deze multinationals. Er staat dus veel op het spel.

Globalisatie wordt gebracht onder de slimme dekmantel van inclusiviteit, diversiteit, het milieu, de war on terror, pandemie bestrijding, etc. Niemand kan daar tegen zijn maar het is allemaal Newspeak met verborgen agenda’s om de gemiddelde burger om de tuin te leiden. Het gaat in feite om de bescherming van de Amerikaanse oligarchie en bankiers die inzien dat het systeem nu een grote en onhoudbare ongelijkheid heeft gebracht. Volgens mij is deze klasse bang geworden voor de opstand van het volk, de pushback van China en Rusland en de onvermijdelijke financiële crises. De gewone mensen worden steeds armer, de middenstand is weggevaagd en de onrust neemt toe. Dat vereist een globalistisch totalitair denken zonder democratie – m.a.w. een elite. Dit wordt echter gebracht onder de dekmantel van ‘democratie’ om de mensen rustig te houden. Omdat de ccontrole op de mensen loopt via de tech reuzen, noem ik dit nieuwe systeem techno fascisme.

Nu gaan mensen meteen iets roepen als ‘complot denker’. Dat hoop ik hierboven uitgelegd te hebben. Maar kijk maar eens naar de website van “inclusive capitalism”. Ik denk dat je bijzonder naïef moet zijn om te denken dat mensen die heel lang het systeem hebben uitgebuit, nu plots van mening veranderd zijn. Dit is wat ik bedoel met machtige mensen met een gemeenschappelijk doel.

https://www.inclusivecapitalism.com/member/lady-lynn-forester-de-rothschild/

De teksten en agenda daar zijn identiek aan het World Economic Forum opgericht door de operettefiguur Klaus Schwab, een heel bedenkelijk mannetje. Het is wel apart als je hoort dat een van de agenda punten is dat wij niets mogen bezitten maar wel gelukkig zullen zijn, terwijl Bill Gates de grootste eigenaar is van landbouwgrond in de VS.

https://landreport.com/2021/01/bill-gates-americas-top-farmland-owner/

Tot slot. Ik ben niet alleen in het zien van het grotere plaatje – zie onderstaande link naar deze prof. in de natuurkunde, Denis Rancourt. (tekst loopt door onder de video)

Wat is globalisering?

Mijn definitie is: Het opheffen van soevereine staten ten bate van vrij spel voor grote Amerikaanse multinationals en bankiers en daarmee ook de hegemonie van de USA in stand houden.

Dat gebeurt achter een façade van gekozen politici die in feite slechts stromannen zijn. Dat komt omdat het beleid verkocht moet worden aan de grote massa onder het mom van ‘democratie’. Het is een ongelijke strijd omdat de eigenaren van die bedrijven multi biljonair zijn en de gemiddelde politicus in vazal EU benauwd is voor zijn zielige loontje van 8000 euro netto in de maand en bereid is om zijn moeder daarvoor te verkopen. Politici kennen een schrijnend gebrek aan integriteit. Neem nu de affaire van Pechtold die opeens een appartement in Scheveningen van 135.000 euro kreeg van een vriend in Canada.

Volgens Pechtold is het 135.000 euro – gezien de explosieve stijging van huizenprijzen lijkt dit wat weinig, wie gaat dit na? Hoezo is een ‘cadeau’ van een vriend wel toegestaan? Dan ga je de definitie van vriend wel erg oprekken? Het is één van vele voorbeelden. Zou het iets te maken hebben met de fanatieke steun van D66 voor CETA het zogenaamde Canadese vrijhandelsverdrag? Alleen de suggestie al is voldoende om zo een ‘geschenk’ te weigeren… Maar niet in de kokervisie van deze man natuurlijk. CETA wordt verkocht als vrijhandelsverdrag maar is in feite bescherming van multinationals, ook uit de VS via NAFTA tegen claims van consumenten en waar multinationals de staat kunnen aanklagen bij hindernissen.

https://www.ad.nl/politiek/nederland-op-vingers-getikt-om-cadeau-gekregen-appartement-alexander-pechtold~a4ad84f8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Het einde van de EU

De EU is een onhoudbare constructie die niet verder doorgezet kan worden als we niet onmiddellijk gaan beginnen met het overhevelen van geld uit het Noorden naar het Zuiden. Rutte maakte al een begin door akkoord te gaan met 750 miljard aan Eurobonds waarvan het Zuiden zal profiteren. Maar ik denk dat het niet genoeg zal zijn. De vraag wordt dan: hoeveel van die Eurobonds kun je nog uitgeven? Het onderliggende probleem van slechte banken en betalingstekorten in Target 2 los je er natuurlijk niet mee op, en de andere structurele problemen evenmin.

Target 2 balance is de interne schuldpositie door handel tussen de EU lidstaten.

Een ander probleem zijn de pensioenen in Spanje die in snel tempo het overheidstekort vergroten – zie hieronder. Het einde van de EU is het einde van vazalstaat Europa aan de VS, ergo het einde van globalisering!

De EU gaat nu een recessie in met de grootste schuldenpositie aller tijden – zie de tabel boven en Nederland staat er erg slecht voor. Laten we niet vergeten dat wij in Nederland in 2020 nog steeds op 90 procent van het gemiddelde inkomen zitten van 2008, het jaar van de crises. Die crises is dus nooit opgelost ondanks alle propaganda van de staat! Maar het gaat nu menens worden…

Volgens een RABO studie uit 2018 is het besteedbaar inkomen van de huishoudens in Nederland de laatste 40 jaar niet gegroeid. Zo goed gaat het dus helemaal niet! En dan klaag ik nog niet eens over de fake inflatiecijfers van de overheid – dan blijkt het nog véél erger te zijn, en is er zelfs sprake van een forse daling! Daarom kon je vroeger een huis kopen nog als kostwinnaar alleen.

Https://economie.rabobank.com/publicaties/2018/februari/besteedbaar-inkomen-huishoudens-nederland-staat-vrijwel-stil/

De verschillen tussen Noord en Zuid-Europa zijn enorm en onoverbrugbaar. Dit heeft te maken met de mentaliteit. Zie deze video over de rampzalige toestanden van Spaanse pensioenen:

Https://www.youtube.com/watch?v=Y3JjXTyNA4M

De rol van centrale banken en het financiële systeem.

Het hele proces van globalisatie is onmogelijk zonder de steun van centrale banken. Dus de FED blijft maar geld printen en de ECB ook. Daarnaast wil men digitaal geld doorvoeren en cash afschaffen met als doel het verder spioneren en controleren van de geldstromen onder het mom van ’terrorisme financiering’ en ‘zwart geld bestrijding’. De centrale banken zijn na de crises van 2008 gepolitiseerd en in de handen van politici die daarmee hun eigen doelstellingen nastreven. Daarmee overtreden zij de wet – het is de ECB verboden om tekorten bij lidstaten te financieren. Door het opkopen van staatsleningen doen zij dat wel, zo simpel is het: de ECB treedt buiten de democratische controle en herschrijft het eigen mandaat. Via dit beleid worden ook nog eens de failliete banken in Italië gesteund. Een duidelijk geval van letter en geest van de wet. Aangezien het Europese gerechtshof hierover gaat, wordt dit niet aangepakt. De Duitsers zijn veel slimmer dan wij. Die hebben dit afgewezen in een uitspraak van het hooggerechtshof in Karlsruhe. Stel dat de EU stopt dan kan je dus zeggen als soevereine staat dat je niet gaat meebetalen aan de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de schulden.

Een ander voorbeeld wat in mijn ogen ook onrechtmatig is, is de sinds maart 2020 directe link/fusie tussen de FED en het Amerikaanse agentschap van financiën die de staatsleningen uitgeeft via een SPV. Dat leidt tot ongecontroleerde uitgaven en budgetten en financiële repressie. De gevolgen zijn gigantisch namelijk:

 1. Het Nederlandse pensioensysteem (dat een van de best gefunde systemen ter wereld is), dreigt kapot te gaan door gebrek aan rente-inkomsten wat plm 70% van hun beleggingen is en vooral door de hoge contante waarde van de verplichtingen ivm de kunstmatig lage rente. De indexatie van pensioenen loopt sterk achter bij de nepinflatie. Bij het APG mis je sinds 2010 al 20% van je pensioen door het ECB beleid.
 2. Spaarders verliezen hun koopkracht.
 3. Door de schuldenunie dankzij Rutte met zijn coronabonds zijn wij hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van Zuid-Europa. De Grieken hebben het defensiebudget voor 2021 meteen 57 % verhoogd; de gemiddelde Italiaan is rijker dan de Nederlander.

https://www.aa.com.tr/en/europe/greece-to-increase-defense-spending-by-57-/2078202

 1. De opgeblazen OG-markt leidt tot enorme kosten voor nieuwe kopers.
 2. De opgeblazen aandelenmarkt is een bubbel die als die knapt de grootste depressie allertijden zal inluiden.
 3. Grootschalige verarming van grote delen van de bevolking door inflatie veel te laag voor te stellen.
 4. Het verdwijnen van de middenklasse.
 5. Door na 2008 stelselmatig de echte inflatie veel lager voor te stellen dan die is worden grote lagen van de bevolking verarmd. Daardoor is er ook al 12 jaar geen echte reële economische groei. Over de berekening van inflatie is oneindig te discussiëren.

De rol van de media, de sociale media en propaganda versus informatie

Bovenstaande uitleg kan je niet uitvoeren als je niet de volledige medewerking krijgt van:

 1. De Media inclusief de sociale media
 2. De Centrale Bank – immers iemand moet het financieren, je kan veilig stellen dat na 2008 de onafhankelijkheid van CB een grap is geworden.
 3. De rechtspraak.

Dat kan alleen met de volle steun van het kabinet. Nederland is een bananenrepubliek geworden.

Ik zal hier kort ingaan op de rol van de media. De staatsomroep is natuurlijk de spreekbuis van de regering: daar komt niets anders dan wat in het verhaaltje past. Talkshows, suggestief nieuws en aan de andere kant vooral kookshows, huizenverbouwingen, wie is de mol?, sterren op het ijs etc, maar geen goede docu’s, geschiedenis, wetenschap of kritische onderzoeken.

Dan heb je de kranten en andere omroepen. Die moeten het allemaal van advertenties en oplages hebben. Dat is allemaal achterhaald. Je kunt beter sokken kopen bij de Telegraaf dan de krant. Ook hier een groot gebrek aan kritische artikelen en vooral een gebrek aan wat er niet in staat. Deze media zijn daarnaast ook vaak in handen van grote concerns die gebaat zijn bij globalisatie.

Voor degene die enige interesse heeft in hoe je via de media de boel moet manipuleren is hier een kleine handleiding. Zoals men ziet gaat dat volgens het boekje.

https://bouwenaanbeter.nl/2020/12/het-narratief-verhalen-belangen-en-selectie-van-passende-feiten/

De sociale media, Twitter, Facebook, YouTube, Google etc zijn nog een graadje erger dan de normale media en hebben een enorme impact. Er wordt van iedereen een enorme database aangelegd met preferenties, gedrag etc. Dat is volledig tegen de privacy in maar dat vindt de overheid geen probleem, mits ze zelf toegang krijgen tot die informatie. Dezelfde overheid legt je wel draconische boetes op onder de AVG/GDPR wetgeving als je iets niet goed doet…

De dystopische toekomst kon wel eens zijn dat je gezichtsherkenning aan de Google database gekoppeld wordt van browsen, je digitale betaalgedrag, etc zodat er een soort van social credit uitkomt die bepaalt wat je nog mag doen. Binnenkort gaan we dit real life ervaren met de Corona paspoorten. Brave New World, 1984 en Animal Farm worden allemáál bewaarheid echter nu onder vormen van techno fascisme. De definitie van fascisme is de innige samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid.

Wat moet je doen om de soevereiniteit van een land te vernietigen zodat de verenigde staten van Europa doorgedrukt kunnen worden door de EU ?

 1. Begin met de uitbesteding van de rechtspraak naar hogere supranationale instanties zoals het Europees hof voor de rechten van de mens. Stel die gerechtshoven vervolgens onder supervisie van het overkoepelend lichaam dat zichzelf natuurlijk nóóit zal opheffen.
 2. Val de nationale cultuur en trots aan door de geschiedenis in een kwaad daglicht te stellen.
  1. ‘Ons’ slavernijverleden.
  2. BLM
  3. Val oeroude nationale tradities aan die tot ons cultuurgoed horen.
  4. Verheerlijk andere culturen als beter/inclusiever, geef dat een platform en subsidies en praat de autochtone bevolking aan dat zij een privilege hebben.
 3. Degradeer en indoctrineer het onderwijs. Verlaag het niveau zoveel mogelijk want goed nadenken is gevaarlijk. Laat onwelgevallige feiten weg.
 4. Begin met een ongebreidelde massa immigratie. Het liefst van vreemde culturen met totaal andere sociale opvattingen en normen en waarden.
 5. Schaf de nationale munt af en dus de mogelijkheid om je eigen economische beleid te bepalen.
 6. Verdeel en heers, zaai zoveel mogelijk verdeeldheid, subsidieer groepen als Kick Out Zwarte Piet. Ik vraag mij wel eens af als wij naar Ghana gaan en hetzelfde doen, hoe de reactie zal zijn? Meet met twee maten, praat demonstraties van BLM goed (Femke Halsema) en stuur de ME naar de antilockdown demonstratie.
 7. Stimuleer de slachtoffer cultuur. Het niet hebben van kansen en mogelijkheden en dus bezit en aanzien want ik ben …….. Veroordeel iedereen die daarin niet meegaat want racistisch!

Zo kan ik nog veel langer doorgaan. Eenieder voor zich moet maar bepalen of bovenstaande van toepassing is.

Komt er een grote reset?

Ja daar ben ik zeker van. Niet die van het WEF maar gewoon omdat het allesomvattende financiële systeem gaat klappen en dus de globalisatie een halt toeroept. De timing valt niet te voorspellen. Maar wat een standaard ontwikkeling is dat er handelsoorlogen komen, die zijn er al. Dan krijg je daarna de normale oorlog, in dit geval vervangen door de Amerikaanse Hybride oorlog, omdat de VS met zekerheid een nucleaire confrontatie niet kan overleven. De Russen zijn de dekmantel voor het militaire complex in de VS voor financiering. Bovendien heeft de US de ‘Heartland doctrine’ van Mackinder. Dat is ook logisch want onder invloed van het warmer worden van de aarde komen de enorme voorraden van Siberië en de Arctic vrij en dat is over 30 jaar als er 30 procent meer mensen op de aarde leven cruciaal.

https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enCZ852CZ852&sxsrf=ALeKk02B1DnXtdKaSvB5AfRjKts6QqeJQw:1612290469819&q=heartland+doctrine&sa=X&ved=2ahUKEwiYsOmF6svuAhXgAxAIHan2BqoQ7xYoAHoECAcQNQ&biw=1230&bih=662

China is nu ook een vijand van de VS. Mijn verwachting is dat door de toenemende druk van de VS de oude rivalen China en Rusland een alliantie aangaan die al voor een deel in werking getreden is met de Zijderoute. Dat blok is te groot zelfs voor de VS en kan geheel los van het Westen een autonome ontwikkeling doorvoeren.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/xi-putin-make-case-win-win-not-zero-sum

Wat is er voor ons in petto in Nederland?

Mijn persoonlijke mening is een periode van tien jaar van geen of negatieve groei, getriggerd door een crash in de financiële markten die ook de huizenmarkt zwaar zal treffen. Die zal de ongezonde economie van Nederland flinke klappen opleveren ook al omdat deze depressie à la 1930 het hele Westen zal treffen. Verder zal er eindelijk een afrekening komen van al die idiote stokpaardjes zoals de ongebreidelde immigratie, de groene gekte en andere proefballonnen. Gewoon omdat het geld op is en de tolerantie dan ook van de gemiddelde Gutmensch.

Er staan ons forse belastingverhogingen te wachten, nóg meer censuur op internet en hersenspoeling via de media. Hele delen van de bevolking zullen ernstig verarmen en de staat zal proberen door bijvoorbeeld het invoeren van een universal basic income de mensen gedwee en gewillig te maken. Onzin natuurlijk want wie gaat dat betalen? Daarom wordt sinds twee jaar de MMT gepromoot (Modern Money Theory) – een luchtspiegeling die het allemaal betaalbaar moet maken.

Nu wij eenmaal zo dom geweest zijn ons in te laten luizen met deze corona crises, zal er natuurlijk regelmatig een crises opgeroepen worden om vooral de politieke ondemocratische agenda door te drukken van mensen die vooral zelf niet gekozen zijn. Die mensen zijn de WHO, de EU, de oligarchen in de USA, die allemaal met elkaar gemeen hebben dat ze niet zijn gekozen maar tóch een agenda vol eigenbelang hebben.

Er wordt nu al gesproken over een nieuwe pandemie die gaat komen (WEF) of een klimaat lockdown waardoor het verboden gaat worden om met de auto ergens heen te gaan. Het is een grove schande dat er niemand is die kijkt naar de belangenverstrengeling binnen de WHO. Daar ligt de kern!

Mijn conclusie

De hele charade van milieu onzin, de gefabriceerde corona pandemie en andere maatregelen dienen om de bevolking in de EU en dus Nederland in de pas te laten lopen met de belangen van de ongekozen en onzienbare elite. Dat gaat gepaard met communistische praktijken en een totalitaire opschorting van grondrechten gebaseerd op triviale zaken zonder de échte oorzaken te analyseren. Corrupte en domme politici maken dit mogelijk door op het solidariteits- en Gutmensch-gevoel van de massa in te spelen ondersteund door een continue brainwash in de media. De EU wordt gedomineerd door politieke leiders, dronkenlappen, ex-communisten (Barosso), veroordeelde criminelen als Lagarde bij de ECB etc (maar wij in Nederland hebben de lachwekkende bankiers eed).

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/christine-lagarde-convicted-imf-head-found-guilty-negligence-fraud-trial-a7484586.html

Het is onmogelijk dat hier een sterk Europa kan staan dat tegenwicht kan bieden tegen de VS en China gebaseerd op soevereine staten. Maar dat is ook exact de bedoeling van de VS maar ook van China. De reset komt vanuit de financiële wereld die op springen staan en dus de elite bedreigt. Het kan ook allemaal catastrofaal aflopen nu de VS afglijdt naar een tweederangs macht en conflicten met opzet naar een kookpunt brengt zoals in Syrië, Oekraïne en Venezuela. Het enige redmiddel is een draai in de politiek en gewoon gezond verstand – iets wat erg zeldzaam is geworden.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld