Op Twitter is de politiek geobsedeerde Piet Lekkerkerk actief. Hij begint voortdurend over Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen en Sid Lukkassen. Niet alleen lijkt het er sterk op dat hij niets beters te doen heeft – tevens blijkt hij geobsedeerd met het thema van seksueel geweld. Politieke commentaren zijn er altijd, daar kijkt geen mens van op. Maar de specifieke obsessie van Piet Lekkerkerk om elke discussie op seksueel geweld te betrekken, is pervers en ziek.

Het begint met een op zich verstandig en genuanceerd bericht door ON-presentatrice Raisa Blommestijn:

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Pedofilie in de Kinderboekenweek

De controverse rond Kinderboekenweek dichter Pim Lammers draait rond het werk dat Pim Lammers zelf heeft gemaakt. Er zit werk tussen dat pedofiel van karakter is en expliciete seks omschrijft tussen kinderen en volwassenen binnen afhankelijkheidsrelaties. De discussie is niet of Lammers wel of geen verhalen zou mogen schrijven; de discussie is of het wijs is om zijn werk zo prominent te maken tijdens de Kinderboekenweek.

Het is prima om hier een genuanceerd standpunt over in te nemen, en al helemaal in het licht van de roman van Thierry Baudet, Voorwaardelijke Liefde (2014). Destijds kreeg Baudet veel kritiek over zich heen, vanwege mijmeringen van het hoofdpersonage die als ‘vrouwonvriendelijk’ werden aangemerkt in het publieke debat. Het boek Voorwaardelijke Liefde werd zelfs nog door premier Rutte gebruik als ‘bewijs’ voor Baudets “vrouwonvriendelijke neigingen” tijdens een debat over de EU in 2019. Terwijl diezelfde Rutte nu alle kritiek op Pim Lammers verwerpt.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Verkrachting niet aan de orde

Wat een raar statement van Lekkerkerk. Wanneer je iets bespreekt in een roman, wil dat niet zeggen dat je het ook normaliseert. In de roman van Baudet, vindt überhaupt geen verkrachting plaats. Wel wordt een vrouw besneden als een uiting van jaloezie en onzekerheid van het hoofdpersonage. In de boeken van Lukkassen en Van Houwelingen, zijn deze thema’s niet aan de orde. Sowieso zou niemand concluderen dat Baudet op basis van die roman, vrouwenbesnijdenissen aanmoedigt. En als je de auteur dan gelijkstelt aan de plotlijn van een boek, dan zou de haat tegen Pim Lammers al helemáál terecht zijn.

Kortom, het statement van Piet Lekkerkerk is zowel absurd als pervers. Waarom twittert hij dan de hele tijd hierover? Waarschijnlijk schrijft hij zoveel over seksueel geweld omdat hij net als zoveel linkse mannen zelf een verkrachter wil zijn. En wil hij een verkrachter zijn, omdat hij in het echte leven niet de bevestiging krijgt waarnaar hij verlangt.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld