Het demissionaire kabinet heeft dinsdag zogenaamde ‘versoepelingen’ en nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De laatste vinding is de coronacheckapp, waarmee gevaccineerde moeten aantonen het ‘Reinheitsgebot’ te hebben opgevolgd. Er hangt een sterke geur van repressie rond de nieuwe voorschriften.

Door: Ton Nijhof

Wat de coronacheckapp verder precies op de smartphone doet is ons niet bekend, maar sta vooral niet raar te kijken dat achteraf blijkt dat al uw gegevens ‘absoluut onbedoeld’ bij criminelen terecht zijn gekomen. Verbaas u er ook niet over wanneer Google en Apple precies weten wanneer u waar en hoe, welke boodschappen heeft aangeschaft.

Het OMT

Ook mag de horeca op maximale capaciteit open, al geldt nog wel een sluitingstijd van 00.00 uur tot 06.00 uur. Kennelijk is het virus vooral ’s nachts actief. “Er ligt echt een behoorlijk risico in de nachthoreca”, zei Rutte, daarbij verwijzend naar het eerdere ’dansen met Jansen-debacle’ van minister Hugo de Jonge, waarbij veel besmettingen ontstonden. Dat jongeren destijds vanaf de priklocatie meteen de kroeg indoken, in plaats van de volle werking van het vaccin af te wachten, is kennelijk door de Grote Geesten voor de Volksgezondheid al vergeten.

Zandvoort debacle blijft uit

Tijdens het Formule-1 raceweekend in Zandvoort stonden dagelijks circa 70.000 mensen boven op elkaar feest te vieren, maar tot nu toe (tenzij het Kabinet alsnog een uitbraak veinst en die via de NPO laat promoten) is niet gebleken dat Zandvoort voor extra coronapatiënten heeft gezorgd. In de wetenschap dat meer dan 85% volledig gevaccineerd is, lijkt er dan ook sprake van een ‘kudde immuniteit’, op grond waarvan verdere maatregelen eigenlijk niet meer van doen kunnen hebben met het virus zelf maar met andere ambities.

OMT leden voor propaganda

Een verdere aanwijzing daarvoor is de inzet van het onvermijdelijke OMT-lid Gommers, ditmaal op een podium in De Telegraaf, die deed voorkomen alsof de regering een enorm risico nam met de maatregelen. Het OMT had het kabinet “drie niveaus van versoepelingen” voorgesteld. In het eerste scenario zou er niets veranderen, aldus Gommers. In het tweede zou er beperkt worden versoepeld, met inzet van het coronatoegangsbewijs. “Maar in dat scenario zouden bijvoorbeeld festivals nog niet mogen.” In het derde scenario zou er in meer sectoren worden versoepeld, ook met gebruik van het toegangsbewijs. Dat laatste heeft het kabinet dinsdagavond aangekondigd. Bij Op1 schoof OMT-collega Koopmans aan voor vergelijkbare nonsens die kennelijk moet bekrachtigen dat ‘het kabinet tot het uiterste gaat voor onze vrijheid’. Dat is aantoonbaar onjuist.

PCR-test niet accuraat

Bij BNR Nieuwsradio werd gisteren D66 Tweede Kamerlid Remko de Jong geïnterviewd, op grond van zijn voorstel (en dat van D66-collega Paternotte) om alle nachtclubs te openen, mits alleen voor gevaccineerden en de genezen verklaarden. Hij zonderde uitsluitend de ongevaccineerde en slechts getesten dus uit in zijn voorstel, en desgevraagd verklaarde hij dat “die test toch niet altijd accuraat is”….
Als dat bij een niet bijster opvallend Kamerlid (van D66) al bekend is, dan vragen wij ons toch in gemoede af waarom hij daar op de plek waar hij wordt geacht de Regering te controleren, niet scherper naar heeft geïnformeerd. De BNR-journaliste van dienst (die maandelijks niet weinig van ons belastinggeld krijgt toegeschoven) vroeg er ook niet naar. Wijs, heel wijs, met het oog op de inkomsten van die mevrouw uit de hevig gesubsidieerde NPO-ruif.

Willekeur

De maatregelen van het kabinet in de nadagen van corona, krijgen een repressief karakter waarin het virus zelf allang niet meer de hoofdrol speelt. De ophanden zijnde tweedeling in de maatschappij valt deze ministersploeg zwaar aan te rekenen, evenals de Kamer. Door de bijna illegale ‘Tijdelijke wet maatregelen COVID-19’ heeft het kabinet ongekende mogelijkheden om het hele land op een willekeurig moment stil te leggen, bijvoorbeeld als boeren willen protesteren of andere groepen in de samenleving. Dit riekt naar maatregelen die doorgaans worden genomen aan de vooravond van een pure dictatuur: het stukje bij beetje ontnemen van burgerrechten.

Onze vrijheid en de bescherming tegen willekeur in het overheidsoptreden, zijn ernstig geschonden. Voldoende om op te roepen tot stevig verzet tegen deze overheid.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld